Jump to content
Annons

Ilvespoika

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Ilvespoika

  1. Det finns en delprogram för karaoke, t.ex. Karaoke Builder Studio, där man kan skapa sångbara karaoketexter av egna låtar. Behövs lite extra tillbehör till för att skapa en egen karaokestudio tror jag. Av intresset att döma så kan jag väl konstatera att Sverige inte befinner sig inom samma karaoke-zon som t.ex. Finland, där karaoke är standard på pubarna.
  2. Mera trummor och bas? I allmänhet mera rått och omixat? Skulle ge mera tyngd. Fin sång. Bra låtmaterial. Gillar upprepningar i slutet. Tack för låten i corona-tider.
  3. Nice mix, but electro music without words don`t tell me nothing.
  4. Positiv corona-låt som jag ser det. Sådana behövs. Gillar det mjuka soundet. Syntarna passar bra till stämningen i låten.
  5. Inte min typ av musik, men det finns tillräckligt variation i låten, för att den skulle fungera, dvs dansa till. Kanske du kunde lägga till något extra brake (där det blir mera kakafoni av instrumenten - typ att de går in i varandra) på slutet.
  6. Ilvespoika

    karaoke-program

    Hejsan Skulle vilja göra karaoke-tracks av mina egna mp3-filer, alltså av egen musik. Är det någon som har erfarenhet av detta? Vilket program är bäst? Finns det något man kan ladda ned gratis? Tacksam för svar.
  7. Ja, jag lyckades lista ut hur det fungerade. Det var att klicka av rec på de spåren man redan hade bandat och sedan klicka s (solo) på dem istället. Alla är vi barn i början.
  8. Ja det lyckades med att ändra där på left right. Så nu fick jag spåret i stereo, och jag kunde banda in. Men en dum fråga till: hur ska jag kunna lyssna på ett redan inbandat spår när jag lägger till ett ny spår? Måste jag koppla Focusriten till monitorer (högtalare) eller går det på något vis genom hörlurarna?
  9. Hej Håller på och lära mig spela in i Cakewalk med Focusrite ljudkort. Mina ljudspår i audio från mikrofon (via Focusrite) blir bara mono. Hur ska jag få dem till stereospår? Jag läste lite i Cakewalk om problemet, men de sade att det borde bli stereospår av stereoinput, som jag förstår att mikrofonen är. Är det något fel på kabel eller mick? Hjälp någon.
  10. Hej Har laddat ned Cakewalks gratisversion och vill nu installera Focusrite Scarlett 2i2 i Cakewalk. Någon som har någon bra video som är kort och tydlig?
  11. Tack för visad förståelse alla. Jag ska titta på videoklippet många gånger. Nu har jag laddat ned Cakewalk, och jag känner mig mera hemma med det än med FL Studio. Mest för att jag vill banda in med instrument via Focusrite (tror jag skaffar den). Men det får bli nästa gång jag har ledigt. Apropå köpet av FL Studio så känns det som att jag inte hade tid att prata med försäljaren riktigt, och det var en ung kille i butiken som föreslog FL Studio (han måste vara en sån som helst gör elektronisk musik). Och innan jag visste ordet av hade försäljaren beställt FL Studio åt mig. Dum som man är tror man att alla inspelningsprogram är likadana.
  12. Blev inte gladare av att sitta med FL Studio. En massa mixerbord och ljud på syntar som de erbjuder. Verkar omöjligt att skapa något som inte låter som techno. Det värsta är att man får sitta en halv dag och titta på en massa ljud som de erbjuder. Det är inte vad jag tänkt slösa min tid på. Så nu försöker jag ladda ner Cakewalk.
  13. Tack för alla svar. Ska gå några ronder med min FL i morgon ute i studion. Än så länge hyser jag inget hopp om att jag ska få ens något bandat. Det blir säkert att sitta där igen med pannan i djupa veck.🙃
  14. Ok. Tack. Nu vet jag. Samma som Interface. Jag hade faktiskt tänkt skaffa den där Focusrite. Jag försökte förresten trycka på mikrofonen i FL Studio och det började tjuta i hela datorn. Så kanske det betyder att det inte fungerar att spela in via datorns mic. Bossen gör WAW-filer via Audacity t.ex., men jag vet inte hur man ska importera dem till FL. Går det kanske att i WAW-form föra över filer till FL?
  15. Jag vet inte ens vad ljudkort är för något. Tack bassace. Det skulle vara en väg framåt, att spela in på min Boss BR-8 och flytta spåren över till FL. pop53: Tror inte affären tar tillbaka FL Studion. Bild på min digitala portastudio:
