Jump to content
Annons

Fleffy

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Fleffy

  1. Fleffy

    Vermona DRM 1 MK III

    Jag e jäkligt sugen på å hooka upp mig med en sån! http://www.thomann.de/se/vermona_drm_1_ink..._eing_chrom.htm Lär ju finnas få saker som knockar det sanna analoga å flexibla. MEN... Jag har några frågor jag hoppas nån schysst själ kan svara på: Hur connectar jag detta? Den har endast TRIGGER via midi, men betyder det att jag kan använda en DAW för å trigga, tex Cubase eller FL, eller behövs en analog sequencer? Finns det några fördelar med en analog sequencer i jämförelse med datorn? Och den har ju outs för alla spår. Så... Det bästa e å koppla vart å ett spår till en individuell mixerkanal med lite auxeffekter på, och även nån kompressor å kanske nått filter som "Resonator" eller nått sånt? Eller? Så hur gör man...? En snubbe på Youtube använder en Korg beatbox för triggning, tex. Jag ville ha detta som kompliment. Kör annat som "grundtrummaskin", men detta ska fungera som skruvad trummloop/liknande som ligger ÖVER det andra. Dvs jag tar grundbastrumman, snaren, toms, HH etc, "grundljuden", från andra källor å Vermonan e tänkt å fungera som källa mest för exprimentella, skruvade ljud. Jag gillar djup minimal techno, det e mest det jag vill göra, asså musik med en bastant "grund" å så ligger det mer svävande samt atmosfäriska ljud ovanpå. Om ni förstår vad jag menar. Alla filosofier runt detta e välkomna! Bara skriv! Vh Fredrik.
  2. Jag har sett den innan. Konstig kille... Har för mig den ligger i Japan eller nån stans däromkring. I Europa hade det garanterat blivit knas direkt.
  3. Fleffy

    Reason

    En sak du kan göra för att höja volymen är att först normalisera, "normalize", wav-filen i ett ljudediteringsprogram så som Soundforge eller Cooledit. Men har du misslyckats med mixningen blir det shite av det oxå. Så är det... Ska man kunna ha några goda förutsättningar för mastering över huvud taget måste mixen vara bra. Om du laborerar lite med att ha en Eq på varje spår kommer du märka stor skillnad. På så vis sänker du (cuttar) vissa frekvenser och stärker (boostar) andra. Resultatet blir att ljuden passar bättre ihop och mixen blir tajtare.
×
×
  • Skapa ny...