Jump to content
Annons

nyqa

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Jag har just börjat ta upp musikspelningen lite igen och sitter nu och ska spela in elgitarren men till min förvåning så blir ljudet inte alls lika klart och fint när jag spelar upp det jag spelar in. Det låter precis som dem högsta frekvenser, "klarheten", i ljudet är borta. Vid inspelning låter ljudet jättebra. Rent, klart och fint.
  2. Men se där... ursäkta... självklart ska det vara hörlursförstärkare. 🙂 Det är nu ändrat så nu står det rätt. EDIT: Jag måste ha varit väldigt trött när jag startade denna tråd för nomineringarna ska ju inte vara för olika årsperioder som jag tydligen hade skrivit, utan istället för priskallen 1000kr - 2000kr och 2000kr - 3000kr. 😉 Någon som har något tips på en bra produkt får gärna ange det här.
  3. Vilken hörlursförstärkare i prisklassen 1000kr - 2000kr samt 3000kr - 5000kr skulle ni nominera till bästa förstärkare som utkommit på marknaden under 2009 och 2010? Utgå ifrån en sak: Ljudkvalié Posta era nomineringar och motiveringar enligt följande: --------------------------------------------------------------------------- 1000kr - 2000kr Nominering Motivering 3000kr - 5000kr Nominering Motivering ---------------------------------------------------------------------------
  4. Jag söker nu ett par frivilliga som är intresserad av att tillsammans med mig ta communityt Bloggdesign.nu (www.bloggdesign.nu) till nya höjder. Bloggdesign.nu används idag främst av medlemmarna för att ladda upp, sälja, ge eller tävla bort bloggdesigner. Det finns även ca 50 artiklar publicerade som handlar om bloggdesign-relaterade tips. Siten har ca 1300 medlemmar och mellan 5000-8000 besök per månad. Jag har drivit siten ensam sedan starten i Januari och har varit väldigt dålig på att underhålla den sedan ett par månader tillbaka men eftersom det finns en otrolig potential i affärsmöjligheter kring denna site har jag därför nu beslutat mig för att rekrytera frivilla för att göra siten bättre. Det jag söker är: Skribenter - Artiklar Forummoderatorer Administratörer Systemutvecklare Grafiker Skriventer - Ariklar Uppgifter: Skriva och publicera artiklar. Meriter: Goda till Mycket Goda kunskaper inom webbdesign. God skrivförmåga. Känsla för layout. Forummoderatorer Uppgifter: Administrera och moderera forumet. Meriter: Gärna tidigare erfarenhet av liknande uppgifter. Administratörer Uppgifter: Administrera användare och innehåll. Meriter: Helst Goda till Mycket Goda kunskaper inom webbutveckling. Systemutvecklare Uppgifter: Utveckla sitens kärna genom att komma på och skapa nya funktioner och användningssätt. Meriter: Mycket Goda kunskaper inom webbutveckling och i viss grad även webbdesign. Kräver kunskaper inom HTML/CSS/Javascript/ASP/mySQL Grafiker Uppgifter: Designa banners och övrig grafik (presentationer av information t.ex.) Meriter: Goda till Mycket Goda kunskaper inom grafisk design. Kunskaper inom Fireworks, Flash och Photoshop är önskvärda. Jag vill även påminna än en gång om att all rekrytering som sker till ledningen sker frivilligt. Detta gör vi för vi tycker det är kul och ser det som en rolig utmaning. Om siten börjar bli lönsam kan det resultera i ekonomisk ersättning till ledningen. Detta kommer isåfall att diskuteras om det blir aktuellt. Om siten skulle bli riktigt lönsam kommer jag ta ställning att köpa ut den till mitt företag. Om det sker finns det goda möjligheter för att få en anställning inom verksamheten. Om ni väljer att kontakta mig vill jag gärna att ni berättar kort ett par rader om er själva, varför ni vill gå med och bilda denna ledning, vilken roll du ansöker om, dina kunskaper och varför du tror du skulle passa som det du ansöker om. Jag ser även gärna att ni skickar med någon referens som är relaterad till den roll ni ansöker om. Ansökan skickas till mig på mailen: krille {at} bloggdesign.nu Märk mailet med ämnet "Ansökan Bloggdesign.nu" Än en gång: Detta är ingen form av jobbansökan utan allt sker frivilligt.
  5. Man måste inte köra minnena i samma hastighet som processorns busshastighet. Det går bra att köra minnena genom en diver också så man slipper belasta dem så hårt om man har en grym processor. ToxicStone: Ett moderkort som stöder DDR2 800 kan mycket väl köra minnen i 1066mhz. Detta dock om moderkortet först och främst har dem klockmöjligheterna. 😛 Och om resten av din dator klarar av det.
  6. nyqa

