Jump to content
Annons

Gardinen

Medlem
  • Antal inlägg

    259
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Senaste profilbesökare

4 613 profilvisningar
  1. Kolla med emusic. Jag jobbar själv på en kulturskola och blev erbjuden studentrabatt som anställd.
  2. Ahh Mojave mickarna. De vill jag gärna veta hur de är. 😎
  3. Att programmera MIDI-trummor med keyboard eller digitaltrummor är det enda rätta enligt min mening. Visst kan man säkert få samma humana feeling med att klicka sig fram och dra i velocity reglage. Men det tar för lång tid jämfört med andra alternativ. Quantize med procent är dock inte fel att använda. Jag brukar spela trummor på klaviatur och kvantisera med runt 20% styrka. Lite beroende på vilken dagsform man är i. Ibland kommer man undan med noll kvantisering.
  4. Klipp ut själva ordet och lägg på ett nytt spår. Lägg på en delay plugin som [insert] på det "nya" spåret. Experimentera med wet/dry och tempot så blir det nog bra :-)
  5. Ett begagnat Fireface 800 brukar ligga runt 7.000:-
  6. Tjena!

    Jag kan lägga upp ett Youtube klipp sen i veckan där jag visar. Om du inte redan kommit underfund med konceptet redan förstås :-)

  7. Alltså den låten du lade upp ovan, som inte hade med frågan att göra, är ju så sjukt bra framfört!
  8. halloo , busskomprimering o paralellkomprimering vad är det egentligen ?:) hur brukar du resonera när du mixar ? kul o få lite konkreta tips, så konkreta som möjligt (i samband med min tråd om min mix du svara i)!

  9. För det första köpte jag de begagnat för halva priset. För det andra satt de i en studio, där jag fick igen pengarna till slut. Men nu har vi bytt studio och använder SSL kort istället. Så nu funderar jag på att sälja RME korten. Intresserad?? :-)
  10. Jag har jobbat för ES sedan de startade 2009. Dock har jag lagt det hela lite åt sidan när jag fick fast arbete i våras. Planerar dock köra igång igen nu i höst. Men på över 300 låtar jag han göra under den tiden, kanske det blev i snitt en eller två fix per månad. Och ibland förstås fler. Men då har man fått så pass tydliga instruktioner om vad som behövs fixas, att det i 95% av fallen blivit godkänt vid en komplettering.
  11. En nykter, och en onykter tagning brukar funka bra ☺️ Nämen, ibland räcker det med en dub gitarr av samma ljud och karaktär för att bredda bilden. Om inte så kan man lägga fler och fler gitarrer. Ett fint exempel: Andra tips har varit att lägga dubben med lite mindre diskant på stärkaren t.ex.
  12. Kolla in Presonus Firestudio Lightpipe. 32 i/o via ADAT med Firewire interface. Ganska rimligt pris också hos tysken; Presonus Firestudio Lightpipe Vet dock inget om hur drivrutinerna fungerar osv.
  13. Av egen erfarenhet funkar RME's kort väldigt bra. Har inte haft några som helst bekymmer med varken Fireface 800 eller AIO.... eller HDSP 9652 heller för den delen :-)
  14. En KM-184 är mitt första-hands-val vid pålägg av ackegitarr.... stålsträngad då alltså. Och framför allt när det handlar om pålägg som bara ska ligga och mala i bakgrunden så funkar det bra med bara en KM-184 och sedan dubba gitarren, om man söker efter extra bredd. Ihop i en grupp, skära vid 120hz och på med DBX 160vu kompressorplugg på det. Det blir mumma ljud utav det vettu :-) Även AKG C414 har gett bra resultat, och även där med EN C414. Uppmickning någonstans vid 9:e till 12:e bandet ungefär 20-30cm ifrån. Behöver man mer botten vinklas bara micken in mot hålet.
×
×
  • Skapa ny...