Jump to content
Annons

Client

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej. Är ute efter några softa trummor som i denna låt: (trummorna börjar vid 1:09). Finns det nån plugg man kan få till något liknande med?
  2. Client

    Pearl Target

    Hej, Jag har ett Pearl Target-set köpt på musikbörsen för några år sen. Detta trumset har jag bara själv spelat på i min källare till dämpade hörlurar med musik, så har aldrig egentligen brytt mig om att det ska låta bra. För det gör det verkligen inte. Nu är det så att det skulle vara trevligt att kunna börja ta med sig ett eget trumset när mitt band gigar, men jag funderar på om jag ska köpa ett helt nytt eller bara lägga ner lite tid på att köpa nya skinn och stämma ordentligt. Är det möjligt att få ett bra ljud i dessa trummor, speciellt när man inte precis är proffs på stämningen, eller ska jag satsa på helt nya grejer? Vad tror ni?
  3. Yes. Har tittat runt lite men inte hittat nån sådan kabel nånstans? Nån idé på vart det kan finnas?
  4. Har nu fått hem min Millenium HA4 och den verkar funka okej. Det jag undrar över är, hur ska jag dela upp stereosignalen från mp3-spelaren till två separata så att den ena kan gå till min hörlursförstärkare och den andra in i spelställets PA?
  5. Tack för svaren! Jo, det är bara jag (trummisen) som ska höra clicket så den skulle funka, men snackade precis med en kompis som har använt HA4an, och han tyckte den fungerade bra, så det blir nog ett köp av en sådan då den kostade hälften så mycket. Wonderboy, är inte stereo lite overkill? Inga andra instrument blir ju stereo när man spelar live?
  6. Hej. Jag och mitt band har planer på att ta med oss vissa saker från våra inspelningar (tex. stråkar, vissa digitala trumbeats etc.) och koppla in i PAt när vi spelar live. Jag har googlat lite och kommit fram till att man kan ha med sig en mini disc- eller mp3-spelare (är någon av de att föredra? tillgång till båda finns), med ett click track i tex. vänsterkanalen och de ljuden som ska in i PAt i högerkanalen. Man delar därefter upp signalerna, gör om de till mono och kopplar click tracket via en hörlursförstärkare till trummisens öronsnäckor, och de inspelade ljuden till PAt. Kommer detta funka eller är det något jag glömt? Hade tänkt köpa en Millenium HA4 som hörlursfärstärkare, funkar den bra? Mvh
  7. Client

    Justera midi-toner

    Hej. Detta kan nog klassas som en nybörjarfråga, men finns det något sätt att i Cubase automatiskt justera tonerna på ett midi-spår så de hamnar "rätt"? Brukar sitta och dra dom till rätt ställe för det är omöjligt att alltid spela exakt tight på keyboarden, men det är ju väldigt tidskrävande. Tycker det borde finnas nån smidig funktion för detta? Mvh
  8. Nu har jag fått hem grejerna, men är osäker på hur jag ska gå tillväga nu. Har som sagt aldrig spelat in något själv tidigare. Hur ska jag ställa in preampen för att få bästa möjliga ljud? Tyvärr låter min dator ganska mycket och det hörs när jag spelar in, kan jag göra något åt detta på digital väg? Mvh
  9. Okej, och vad betyder det rent praktiskt?
  10. Okej! Tack för alla svar jag fått i denna tråden. Jag återkommer säkert med något problem när jag fått hem grejerna =)
  11. Aha, så man bara kopplar in i t.ex. den vänstra RCA-ingången och balanserar ljudet på något sätt vid inspelningen?
  12. Okej, tack! Då antar jag att denna kabel skulle funka http://www.thomann.de/se/the_sssnake_ypr2030.htm ?
  13. Fast har nog bestämt mig för en SPB1 nu. SPB1 + Art Tube MP + Stativ + Mikrofonkabel + frakt för 180 € tycker jag verkar helt okej. Det är bara det med kabel mellan preamp till ljudkortet jag saknar. Hur ska jag koppla in den? Mitt ljudkort har RCA input och S/PDIF (http://www.record-producer.com/i/m-audio-2496.jpg), men jag har fortfarande inte lyckats hitta någon XLR till RCA-kabel. Måste jag göra om med en adapter eller något?
  14. Okej, då får det nog bli en Art Tube MP och en SP B1. Blev ca 1600 kr inkl. frakt på Thomann, men kan ju vara bra att köpa kablarna där också när man ändå är igång, så skulle någon kunna hjälpa mig att ta fram de kablar jag behöver? Hittar nämligen inte någon XLR till RCA. (om det finns nåt ställe där detta paket är billigare än 1600 får ni såklart gärna säga till 🙁 )
×
×
  • Skapa ny...