Jump to content
Annons

Dawwe

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. när du spelar in, är du säker på att du har allt på "None" då? Alla ställen jag kan se, men måste missa nått isf, vilka ställen ska det stå på "none"? Det ska stå "none" Här! Sen i Pianorollen på dom små ikonerna där razorblade, penseln, pennan och förstoringsglaset osv finns, den lilla ikonen där längst till höger ska vara på "Main".. Där! 🙂 Vad jag har förstått det som är att om du har den på "Main" så läser den av den ovanstående *länk* vad man nu väljer vad det ska vara i pianorollen! 🙂 Vi får hoppas du förstog min halvtaskiga förklaring haha... Hare //Phil Så enkelt var det, som vanligt är man ett blindstyre 😄 Tusen tack!
  2. när du spelar in, är du säker på att du har allt på "None" då? Alla ställen jag kan se, men måste missa nått isf, vilka ställen ska det stå på "none"?
  3. Dawwe

    FL flyttar mina toner

    Jag har kopplat in en midicontroller och spelat in i FL direkt i piano rollen. Varje gång jag spela upp den lät det helt fel så jag börja fundera på om jag var totalt omusikalisk och bara inbillade mig att ja spela rätt. Nu har jag iaf kommit underfund med att FL automatiskt flytta alla noter till rutnätet, hela sextondelar eller var det blir. Hur blir jag av med det, även om jag tar bort grid och kan flytta noterna hur ja vill så är det kvar när ja spelar in. Säkert nått skitlätt men ja tror fan ja provat allt, nån quantize är inte på vad ja kan se 😲
  4. Skulle behöva lite åsikter om vad man bör köpa för midiklaviatur som nybörjare. Egentligen borde väl bara själva tangentera duga, men det är väl skyst med lite rattar och sånt också. Kommer antaglingen "arbeta" i Fruity Loops och Cubase, och kanske försöka lära mig Reason. Och sen försöka hitta skysta VST-pluggar. Att hitta något för 1500 är mitt mål, någon här som kan rekommendera någon modell eller någonstans man kan köpa på nätet? Roland har ju några billiga modeller, PC-300 eller vad de heter. Det ska helst få plats på mitt datorbord, något större än ett tangentbord. Tack på förhand.
  5. Min pappa har kört en joystick via midi-kontakten, kan det vara orsaken?
  6. Jo jag har också kört "All midi inputs" men det hjälper inte. Va kan man göra i AudioHQn? Cubase verkar inte reagera på den "inbyggda" keyboarden heller.
  7. Dawwe

    Keyboard till Cubase

    Hej, Nu har jag försökt koppla min keyboard till PCn i en evighet. Det har fungerat förrut men nu är det dött, antingen gör jag nåt simpelt nybörjarfel eller så är nått sönder. Keyboarden är en Casio CTK-651 och jag har kopplat midi in/ut till datorns ljudkort via en midisladd. Sen öppnar jag Cubase SX 3, sänder Buldsnd ifrån synten samt ställer in rätt channel och sånt. Men ändå så tar cubase inte emot någon data, har satt på midi i ljudegenskaper och på IN står det SB Live! MIDI UART och på OUT har jag B: SB Live! MIDI synth. Vad kan jag ha missat? Ni får gärna gå egenom stegen hur ni skulle gjort.
  8. Dawwe

    Köptips

    Ok, bra för jag har fått ett pris på just SONOR: Det vita Sonor Performer Bas 22", Pukor 12", 13", 16"(golv), 1 st virvelstativ, hängpukstativ, 1 st cymbalstativ. för 3000 :- + frakt Hur fixar man frakt och vad kostar det? Är det ett bra pris? Ska givetvis försöka pruta ner det. Vad är rimligt att ge för det svarta? (Skinnet ser ut att va sönder men det fixar man ju lätt).
  9. Dawwe

    Köptips

    Hej Jag har ett trumset jag plockat ihop själv, där jag vill byta ut baskaggen och hängpukorna (de är sönder och kassa). I affärer kan man nästan bara köpa set och jag har inte så mycket pengar, har ni några tips på hur jag får bra grejer för ett överkomligt pris? Frakt kostar ju också enormt när det handlar om trummor kan jag tänka mig. Något tips?
  10. Kan hålla med om att låtarna på hemsidan e generellt bättre än debutplattan. Nu håller de på med sin nya platta Reedemer och bjuder på ett smakprov: http://www.machinaesupremacy.com/downloads...he_surface).mp3 Tycker det låter lovande.
  11. Det svenska bandet Machinae Supremacy gör ett 20-tal låtar tillgängliga på sin hemsida http://www.machinaesupremacy.com och jag rekommenderar er att ladda hem rubbet om ni redan gjort det! Det här bandet är hur bra som helst, bästa svenska bandet just nu utan tvekan, de spelar ett slags elektronisk rock skulle man kunna kalla det. Börja med å ladda hem Masquarade, Hubnester Inferno och Winterstorm. Vad tycker ni?
  12. Visst är den jävligt bra. Kanske bästa skivan jag hört också...fast det är förståss från tillfälle till tillfälle man tycker så 😆 Sen vetefan om de nitchat sig, de spelar ju väldigt olika låtar på denna nyaste skivan iaf, fast visst har de ett eget udda sound. Och de verkar inte spela över sin förmåga, de kan man inte göra på alla låtar =D, de verkar tvärtom väldigt säkra och kapabla till än mer underverk Ser framemot del 2...
  13. kul grej Finns det nått officiellt "lång tråd" rekord? Man kan ju alltid satsa på guiness =D
×
×
  • Skapa ny...