Jump to content
Annons

Malin17

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Malin17 senast vann var 8 juni 2018

Malin17 hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Vad gäller F-skattesedeln så finns den där för att du ska betala in lite skatt varje månad istället för att få en smäll i magen vid slutet på året. Det är också ett bevis för att du betalar in dina egna sociala avgifter och din skatt. Jag har en enskild firma och jag ser till att jag lägger undan 50% varje månad av det jag får in i företaget. Jag betalar in detta i preliminärskatt varje månad och det passar mig bäst. Vad jag vet så kan man ha många olika SNI-koder i sitt företag och pyssla med olika saker, men det klart att det kan verka lite skumt om den ena sidan bara köper in och aldrig drar in några pengar. Det är många företag som går back de första åren. Detta för att det kostar att starta företag. Ofta behöver man köpa in dyra maskiner osv. för att komma igång, så det är ju inte så konstigt att det tar lite tid att komma ifatt.
  2. Det är alltid bättre att starta företag eftersom du då får tillbaka momsen på inköp. F-skatt är jättebra att ha eftersom kunder troligtvis inte kommer att vilja köpa produkter eller tjänster av dig annars. Har du inte F-skatt så betyder det att kunderna behöver betala arbetsgivaravgifter för dig och det är det inte så många som uppskattar. Om du har tänkt att driva ditt företag i vinstsyfte så är det ändå bäst att starta ditt företag eftersom du ändå kommer att göra det förr eller senare. Ofta går ett företag inte med vinst förrän efter ett par år eller så, men sen är det ju väl värt att vara egen företagare. Det ger otrolig motivation, precis som du först sa!
  3. Jag pratade nyligen med Försäkringskassan gällande det här och tanken bakom är väl att om man har ett eget företag så vill man ju att det ska gå med vinst. Man kan ju inte starta ett eget företag och sedan få pengar från A-kassan om man helt plötsligt inte har några kunder. Som föregare måste man ju i så fall ut och leta nya kunder, eller hur. Det är ganska logiskt tycker jag och det är detta som driver Sverige framåt. Om man förlorar sitt "vanliga" jobb så kanske det är ett ypperligt tillfälle att ägna sig åt sitt företag och få det att växa och få en inkomst på så vis istället för att få A-kassa? Jag, vet... lättare sagt än gjort i uppstarten av ett företag, men det kan vara värt att fundera på.
×
×
  • Skapa ny...