Jump to content
Annons

MFC

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MFC

  • Födelsedag 1974-12-24

Om mig

  • Stad/plats
    Smauland
  • Intressen
    Musik, Programmering (C/C++), Gitarr, DVD/Film
  • Hemsida

Socialt

  • Skype
    mfc@bredband.net
  1. MFC

    Peavey Bandit 112

    Jag har kikat på förstärkare som jag ska ha till min första elgura. Jag vill ha något "riktigt" från början och det föll på två alternativ, en Line6 Spider II 15 eller 30.. eller en Peavey Bandit 112. Problemet som jag upptäckt är att jag måste ha hörlursuttag och som jag läst mig till så är det bara Line6-förstärkarna som har det. Kan någon bekräfta detta som har Peavey Banditen? Som jag läst mig till så har Banditen två "hörlursuttag" fast det är inte hörlursuttag utan uttag för fotpedalerna. Känns konstigt om den inte skulle ha hörlursuttag.
  2. Jag använder B-One. Det är inte världens bästa webbhotell men det duger för mina endamål.. Sajten finns på elmberg.net /MFC
  3. Menade givetvis grundtonen (och inte "sekund").. som jag skrev.. suck :-P
  4. Jag får skylla på min okunskap nu i början.. men jag glömde bort de lösa strängarna. Fick för mig (av någon anledning) att de enbart är de nedtryckta strängarna som ska bilda sekund, ters och kvinten.. men de lösa strängarna ger ju också ton. Nåja, nu har jag hittat en förklaring, fick ganska klar bild av det hela efter era svar! Tack för de snabba svaren =)
  5. Jag läste lite kring hur dur-ackorden är uppbyggda och då gäller följande, ett dur-ackord ska bestå av grundtonen, en ters och en kvint. För grundtonen C så är tersen lika med E och kvinten blir då G. När man sedan kollar på ett C-ackord.. då består den av C-E-C och inte C-E-G på greppbrädan. Jag är nybörjare, kanske detta är något som är självklart för annan men för mig är det inte logiskt. Någon som kan förklara detta? Det är likadant med G-ackordet där den består av G-B-D men på greppbrädan så är det G-B-G. Jag är som sagt/skrivet nybörjare men jag måste få en förklaring på detta för att det ska bli logiskt för mig framöver. Jag vill gärna förstå varför saker är som dom är.
  6. Jag har lite problem med plektrum eftersom jag måste ha handen på ett visst sätt, typ stödja med lill och ring fingret på plektrumskyddet längre ner när jag plockar.. inga problem för någon annan kanske med för mig så är det något mongo-fel i min hand så den får skakningar, nerv i klämm eller något. När jag testade på elgitarr fick jag dock inte samma effekt. Det var liksom inte lika ansträngande att spela med plektrum på elgitarr, fast detta är ju en högst personlig reflektion och synpunkt men så är det för mig iaf..
  7. MFC

    Cort M 200 BK

    Det jag fått höra är att Cort tillverkar andras gitarrer.. men det tycker jag är märkligt för då borde man känna sig "hemma" med en Cort.. de jag provat var inte alls speciella.. fast de var akustiska. El-guran vet jag inget om.
  8. Jag var inne och gitarronan.... spelade lite elgitarr i den lokala affären här i Växjö och kunde (för min egen del iaf) konstatera att det plötsligt var enklare att plocka strängar med plektrum på elgitarr än vad det är (för mig) att plocka strängar på en akustik med plektrum. Någon som kan bekräfta eller berätta om sina erfarenheter kring skillnaden?
  9. Jag bojkottar Creative och har gjort så i snart 10 år.. och jag är nöjd. Kan säga att horisonten har vidgats när man upptäckt vilka andra "kort" det finns där ute.
  10. MFC

    Cort M 200 BK

    Egentligen är det två frågor jag vill ha svar på.. Någon som kan säga något om Corts elgura M200 BK.. eller Cort överhuvudtaget.. Sen som nybörjare undrar jag hur mycket nytta jag har av en svaj till elguran.. jag kommer inte att ha råd att köpa guror hela tiden så kanske det ska finnas svaj från början att laborera med eller?..
  11. Läste också att en halv potatis gör susen.. men hm.. då borde ett glas vatten också funka om man hadet stående i rummet där jag har guran.. istället för en potatis som ev. börjar ruttna ? ;-)
  12. MFC

    Potatis som luftfuktare?

    Detta låter som ett sånt där tips som gammelföräldrarna skulle tipsa om men.. kanske någon kan bekräfta eller dementera dugligheten i detta tips.. Kan man använda potatis som luftfuktare, typ i väska tillsammans med gitarren eller i annat uttrymme. /MFC
  13. Grymma tips! Angående Symakartumme, egentligen heter det nog skomakartumme fast jag har gett det olika udda namn. Det är när tummen, utöver att vara böjlig mot handflatan vilket är normalt även är böjbart åt andra hållet. Min tumme är vridbar i 180 grader. vilket gör att när jag trycker på något med min tumme så använder jag en större yta av tummen och det i sin tur innebär att jag måste använda mer kraft när jag trycker.
  14. Jag kan berätta att det börjar lossna lite, jag trodde inte i mina vildaste fantasier att jag kunde få kontroll på mina konstiga fingrar.. men det går.. fixar 3 ackord nästan utan att titta.. fast det är ju ett litet steg för mig.. men det går frammåt.. Jag kan berätta att jag ärvt min mors fingrar som var extremt böjliga.. till och börja med har jag symakartumme, mina fingrar är helt .. ja konstiga. Kommer en dag att filma dom och lägga upp filmer på nätet. Att jag lyckats kontrollera dom är ju inget mindre än ett mirakel! =) Nåja, kämpar vidare,..
×
×
  • Skapa ny...