  16. R 24:an liknar precis min digitala studio som jag nu pensionerat. Känns lite som att börja om från noll om jag köper den, och jag skulle inte heller ha lust att lägga ut mera pengar efter att ha satsat 2000 kr på FL Studio. Verkar som om det här problembarnet (FL) ställer till det ordentligt för oss 50-plussare som gillar musik mera än datorer.
  17. Ja, jag är musiker som spelat i band, så jag vet att det är grejen. Men nu vill jag ju också göra musik som sparas i mp3-filer. Förr hade jag en fin liten digital portastudio, och med den kommunicerade jag riktigt bra. Men den hade zip-diskar som gav mig begränsat med inspelningsutrymme. Nu blev jag då "lurad" att köpa FL Studio i den lokala musikaffären. När jag kom hem märkte jag att det i mycket är en leksak för ungdomar som tycker om att göra musik på datorn som det primära och mycket svår att komma in i. Jag vill ju bara göra som förr: plugga i instrumenten, banda in spår, och kanske mixa lite. Men nu har jag ju tagit fan i båten så...(grisen i säcken kanske också). Och jag är så envis av mig så jag kommer inte att ge mig i första taget med att försöka lära mig FL. Förresten: vad är en DEW?
  18. Kan märka viss frustration med FL hos dig också. Saknas fortfarande den lugna gurun som kommer och ställer allt till rätta genom att vara till hands när vi sitter där med våra löjligt enkla problem.
  19. Hej - Hör du till dem som är 50 plus eller mer - Inte alls är intresserad av datorer (utan av musik) - Inte orkar lyssna på eller hinner med i alla tutorials beginners videos - Har råkat skaffa FL Studio - Gärna skulle vilja kunna banda in på den Då kan du väl skriva på den här tråden. Jag skulle vilja ha tips om någon som enkelt och på svenska kunde berätta om hur man bandar in en låt på FL Studio. Gärna någon gammal lärare, som inte pratar på som om det brinner i baken, och som inte älskar sin dator, utrustning eller FL Studio för mycket. Tips någon?
  20. Behövs det ett interface för att spela in instrumenten i Tracktion T7? Spelar man in via vanliga mikrofoner? Hur fungerar återhöringen via högtalare när du lägger instrumentspår på varandra?
  21. Ok slejnard. Tror du att man kan kombinera dessa två program på något vis? Gillade förresten Lean On People, lät lite Nirvana faktiskt, och bra sound.
  22. Tack för era svar. Jag är ju också van att göra allt så enkelt och okomplicerat som möjligt - typ med portastudio. All onödig teknik gör mig bara stressad. Det jag är ute efter är ett program som tar in analoga instrument via ett interface (kanske Focusrite Scarlett är bra?) och att man sedan kan mixa dessa kanaler lite mot varandra. Ljudkvalitèn är däremot något jag vill ska vara bra. Men verkar som jag blev lite lurad i musikaffären på FL Studio, då det var någon yngre användare där som tipsade om det. Kanske jag kan ha det kvar och ladda ner t.ex. Reaper. Kanske man kan klistra in via Reaper till FL Studio? Nej, jag vill inte slösa onödig tid och energi med att försöka lista ut alla smågrejer man kan göra på FL Studio. För mig är det intressanta hur jag kan få instrumenten jag spelar in att låta så genuina som möjligt.
  23. Hej, Tack för svar. Låter inte så kul, då jag redan skaffat FL Studio. Spelar mest in instrument. Gillar inte riktigt det elektroniska fixandet, utan håller på att: analogt låter klart bäst. Men det går alltså att banda in sång, gitarr, bas, piano, trummor på FL St. I såfall har jag ju inte kastat pengarna helt i sjön. Menar du att man helst ska banda in en trumma åt gången?
  24. Är FL Studio ett bra program då man vill spela in musikinstrument via Interface och sedan mixa dem? Tacksam för svar. Helt kort. Ni som har erfarenheter.
  25. Ilvespoika

    FL Studio

    Hejsan alla Ny här på sidan Nyligen skaffat FL Studio och är därför intresserad av allt som har att göra med att banda musik på den. Tänkte skaffa Scarlett Interface och banda instrument (trummor, synt, gitarr, bas och sång via det). Någon annan som sysslar med det?
×
×
  • Skapa ny...