Jump to content
Annons

west113

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Uppdatering! Hjulet rullar. Lite sent, med tanke på att vi repat sen i höstas med en färdig ensemble, så har vissa inspelade delar av verkets mixats klart och ligger på myspace. Välkommen in och lyssna! www.myspace.com/taon 😛 Mer kommer inom kort. ☺️ Premiärdatum är satt till mars/april någon gång, men det är mycket som är oklart där ännu.
  2. Här kommer jag med en liten uppdatering: Tyvärr har jag just blivit av med min tilltänkta sångerska. Då hela arbetet just nu är beroende av att tonarterna kalibreras efter rollernas röstlägen för att repetitionerna skall sätta igång, så är det ett litet problem. Jag har redan ett par förfrågningar ute dock, förhoppningsvis hittar jag en ny sångerska snart nog. Under tiden kan jag rekommendera att nyfikna tar en titt på projektets nygjorda myspace: www.myspace.com/taon Det ligger några skisser uppe, men sidan är väldigt ny än så länge.
  3. Absolut, jag uppdaterar om det i framtiden. Tack igen för uppmuntran!
  4. Humlans flykt utan glasögon. Say no more 🙂
  5. Som topic anger. Jag går än så länge bara på andra året på en teoretisk utbildning på gymnasiet men har sysslat mycket med många sorters musik de senare åren och skriver en hel del; mest progressiv rock numera. Att läsa komposition för detta område är vad jag vill göra när jag slutat trean. Men vart skall jag söka? Jag är ganska bra på det jag gör, så jag tror att jag kan komma in på en linje med klass. Det är dock svårt att hitta kompositionsutbildningar inom detta specialområde, eller så är det inte specifierat. Förvirring uppstår i alla fall. Har det kunniga forumfolket några tips? Tacksam i så fall, samt för om moderatorn hittar någon bättre plats för detta ämne. //West113
  6. Tänkte att en liten uppdatering vore lämplig nu när ett par månader snabbt förflutit. De senaste månaderna har drömmen blivit uppenbart genomförbar. Dels eftersom en stor mängd pengar damp ned runt påsk, i form av ett stipendium. Det var precis vad jag behövde för att kunna få råd med ensemblen. Dels har jag också plundrat mitt kontaktnät på skickliga musiker, och idag står ensemblen klar! (preliminärt i alla fall, frånfall kan ju fortfarande uppstå). Musiken är också ännu närmare fullbordande, de flesta texterna är skrivna och så vidare. I augusti kommer repetitionerna att ta fart, och i februari är premiären planerad, i stor konsertlokal i Bollnäs i Hälsingland. Det kommer att bli ett konsertformat på 70 minuters musik. En promotiondemo kommer förmodligen att spelas in i god tid innan dess, om någon skulle vara intresserad. Det kanske kan vara kul att se att även stora saker är genomförbara för den lilla privatpersonen. Jag är ju inte där än, men jag vet inte riktigt vad jag skulle falla på nu. Tack för uppmuntran när jag behövde det som mest! (Välkomna på premiären musikälskare 🥰 )
  7. Rokzztar har som det verkar nappat på kroken och verkar väldigt intresserad av ett framtida samarbete, trots avstånden. Därmed har jag förmodligen säkrat en gitarrist och en av sångrollerna; jag kommer behöva ett par tre stycken sångkunniga till som det verkar, men ska även leta lokalt. Men det ser ju redan bra ut och jag hoppas att fler skulle kunna vara intresserade och att denna tråden håller sig varm!
  8. Jaha, fler som haft samma idé och problem. Synd att du inte kan hjälpa mig, men tack ändå!
  9. kloka ord! Runt min musik, som jag redan betonat är skriven för min egen skull, finns det fortfarande jättemånga kansken. Jag har inte haft någon nämnvärd att dela mina tankar med, så de är naturligtvis skadligt personliga. Men eftersom jag verkligen letar efter samarbetesmöjligheter så är jag fullt medveten om att det kommer bli skilda åsikter, och det är något jag får ta. Det finns ingen annan väg att gå vad det verkar.
