Jump to content
Annons

rode_orm1

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hmm menar du VTB 1:an? Den kan man ju inte jämföra den med Summit Audion?
  2. Vad säger folk om limiter på kicken för att få upp volymen? Även ibland för att jämna ut. ska man komprimera istället då?
  3. Tack för alla fina råd! Jag har nu testat Neumann TLM49, några andra men kom fram till att RÖDE K2 passade min röst mycket bättre. Neumannen har ett varmt och fint ljud, men med lite basigare röst blev det för mycket. sedan när jag boostade högre frekvenserna (jag gillar att göra det) på Neumannen så blev diskanten inte alls fin, medans på RÖDE K2 blev det jävligt bra. Röde micken hade inte världens största och varmaste sound men jag tycker den passar mig bäst hittils, så jag kör på den och skaffar en rör-preamp för det soundet, känns det som nu ialf. Låter detta vettigt månne?
  4. Jakten på en fet baskagge i house eller hihop är ständig tycker jag. Jag efterlyser tips och alternativ för mixning av baskagge Själv komprimerar jag och limitar lite, men är det egentigen lungt att använda limiter på baskagge? Jag sitter inte i toppmonitorer direkt. Ha det bra!
  5. Cruncher: När du säger massor av luft är det massor av topp du menar då eller?
  6. Hej hej och tack för svar! Okej det är ju jätteintressant att höra vad ni tro för mick passar! Den låten jag länkade till har kanske ett ovanligt röstläge för mig jag egentlige, bara det att jag inte tog i så mycket och det vill man ju oxo ska låta bättre, standard är såhär: Tänker ni samma ang setup ang denna låten? Okej så RÖDE K2 tror du före Neuman TLM49 alltså?
  7. Hej! Tack! Alltså det är en gammal inspelning med mick jag INTE har idag =) Det va enbart för att han ville höra röst ex.
  8. rode_orm1

    Skattesats på STIM

    Hej! Vad är skattesatsen på STIM? Någon som vet? Jag har hört 6% är det sant?
  9. det här får mig att tro att du borde öka din kunskap om inspelning innan du jagar dyrare utrustning stereokompressor kör du på stereoljud = två kanaler med olika ljudupptagning monokompressor kör du på monoljud = en kanal = leadsång (bortsett från busshantering) studio projects är nybörjarutrustning för hemmabruk - men om du nu har en djup röst med "mycket bas å styrka" fattar jag inte hur du misslyckas överföra detta (utan att slänga på en massa EQ) med det du redan har har du nåt ljudtest man kan få höra? Möjligt? Jag undrade ifall stereokomressor gjorde skillnad gentemot mono men därav min fråga. Jag brukar ibland efter att ha spelat in i mono, lägga över spåret på en stereo kanal för att använda lite doubler effekt för att fusk-bredda ljudet, och givetvis ett stereo reverb. Nu hänger jag inte med vad du menar ang "du nu har en djup röst med "mycket bas å styrka" fattar jag inte hur du misslyckas överföra detta"? Jag tycker inte min C1:a tar upp lika bra som tex Neumann TLM 103 nej? Här är röstexempel: http://www.youtube.com/watch?v=bX5DUbaxBMo Hej hej!
  10. Tack för alla svar! Så underbart att få så snabb hjälp från andra producenter/studiotekniker! Claes: Grymt, jag har lyssnat på din sida nu och jag gillar Baby botten mer än Neumann faktiskt, neumann är aningen skarp och kall, medans babybottlen (eller Violet Doy White som väl är en kopia är behagligare, men jag vet.. KOPIA=) DivineCo: Tack för ditt svar! Får jag fråga vad för typ av sång eller röst du har? ag är ganska klar över vad för typ av sångljud jag vi ha. Jag spelar in reggae, RnB och Rap främst och har defenitivt ett jamaicanskt sound som mål, med mycket värme, rör och bredd. (Jag själv har mycket bas och styrka) Sedan ska det passa för RnB med hårt komprimerade breda körer också 😳 Jag vet ej om detta är realistiskt men men! Hur det låter när man spear in är verkligen viktigt för vibben, såsom det vart nu är katastrofalt klent. Jag får nästan ursäkta och säga "håll ut, du ska höra det sen" 😐 Så det kanske är ett perfekt steg med en kompressor tidigare i kedjan, men det får bli nästa investering då jag än så länge är för osäker på kompressor inställningar så jag vil kunna sitta och pilla med det i efterhand. Ang stereokompressor, är det viktigt när det gäller bredare ljud gentemot monokompressor? Jag vet ej vad en "Channel strip" är, vad innebär det? Hellhoff: Summit preampen låter ju intressant, specielt med röret, får kolla up det. -------------------- Jag har ialf kommit fram til att Neumann TLM-103 är för hård och SS-ig för min smak och röst. Neumann TLM-49 är väl den som känns närmast nu, men priset är högt och frågan är om inte tex en baby bottle (eller Vioet) och en preamp med mer karaktär är roligare nu. Nu ska jag flytta ut ur studion ett tag och kommer spela in hemma, är det helt fel att köpa en "för bra" mick då när det gäller reflektioner? (Jag kommer ju dämpa bäst jag kan men det kanske inte kommer räcka?) Tack för alla svar, kul att få så bra hjälp!
  11. Har du provat att köra TLM:en tillsammans med VTB1:an? /Cruncha' Hej! japp fast helt utan "röret", och det va okej fast för tråkigt(för det är väl inget riktigt rör) Huh? Du kan växla mellan Solid State och Tube på din VTB1. Men det visste du väl!? Det sitter ett 12AX7 rör i den preampen och för dom pengarna har jag inte hört bättre. Prova att ge lite mättnad på TLM:en, alltså överstyr insignalen lite grand. Tryck in HighPass-filtret och vrid "blend-ratten" till kvart över. Där lär det finnas gott om närvaro i ditt ljud! Lycka till! /Tha' Cruncha' Tack för tipset! Nu äger jag dock inte Neumannen utan har den bara till låns. Men då kanske man ska köpa den, men det som står om 49an lockar. Är baby bottle i samma klass?
  12. Vad vet folk om Neumann TLM-49? Är det något som skulle vara idé att köpa trots att man inte har en värsting preamp.
  13. Har du provat att köra TLM:en tillsammans med VTB1:an? /Cruncha' Hej! japp fast helt utan "röret", och det va okej fast för tråkigt(för det är väl inget riktigt rör)
  14. Hej! Jag sitter just nu på en Studio Projects C1 mick och en Studio Projects VTB1 preamp. Trots utrustningen blir resultatet OK med hjälp av mycket Waves Rvox/Rcomp och massa EQ på röstspåret. Jag vill nu skaffa ny utrustning som kliver upp rejält i kvalité och har upp till 15.000 max att lägga. Jag är ute efter ett varmare och "bredare" ljud men jag har inte full koll på vad jag ska satsa på. Ska jag köpa ny mick, preamp eller båda två? Går det ens att köpa sig till ett "bredare varmare" sound? Jag har hittils testat Neumann TLM 103 och den va skön men lite för "ren" om man kan säga så =) Jag gillar faktiskt Violet Dolly White bättre även om den är vesäntligt billigare, även AKG C414 XL II känndes lik Neumannen. Snälla hjälp mig med rekommendationer av bra mickar/preamps eller kombinationer Tack på förhand!
  15. Hej! Är det någon som vet var man kan mastra house/electro i Göteborg? Alternativt resten av Sverige oxo? Tack på förhand! Björn
×
×
  • Skapa ny...