Jump to content
Annons

aeap

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jag ska testa. hittar inte min satans midi sladd bara...
  2. tack men de trådarna handlade inte alls om mitt problem.
  3. Yepp. inget händer.. det är helt dött på midifronten...
  4. aeap

    Cubase sx

    det finns ett mkt enkelt svar till varför du inte får det att låta goa. Du kan inte använda cubase egna bassynt, den låter tyvärr alldeles för dåligt. Visst, rätt teknik med compressor och eq, kanske även chorus eller unison; kan du få till ett sjysst ljud. Jag rekommenderar faktiskt Reason och dess Subtractor med en Unison som send i mixern. Då får du ett skönt goatrance sound på din bas. Men men, du kör med cubase och även jag så.. Jag kan bara tipsa att du skaffar en bättre VST.. Själv gör jag mina goa basgångar i Subtractorn iaf. Tycker den är enastående till detta. Sen bouncar jag spåret in i mitt cubase projekt.. Eventuellt kör rewire. good luck
  5. Men hallå. alla USB klaviaturer e ju emulerad midi. De går ju inte en riktig midisignal till ljudkortet, utan de e ju bara en USB in i datorn. Det har inget att göra med latencyn heller för den delen. du kanske glömt att välja asio drivisen till kortet i device setup? jag har nämligen också ett oxygen 8, emulerat även det; och jag har 7ms latency med mitt audiophile kort..
  6. Hej.. Jag har ett M-Audio Oxygen 8 USB klaviatur. Det fungerar bra med Reason, och fungerade fint till SX2 också. När jag nyss uppgraderade till Nuendo 2.2 fann jag att mitt klaviatur inte ger nån signal alls! Det finns i Midi Inputs, och det är valt i Midispåret. OBS! Det funkar när jag dubbelklickar på midispåret i sequencern och får fram det fönster man kan rita in sina noter. Där funkar klaviaturen!! What gives?? OBS! What to do! Help! Tack!
  7. Gomiddag producenter och groupies. 🙂 Skämt åsido; jag är i trubbel. Jag uppgraderade nyligen till Nuendo 2.2 från cubase SX2. Jag finner Nuendo att vara mkt bättre på många sätt! Iaf, jag har ett M-Audio Oxygen 8 klaviatur, och detta funkar bra både i Reason och Sx. Men när jag öppnar Nuendo så händer inget när ja trycker på en tangent! Inställningarna verkar rätt.. Den finns i Midi Inputs och den är aktiverad. Men inget händer! Help? 😄
  8. den kanske kan funka... Jag lyckades dock hitta en samson begagnad för 700. -- men du svarade inte på om du testat utan adapter eller ej.
  9. Jag rekommenderar nog ett firewire kort ! Finns ett för 1995 (tror jag det var) Firewire Audiophile.
  10. Tja.. vad är det för fel på Dell egentligen? Funkat jävligt stabilt hittils tycker jag.. bara detta mysko felet med ljudkortet.. Ska testa med ett firewire kort.. Vad är ett UPS filter? Samson är ju: Strömtvätt, Power surge protection and RFI, power distribution, circuit breaker samt rack-belysning.
  11. Det tror jag inte, då PowerBriten är en strömtvätt, surge protection and RFI, samt strömfördelare, tror den har 16 uttag, samt rack-belysning. Testa du köra datorn på batteri utan adaptern i? Försvann brummet?
  12. så hördes det i mina monitorer också fram tills jag köpte en Samson PowerBrite. (strömtvätt). det kommer lösa ditt problem. (har du testat dra ur adaptern till datorn och köra med batteriet? Testa det isåfall. 😆 )
  13. Ja alltså så vitt jag förstår det så är inte Intel tillverkaren av USB kretsen. Det är Intel chipset men det är alltså inte samma sak. Jag är inte säker men enligt Luthman (sa dell förut men jag menar luthman) så är det inte nödvändigtvis Intel som tillverkat USB kretsen fastän det är ett Intel chipset i datorn.
  14. Även om det kostar en liten slant, så kan en lösning vara att skaffa separata usb-platser med ett cardbus-kort från exempelvis Adaptec. De använder såvitt jag vet kretsar som ska fungera bra, men stäm av detta med Luthman innan du köper. Mm. Jag testade detta för ett tag sen med ett kort av märket Sweex. Det är NEC kretsar. *DOH* Jag visste dock inte att det var NEC eller att m-audio inte funkade med NEC. Jag ska ringa luthman imorron o checka vilket kort dom rekommenderar. Tack för hjälpen hittils! ps. När dimper studio ner i brevlådan? Känns som en evighet mellan varje nr. Galet nice tidning! 😕
  15. Dell Inpiron 5160 har ett Intel® 852PM Chipset. Dvs inte NEC. Yeah, Intel chipset som styr, men Intel är inte tillverkaren på själva kretsen. (Enligt dell).
×
×
  • Skapa ny...