  10. Oh ja, det gör det! 🙂 Vi skulle ju kunna höras vidare för att se hur stora chanserna är för ett samarbete. Utbyte av msn i pm?
  11. Tack, det värmer alltid med lite creds, oberoende av vilken form! Otacksamt är det, men naturligtvis gör jag det eftersom jag vill utvecklas själv i första hand, och få en chans att skriva musik som jag själv lyssnar på. Det är de praktiska sakerna som alltid blir hindren när man vill förverkliga små drömmar. Du är välkommen på en eventuell redovisning såklart 😆
  12. Var bor du själv då och vad spelar du? Rep kanske kan organiseras på närmare håll för dig.. Allt handlar som sagt om planering!
  13. Hej! Jag är 17, (skapligt) avancerad musiker, folkmusik och klassiskt i botten men som fått smak på rockstilen, spelat lite rock i några år mm. Progressiv rock, med band som Dream Theater, Ayreon och Porcupine Tree i fronten, är min starka sida. Förra året bestämde jag mig därför för att göra som ett projekt att skriva en progrockopera, i stil med Ayreons verk, och sedan framföra detta, lämpligtvis i någon form av konceptkonsert. Jag fick till det så att jag började arbeta med detta under titeln "projektarbete" under förra våren. Eftersom jag går i tvåan på gymnasiet nu innebär det att jag bör vara klar tills nästa vår, då arbetet bör slutföras. Jag är än så länge i skrivarprocessen, och har mer eller mindre börjat närma mig slutet på detta. Till sommaren hoppas jag att all musik skall vara klar i teorin. Problemet är att jag nu söker musiker. Det är alltså progressiv rock, även med mer avancerade inslag, och musiker som ämnar sig åt sådana saker växer inte på träd. Jag behöver kunniga musiker som vill ägna sig åt speciell musik, sammankallas ett antal gånger under året för repetition tills dess att redovisningstillfället äger rum. Jag bor i gävleborg, närmare bestämt Edsbyn, och ett rimligt avstång kan ju också vara ett bra kriterie. Likaså är jag som sagt bara 17 år, och även om åldern inte är viktig så vore det nog bra med musiker som ingår i avdelningen "unga". Det rör sig inte om något regelrätt jobb, jag är forfarande studerande och har inga mängder med pengar, men sätter jag ihop en ensemble så skall jag även se till att arbeta för att de anlitade inte behöver gå lottlösa. Jag kommer även att vara tillmötesgående vad gäller samordning mm, min tro är att med mycket planering och eftertanke går allt. Jag behöver en ensemble som består av två elgitarrister (får helst också kunna behärska akustisk), en trummis, en basist och en keyboardist. Jag lägger störst vikt på en av gitarristerna, basisten och trummisen. De kommer få bära största lasset och bör därför ha en avancerad teknik. Se det som ett roligt projekt av en annorlunda karaktär; du som gillar progressiv rock och metal och spelar den och söker ett sidoprojekt, som har spelat den och vill ta upp det igen, du som lyssnar på dream theater med flera och vill testa på progressiv musik - ta chansen. Jag behöver eran hjälp. Min mailadress är west113@hotmail.com . Ni kan ju höra av er hit om ni undrar något eller vill ha ett ljudsmakprov osv. Hälsningar Johannes
  14. Hej! Kände mig tvungen att vara den jobbiga killen som märker småfel.. 😄 Ackorden C - D - em är inte C-dur. Det är G eller em. (altvernativt C-lydiskt där tonen F# är med) Exotiska ackordföljder som inte låter uttjatade.. Ett ganska enkelt sätt att komma ifrån huvudackorden i en tonart skulle kunna vara att ersätta dominant ackorden med ett dominant ackord ett tritonus intervall (sänkt 5/höjd kvart) upp. Det brukar ge snygga kromatiska linjer mellan ackorden. EX: Dm7 Db7 Cmaj7 istället för Dm7 G7 Cmaj7 MVH Eric Josh, jag tänkte väl fel någonstans. Annars verkar det som om tipsen rinner in : )
  15. oj, korthugget inlägg. Skulle såklart varit en punkt (.) och en smiley ( 😛 ) där, hehe 🙂
×
×
  • Skapa ny...