Jump to content
Annons

kuben47

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Lampan lyser grönt för det mesta men blinkar till rött när man tar i 🙂 Man ser också i inspelningsprogrammet att signalen klipper och som sagt så har minsta möjliga gain. Finns det inställningar till ljudkortet?
  2. Jag har ett Focusrite Scarlett 2in2 och en Röde N1-a mikrofon. När jag spelar in sången så klipper signalen trots att jag har gainen på min. Kan man sänka insignalen på något sätt?
  3. kuben47

    Ny dator

    Jag tänkte köpa mig en ny dator... Idag har jag en stationär burk med ett M-Audio 1010LT PCI-kort. Jag tänkte eventuellt denna gång kanske köpa en laptop och undrar vad man ska ha för nån idag. Det finns ju en uppsjö av modeller och processor....AMD, Intel i3, i5, i7 ....osv Finns det nån chans att jag på nåt sätt kan använda mitt PCI-kort i laptopen?
  4. kuben47

    Dator till Cubase...

    Tänkte köpa mig en ny burk....har idag en Pentium 4 2.5 Ghz med ett M-Audio Delta 1010LT ljudkort... Vad är det för processor som gäller idag? Funkar AMD-processorerna till Cubase och ljudkortet?
  5. Är det möjligt att göra om ett monotrack till stereo? Skulle vara trevligt att kunna lägga in några trevliga stereoeffekter på sångkanalen....
  6. Släppte år 1984 en egenproducerad EP "Kärnvapen attack" med mitt band MOB 47... Vem glömmer det glada 80-talet och svensk hardcore punk.....? Det har senare av blivit några återutgivningar på CD under årens lopp.
  7. Kentaa>>> Men Esi Juli-kortet har väl bara 2 ingångar? Om jag vill micka upp trummorna med 4 mickar och kunna mixa med nivåerna efter inspelning så bör jag väl ha åtminstone 4 ingångar?
  8. Ok...Itzhak...jag förstår att det måste vara svårt att tipsa om utrustning när du inte vet vad jag har för krav.... Jag kan säga så här.... Jag har spelat in väldigt många demos på min gamla Porta One för så 20 år sen....hade skoj som fan... Vi spelar punk/hårdrock Ljudmässigt så är väl den rätt OK förutom att det blir lite dropouts på kasettbandet emellanåt...och att 4 kanaler är för lite....man vill ju kunna ha 2 gitarrer...en L och en R...trummor,bas,sång....ja till slut måste man mixa ihop 2 kanaler och blev inte det 100% bra så är det ju kört. Det skulle trevligt att kunna lägga virvel,kagge,pukor på separata kanaler... Antar att de flesta ljudkort idag har bättre prestanda än en gammal klenod från 80-talet....
  9. Någon midi ska jag absolut inte göra....det ska vara "riktig" musik 🙂 Kan du tipsa om något hyfsat billigt ljudkort? Porta One har fyra separata utgångar...har jag sett men dock aldrig använt. Kan man använda det som pre-amp? Kan du nämna nåt program?
  10. kuben47

    Hårddiskinspelning

    Jag höll på 80-talet på att göra lite inspelningar på en portastudio Tascam porta One som på den tiden kostade rätt mycket. Har nu igen blivit intresserad att börja spela in lite demos.... I dessa datorerna tid så har jag förstått att det är hårddiskinspelning som gäller. Nu har jag lite frågor: Vad ska man ha för ljudkort? Jag vill ha åtminstone 4 kanaler in för att kunna spela in trummorna på 4 olika spår. Kan jag använda Portastudions (Tascam Porta One) mixerdel eller är den helt kass med dagens mått? Vilket hårddiskinspelningsprogram är det som gäller?
×
×
  • Skapa ny...