Jump to content
Annons

carlpepper

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Tja boys Vi vill åt samma grej, köra ut backtrack i stereo och sedan ha klick till trummisen. Finns det inte anno 2010 en produkt som kan lösa detta? en robust liten låda liksom? INTE laptop, vi har alla laptop men det är fan inte stabilt... väldigt väldigt tacksam för svar!
  2. Vi har exakt samma problem, kom ni någonstans med detta? MVH
  3. Ni där ute som spelat live och använt er av förinspelade bakgrunder, hur har ni löst detta? Många har ju tidigare kört med MiniDisc och helt enkelt kört Mono ut och sedan tagit trummisens klick i andra kanalen. Men det måste väl, 2010, finnas någon produkt, som inte är en laptop (laptop är och kommer nog alltid vara ett högriskalternativ) utan hellre en robust liten låda, där man kan lägga in backtrack + klick för varje spår - där man får ut backtrack i stereo? Jag tänker mig en liten låda med typ firewire som har ett mjukvaru-interface när du kopplar den till datorn - så du laddar in ljuden och ser till att allt funkar, sedan är det i fortsättningen helt enkelt "Track 1" på boxen. Alltså jag ser den här grejen framför mig, och har ingen gjort den ännu borde vi fan ta å bygga den... Detta är tydligen ett jäkla gissel - vi har varit runt i musikaffärer men alla börjar skruva på sig när frågan kommer upp. Folk börjar prata om dyra samplers, HD-porta etc. Finns det någon hjälte där ute som har en produkt att rekommendera för just det här sammanhanget? Tack på förhand!
  4. jag ser inte om jag får iväg mina medddelanden, kontakta mig på carooze [at] gmail.com

  5. Tja! Är du fortf intresserad av att sjunga?

  6. Fortfarande sugen? skulle gärna vilja höra...
  7. Tjena! Jag skrev precis ett inlägg här https://www.studio.se/index.php?showtopic=48212 kolla gärna på det, jag letar nämligen efter rocksångare med unik röst!
  8. tackartack, det värmer! men jag har för dålig koordinationsförmåga å jag känner att jag vill lira gitarr. bakgrunden till detta är att det startades ett band, så jag fick sjukt mycket inspiration och skrev massor låtar. nu är det lite osäkert på hur fan vi ska göra, vi har en sångare men det är inte säkert att hans röst passar. de här låtarna har rätt enkla melodier och då behöver man en riktigt stark röst, så att det blir intressant liksom.
  9. Jag är inte säker, men jag tror att det fungerar så här: Hur stor andel av producentpengarna ni ska få var är nåt som ni får komma överens om tillsammans. Du kan ju t.ex. kräva 70/30, men det kanske kan vara värt att köra på 50/50. Det kanske inte är några enorma summor det kommer handla om, och då är det nog viktigare att han tycker att du är en schysst kille (och vill fortsätta jobba med dig i framtiden), än att pengarna fördelas exakt i proportion till arbetsinsats. Tack för svar! Alltså, det är så pass att det inte finns en challe att han förtjänar 30% av intäkterna. Menar du alltså att han tar 30%, förlaget tar 30%, och jag 30%, efter att skivbolaget fått sitt? Jag förstår vad du menar, med att hålla sig på god fot med branschen, men om det här blir bra så väntar jag hellre än ger bort så mycket till en producent vars insats kanske inte motsvarar en vanlig musikproducents. OK för att han ansvarar för hur det låter, men hur det låter är ju till stor del tack vare min förproduktion. Jag är alltså helt klart medproducent. Klurigt. Och jag förstår att vi måste skriva nån form av avtal, men jag undrar vilka rättigheter han har liksom, redan nu? Kan jag teoretiskt sett säga "nej" och att det här inte duger? vad händer då? tilläggas skall också att jag inte skrivit något avtal med förlaget än.
  10. Jag har två låtar som ett förlag fått upp ögonen för. Förläggaren känner i sin tur en producent som också diggar låtarna, och har beslutat att producera dessa. Vad gäller förlaget har jag inga frågor, där ska ett avtal upprättas. Men, vad gäller för producenten? Hittills har följande hänt: Jag och producenten har suttit och pratat lite om låtarna, de flesta kreativa idéerna fanns dock med i förproduktionen (som jag själv gjort) eller kom från mig under processens gång. Producenten har bekostat en studioinspelning med extern trummis och ska även betala andra musiker. Vi har inte skrivit något kontrakt alls. Vad exakt kommer detta betyda? Såvitt jag förstår det äger han rättigheten till viss del (producentandel) av intäkterna för DE HÄR produktionerna. Dvs, jag kan vägra att lansera dem senare, eller hur? I så fall skulle han inte få någonting? Och hur kommer man överens med producenten om hur stor andel denne ska ha av kakan, när jag gjort en förproduktion som sätter prägeln på låten? Någon som kan mer om detta? Det sista jag vill är nämligen att den här producenten skall få unika rättigheter till låtarna på något sätt. Tacksam för svar!
  11. Förresten - är det någon som har någon lyssningsdemo på någon av nämnda pedaler?
  12. jo jag har faktiskt kollat in precis thomann. men 1) då får jag pröjsa för effekter jag egentligen inte behöver, och jag har dessutom alltid en känsla av att de extra grejerna är på bekostnad av det jag egentligen vill åt och 2) det är inte pengarna som är problemet egentligen, men triggar den tillräckligt bra? tack för tipset ändå
  13. Tja, och tack för snabba svar hörni! Alltså det viktigaste är nog att den ska vara snabb i triggen. 4trax eller/och IDF - upplever ni att de pedaler ni nämner är snabba nog att köra ett riff i, säg 8-delar 150 bpm från låga E?
  14. Tja, Jag vill kunna spela vissa ensträngsriff, låga toner, med en oktav ned. Effekten har jag förut fått i inspelning genom att använda ProTools pitchshifter och addera till originalriffet. Samma effekt vill jag kunna uppnå live - och har testat OC-2 men den har på tok för dålig trigg, sen har någon föreslagit DigiTechs Whammy pedal, men där känns det som om jag betalar för nåt jag inte kommer använda, alltså "bend"-funktionen. Alltså - någon som har tips på pedal med extremt bra trigg (som klarar låga E-strängen med snabba anslag), om jag vill addera en stämma en oktav ned?
×
×
  • Skapa ny...