Jump to content
Annons

Clayman

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tackar för att ni tog er tid att svara. Ska labba och testa det ni tipsat om. Låter svårt, jag är fortfarande en "noob" på området 🙂 Tack än en gång!
  2. Clayman

    Vad heter effekten?

    Hej Är osäker på om jag hamnat i rätt del med min frågeställning (det beror väl på svaret 😎 ). Behöver hjälp med följande. Min fråga är som följer. Vad heter effekten som startar 3:36 och slutar 3:41 på detta klipp? Detta klipp (om det nu är en effekt och om själva grejen har ett namn) Följdfråga 1: Hur återskapar jag ett liknande? Följdfråga 2: Om jag inte lyckas, finns det någon vänlig själ som kan tänkas hjälpa? mvh Clay (edit la in klippet 🙂)
  3. Din fråga är befogad. Basist: Check Stora fötter: Check (stl 49 1/3 på det senaste inköpet) Dålig gitarrist: Check Dålig basist: Check Tror det har med fötterna att göra. Svårt att spela bas med så stora fötter...
  4. Jag måste börja med att säga att det absolut inte är min musikstil, jag tycker inte hon ser bra ut och jag tycker att låten är halvdassig. Men när jag läste tråden visste jag direkt vem du menade. Dock så var namnet borta. Googlade och googlade, men fick mest upp rödhårig-porr. Men sen, då jag varit borta från ämnet i ett par timmar och satt och tankade lost-text så dök namnet upp, av nån underlig anledning... Den du söker är Nikka Costa. Låten Like A Feather. Länk här. (Vet inte hur du gör den klickbar) Varsågod, du är skyldig mig en kanelbulle.
  5. Clayman

    Basshunter

    Tycker boten anna påminner om en petshop boys låt... Namnet kommer jag inte ihåg nu.... Its a sin kanske det var..
  6. Clayman

    T-shirts

    Kan rekomendera polyshop.se. Har använt dom själv. Fast det är mer som din egen webshop där folk kan beställa tröjor. Fast det är ju inget som hindrar dig från att beställa 100 tröjor själv från din egen butik.
  7. Vi har nu slaktat dom inre gipsskivorna, och det gick rätt smärtfritt. Vi har även sattit lister, eluttag, element och snart akustikplattor i tak. En liten undran: Eftersom vi inte kommer att göra flytande golv pga takhöjdsbrist så undrar jag om denna konstruktion (som jag såg i en annan tråd) ungefär kommer att motsvara ett flytande golv för just trummorna? Verkar som en relativt enkel sak att bygga i efterhand om det visar sig att det behövs.
  8. För enkelhetens skull så är det väl bäst att du skapar en egen tråd för att hålla isär dom olika projekten.
  9. Vet inte hur jag har kunnat missa din tråd tidigare. Men nu ska jag hålla den under daglig uppsikt!
  10. Jaja vi tar väl bort gipsen då 🙂 Vi var givetvis tvungen att kolla en sista gång innan vi skrider till verket. Tack igen! 😱
  11. Vi tvekar på att ta bort inre gipsskivorna för att vi kom på en snilleblixt som ville rådfråga expertisen (ni) om. Hör på detta. Hur tror ni att det blir om vi låter gipset vara kvar och lägger någon form av kompakt isoleringsskiva på. Då kommer väl resonansen mellan väggarna att sugas upp av dessa?
  12. Jag visade denna tråden för polarn och förklarade att vi gjort ett fatalt misstag. Han blev imponerad och tog det bra och vi kommer idag att pulverisera de 2 inre gipsskivorna. De kommer inte att gå att behålla dom i sin helhet. Vi får helt enkelt köra med 2 färre gipsskivor och hoppas att det räcker. Väggarna står på gummilister. Fick höra någonstans att detta var ett bra alternativ. Vår takhöjd är nu nere på ca 230 cm. Läste ditt (andreasb) recept på flankningsbotning i en annan tråd mitt tips är, platon, stepisol eller ännu hellre neopren på träreglar, isolering emellan och sen dubbla lager 2mm spånskivor som du limmar ihop med dämplim. Det låter som om detta bygger rätt bra på höjden? Isf tror jag vi får chansa och köra utan. Coverman: Jag tror jag förstår din beskrivning. Ska ha den konstruktionen i bakhuvudet då vi nu snart närmar oss slutklämmen. Vill än en gång passa på att tacka alla som kommer med kommer med inlägg och tips och tricks. Ni är guld värda.
  13. Tackar för alla goda tips och idéer. Vi har faktiskt tänkt på ventilationen, fast inte så mycket. Vi trodde det inte var så komplicerat. Ventilationen för lokalen kommer att tas från det intilliggande garaget. Vi har faktiskt inte tänkt hur väl dimensionerat denna ventilation blir i förhållande till rummet. Vi hade mest tänkt en ingång med fläkt som trycker in luft och ett uttag där luften rimligtvis borde försvinna ut. Kablar in och ut kommer att gå genom en multikabel med 16 in 4 ut, som vi helt enkelt borrar hål för genom väggen som vi sedan tätar med silikon runt kabeln. Placering vi hade tänkt blir under fönstret. Finns det bilder på era ljuduppfångar-mojänger? Länk? 😛
  14. OJ! 😉 Nu blev jag alldeles svettig, varm och orolig... Jag förstår inte riktigt triple leaf. Rätta mig om jag har fel. "The air in the cavity acts like a spring, and creates a resonance" Det är här vi kommer få problem eller? Det här lät ju inte speciellt tilltalande heller: Triple leaf (or quadruple or higher # of leaf) constructions should be avoided like the plague Så ser det ut, alltså JA vi har isolering mellan skivorna. Om vi bryter bort större delarna av dom inre gipsskivorna på innerväggarna (nu ritat på utsidan pga av att jag inte hade en bättre bild), kommer det att bli ett bättre resultat? Eller kommer det inte hjälpa alls eller är jag HELT ute och hojjar i mörkret nu?
×
×
  • Skapa ny...