Jump to content
Annons

Maackan

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Maackan

    Lagom

    Have you ever heard about the buddhist middle way? It's kinda like that. Not perfect, not too much and not to little, just lagom.
  2. Jag skulle säga mer tunggung! Höj basen, den ska kännas i varenda liten cell.
  3. Håller med dig om basen men jag tycker ändå att den skulle kunna fylla upp mer av ljudbilden här. Just nu känns det väldigt tomt i bakgunden så det finns ju definitivt plats.
  4. Maackan

    Filmljud!

    Skulle gissa att det burkiga ljudet snarare har med rummet och mikrofonplaceringen/tekniken att göra och inte själva mikrofonen. Det skulle jag också tro men det kan försvåra arbetet om han har dåliga mickar. Dessutom var det burkiga ljudet inte heller det enda problemet.
  5. Maackan

    Filmljud!

    Tekniken har du redan fått förklarad för dig men det hänger mycket på vad du har för grejer också. Dålig mick = dåligt ljud.
  6. Bra jobbat, jag tycker det är riktigt schysst faktiskt men det blir lite enformigt och tomt. Jag skulle säga att basen gärna får höjas och bli ett bakgrundsmuller och trummorna skulle gärna få improvisera mer, lite stilla rassel och små sextondelar inpetade här och var så skulle det bli riktigt bra.
  7. Ett guldtips för inspelning med en mick (om det är kondensator) är att placera den några cm (ca 5) från övre bastrummesargen, på yttersidan, alltså inte slagsidan. Lite beroende på hur trummorna låter kan man sen behöva flytta lite på micken men med det som grundregel funkar det rätt bra att ta in hela trumljudet i en mick. Man får ett gammeldags ljud och man slipper mixa en massa. Om du sedan känner att du behöver mer klös någonstans och du inte kan få det genom att flytta kondensatormicken kan du alltid försöka med sångmicken som förstärkning.
  8. Mnja, det var lite luddigt uttryckt av mig, jag menade inte framför och bakom, utan tänkte mig just bara åt sidorna. Jag använder Cubase SX och försöker alltså lista ut just hur man automatiserar panoreringen. Lite kasst uttryckt bara, ledsen för det.
  9. Maackan

    Cirkelpanorering

    Ja, nu vet jag inte om det är rätt namn. Jag har sökt i forumet som en galning men kan inte hitta nåt. Hur får man ljudet att snurra runt? Är det någon som vet en bra plug-in eller kan peka mig i rätt riktining någonstans?
×
×
  • Skapa ny...