    Studiobygge

    Riktigt nice! 😉 Men för mig som kan totalt noll om just ljudbehandling i rum, vad är absorbenterna för material? Är dem till för att fånga upp ljudet eller...? Och vad gör diffusväggen? Hehe ni kanske märker att min kunskapsnivå för detta är rätt låg... 🙂
  7. Tack för alla era svar. 😉 Jag kommer att behandla rummet också men frågan är bara hur... Som det är nu så sitter jag så bakom min rygg finns en dörr och på väggen brevid hänger det två gitarrer som tar upp plats. Om jag ska montera upp akustikplattor t.ex. var är det bäst att ha dem? För mig känns det som dem gör bäst på väggen bakom ryggen men jag har kanske fel? Ett SE Reflextion Filter ska jag genast ta och kika på.
  8. Tjena allihopa. 😉 Jag söker efter en duglig "ljuddämpningsplatta" som man kan fästa på mickstället för att fånga upp ljudvågorna bakom micken. Jag vet att jag tidigare har hittat en tråd här där det skrev om detta men jag hittar inte åt den nu. Någon som kan tipsa om ett eller flera alternativ i olika prisklasser? Sedan är jag även ute efter någon slags akustikplatta (som inte förstår inredning allt för mycket) att hänga på väggen. Jag har just möblerat om i musikrummet och det blev nu rätt fattigt på väggarna vilket gör att det börjat eka litegranna. Så bottomline är det "ljudskyddet" för mikrofonen och akustikplattor för väggarna jag söker efter. 🙂 Tacksam för svar!
  9. Jag har nu under ca 1år använt mig av 2st hårddiskar när jag spelat in musik: Hårddisk 1 (500GB) ---------- C: Windows Vista D: Windows XP (för Cubase) E: Cubase Projekt Hårddisk 2 (500GB) F: Mina Dokument G: VST / Samplingar Genom åren har jag läst många diskussioner där folk rekomenderar att köra Cubaseprojekten, VST och Windows på tre olika hårddiskar och kanaler men som jag nu har kört ett bra tag har fungerat utmärkt. Jag har inte märkt något som antydigt på för tungt hårddiskbelastning. Jag har nu tänkt inhandla en till 500GB och funderar nu på att köra: Hårddisk 1 (500GB) --------- C: Windows Vista D: Windows XP Hårddisk 2 (500GB) ---------- E: Mina Dokument F: Cubase Projekt Hårddisk 3 (160GB) --------- G: VST / Samplingar Nu till min fråga... Hur använder ni era hårddiskar i era musikdatorer? Jag har fått uppfattning om att det viktigaste att skilja på är Cubase Projekten och VST / Samplingarna. Detta för båda kan kräva stor "streaming". Att däremot ha Windows och t.ex. Cubase Projekten på samma hårddisk tror jag inte alls spelar så stor roll eftersom att det enbart är Windows och Cubase som oftast laddas från detta (och VST .dll filerna) men detta läs in en gång och sedan laddas det ur RAM minnet oftast.
  10. DieHard: Nej jag driver inte med er. Jag frågade bara efter tips på en processorsnål gate plugin. Sen har jag inte sagt ett ord om att det är något fel på varken Superiors eller Cubase egna gates. Var hittar jag den andra gaten förut den i "dynamics"?
  11. Jag är ute efter en bra och processorsnål gate att använda i Cubase. Ska främst användas till Superior Drummer 2.0 Tack på förhand!
  12. Ja sE electronics Reflexion Filter verkar ju riktigt fint men jag undrar hur långt man kan komma på ett hemmabygge som består av t.ex. plywood och något slags dämpmaterial (t.ex. det JAM säljer). Någon som testat bygga något eget för inspelningssyfte?
  13. Just nu har jag datorn och alla musikgrejor i sovrummet men troligtvis ska vi snart flytta till ett lite större place så jag får ha grejorna i ett eget rum istället. Detta är något både jag och min sambo tycker låter en bra idé. 🙂 Men hursomhelst... Jag har inget sångbås och just nu inte heller något som hjälper att få en så bra inspelning som möjligt så därför tänkte jag fråga er på detta förum vad man kan göra för att förbättra akustiken vid sånginspelning. Jag har själv förut testat sjunga under ett täcke och det (tycker jag iallafall då) gav en viss förbättring i det rummet jag höll till men jag har även hört om folk som skärmar av med något slag av "akustikplattor" eller "väggar". Och jag har även sett på någon bild något som jag enklast kan förklara som en "minivägg på stativ". 🙂 Det va som en vägg som stod på ett stativ framför mikrofonen. Nu kanske det blev lite rörigt men det jag alltså vill veta är hur man kan förbättra akustiken när man ska spela in sång. Ger det nåt att t.ex. vända sig mot en vägg och sjunga? Eller hänga ett täcke framför? Ja ni förstår nog vad jag menar... 🙂 Jag frågar detta för jag tycker ofta att ljudet hemma hos mig låter för "löst" och "brett". Jag vill det ska vara kompakt och fint. Förövrigt kör jag med ett Phonic Helix 12 Firewire mixerbord och en Röde NT2-A mikrofon. Duger detta för att kunna spela in en hyffsad sång? Tack på förhand.
  14. nyqa

    Gitarren knastrar

    Jag börjar bli tokig på min gitarr... Den håller på och knastrar när jag spelar försiktigt på den utan plektrum. Lyssna här hur jag menar: http://stuff.nyqa.se/cubase/gitarrknaster.mp3 I ljudklippet spelar jag först som vanligt och sen när det börjar låta bättre så håller jag den andra handen över stämskruvarna. Jag tänkte att det skulle kunna vara nåt jordfel i den så jag skruvade upp baksidan på gitarren och där satt iallafall jordkabel som den skulle. Men om jag sätter fingret på platsen där den är fastlödd så slutar det knastra. Hur kan jag fixa detta störande oljud?
  15. Eller kan ni ju bara spana på diverse utländska begagnade marknader. Finns gott om Cubase 4 där för under 3000:-
×
×
  • Skapa ny...