Jump to content

Jochnick

Medlem
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Jochnick

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Kvinna
 • Stad/plats
  Karlstad
 • Intressen
  Låtskriveri, digital musikproduktion, musikstilar: progg, gamla schlagers, kletzmer, rap

Recent Profile Visitors

204 profile views
 1. Hur jag lyckades få inlägget ovan dubblerat vet jag inte... nu har jag iaf varit på 4Sound - apropå konken så var det "kedjan" 4Sound som gick i konkurs och förre ägaran till affären (han som alltså sålt till 4Sound 2009) köpte loss butiken i Karlstad ur konkursboet och de ska numera heta Musikhuset. Samma personal som förut. Jag hade tagit med utrustningen men inte heller han som hjälpte mig fick till det. Han medgav att han inte var så haj på GarageBand men tog och kollade keyboardet mot deras egna dator och StudioOne (hette väl programmet?) Och då funkade det så då gick han tillbaka till min dator och kliade sig i huvudet och efter ett tag prövade han att koppla loss keyboardet, kasta MIDI-konfigurationen och ansluta igen - och då fungerade det genast. En variant av det de pigga supportpojkarna alltid säger "Har du prövat att starta om datorn?"(vilket är bland det första jag prövar. Och jag hade prövat att starta om både dator och program men den där konfigurationen låg alltså och blockade tydligen. Och den hittade han via verktygsprogrammet... undrar om jag kommer ihåg detta om det strular igen...
 2. Ja 4Sound gick i konken men affären har återuppstått, i vems regi vet jag inte riktigt men det är ju samma folk som jobbar... och ryktet säger att detta hänt förut, dvs att huvudägare konkat men affären har då fått ny ägare och fortsatt som förut. Vad jag hittar är att inställningarna säger att den hittar att jag har en Midi ansluten när jag har kopplat ihop den och satt på on-knappen, men sedan har jag inte upptäckte om det ska till något mer för att det virtuella instrumentet ska ha keyboarden som input, tycker att jag tittat igenom varenda rubrik i menyerna men lyckas inte ändra något. Jag får ju ljud om jag spelar på datorns tangenter (med pilen inställd på ett virtuellt tangentbord) Var kan jag hitta vad det virtuella instrumentet tar sitt ljud ifrån? I instruktionen sas att man skulle klicka i "piano" och det har jag gjort på alla sätt jag kan komma på...
 3. Tack! -I mitt letande hade jag faktiskt experimenterat med det hon säger på videon - MIDI- inställningarna, men det hjälper dessvärre inte.. Just denna tutorial hade jag fö inte hittat eftersom jag googlade mer specifikt på modell 49es... Nåväl, keyboarden funkar, garageband funkar så det är fortfarande något jag inte insett måste ställas in tror jag... packar ner och åker förbi 4Sound i Karlstad idag och återkommer med svaret om det blir framgångsrikt!
 4. Köpte för flera år sedan ett keyboard M-Audio49es som jag och dottern började spela in lite med via GarageBand. Men sedan blev hon tonåring och jag dragspelare - så det har legat oanvänt i flera år. Nu går jag på folkhögskola och har brukspiano där jag vill öva ackordsspel med alla omvändningar. Vi har också "planknings"-läxor där vi ska skriva noter och ackord till olika låtar som ligger på skolands keyboard-datorer. Men tänkte att jag borde kunna använda min utrustning för att både öva och planka, kanske rent av skriva musik (som jag nu mest gör i Musescore) Lång inledning till frågan som är... jag får inget ljud från keyboarden. Den ansluts via MIDI-ingång och visar att den funkar och sedan har jag letat överallt i garageband efter hur jag får ljud. Det finns ju ett uttag till på keyboarden men jag vill minnas att det räckte med den enda sladden... Det har fungerat förut så det är något jag inte ställer in rätt gissar jag. Tacksam för tips.
 5. Hallå alla och tack för varmt välkomnande! I de fall ni hänvisar till egen musik har jag lyssnat och förstår att jag kan få väldigt bra hjälp här! På återseende.
 6. Tack, botaniserar på ditt Sound Cloud och drabbas av svårartade mindervärdighetskomplex... fast egentligen inte men jag undrar förstås i vilken mån jag kan passa in på det här forumet – men det ger sig väl!
 7. Jag har skrivit en presentation i min profil så den kan man ju titta på om man vill 😀 Registrerat mig för det är så himla mycket grundläggande jag inte kan och om jag lär mig hitta på forumet tror jag att jag kan hitta mängder av svar här. Trots att jag är i princip nybörjare musicerar jag för publik eftersom jag spelar teater. Närmare bestämt "cirkusteater" med Teater Mimulus, kommande vecka turnérar vi i Säffle och ger sju föreställningar ute i spenaten i samarbete med Säffle bokbuss. P ga min obildning kan jag inte delta i diskussioner eller svara på många frågor om musik men om ngn är intresserad av texter, teater, scenbyggen, kostymtillverkning, jonglering, rockring, trolleri och ljudteknik när man ska höras utomhus i regn och blåst så har jag där en del praktiskt kunskap och erfarenhet... ...och så kanske jag ska tillägga att jag är fattigpensionär dvs himla gammal!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.