Jump to content
Annons

JdoubleE

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om JdoubleE

  • Födelsedag 1981-05-10

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Norrbotten
  1. Har ett gammalt tama swingstar 22" 12" 16" ett premier cabria 26" 13" 16" och ett mapex pro m 22" 12" 16" Sabian aax stage hi-hats och stage ride, aaxplosion crashar 16" & 18" en mapex lönnvirvel 14"x6,5" och en mapex plåtburk 14"x5"
  2. Jag har tyvärr ingen egen erfarenhet av att ha lyssnat på dom, men eftersom jag aldrig har hört talas om dom så förutsätter jag att det är budgetgrejjer och därmed inte speciellt bra. Försök hitta nåt bättre begagnat trumset av känt märke på blocket eller liknande.
  3. Finns ju sånna dära plexiglasburar att inhandla, kostar ju dock några tusingar men det kanske det är värt. eller så kastar du upp några gamla lakan på väggarna så ljudet inte studsar omkring, kan hjälpa mer än man tror.
  4. Vanligtvis, snarare som regel ökar eller sänker man inte takten under ett fill, finns säkert folk som gör det med flit eller andra som gör det för att dom som jag är mediokra trummisar. Vanligt är dock att man i ett åttondelarskomp spelar till exempel sextondelar i ett fill, sen använder man sig ju rätt mycket av accenter och spökslag (dynamik) i fills.
  5. Antar du har kollat på det som 4sound och thomann har, går för ca 12000. Personligen tror jag att du kan hitta ett bättre set för samma pengar då ludwig inte brukar vara blyga att ta extra betalt för namnet.
  6. När vi spelar in live i studion så kör vi: baskagge, virvel + två överhäng, basen linar vi och så mickar vi upp dom två gitarrerna. Plus sång så behövs det 8 kanaler för att spela in. Blir i alla fall rätt så skapligt, men kan knappast förväxlas med någonting gjort i en dyr studio. Ett ljudkort borde du kunna inhandla rätt billigt, 10 kanals är väl kanske vanligast och borde inte vara allt för dyra.
  7. Om du bara kopplar den via usb så gissar jag på att du måste installera den i windows för att den ska funka, mididevice eller nån sån skit, sen måste du antagligen välja det devicet som kanal in i cubase. Nåt åt det hållet i alla fall, jag reserverar mig för alla fel som jag förmodligen just skrev.
  8. Man har väl tur att man bor uppe i kalla mörka norrland där dom som har butiker inte har råd att vara otrevliga, det närmsta jag kommit i otrevlighet är väl då 4sound där dom gubbar som jobbar ibland kan kännas litegrann som att dom vill visa sin överlägsenhet för att dom varit 150 år i branchen, men oftast är dom coola katter dom med. Å andra sidan så är jag lång, fet och skäggig. Så dom kanske tror att jag är nån psykopat som är ute efter blod och därmed inte törs behandla mig illa.
  9. En fråga bara, blir inte slagskinnen på pukorna väldigt slappa och tungspelade när man drar åt dom så lite? Jag är själv ingen stjärna på trumstämmning.
  10. Visst går det - men du måste sälja något också. Det går inte att bara köpa in prylar och dra av moms och kalla det en näringsverksamhet... Får du en rimlig balans på det, med intäkter från spelningar, skivförsäljning, betalning för inspelningar i din studio etc, så funkar det - men det funkar inte som någon sorts kassako för att slippa betala moms på privat egendom. Ett företag som bara köper prylar är inget företag... 🙂 Du var snabb du, hehe. I alla fall så var väl tanken att ta betalt för spelningar osv via företaget, men då måste jag väl betala sociala avgifter för alla i bandet? Dessutom så skulle förmodligen inköpen bli ganska mycket större än inkomsten. Skulle skatteverket reagera på att vi köper saker för pengar som inte finns i företaget? Funderar även på att importera en del musikprylar från USA till försäljning, mest som ett hobbyprojekt.
  11. Någon som har nån erfarenhet av att starta ekonomisk förening, enskild firma eller handelsbolag? Min största fundering är om man kan starta något av ovannämda för att kunna handla in instrument utan moms, på laglig väg dvs.
  12. Jag tror nog som säkert många har sagt att du ska pröva dig fram, jag kör på pro-mark 5A med nylontip. Spelar mest rock.
  13. I fylledimman lyckades jag eller nån annan (minns allvarligt talat inte) tappa min gibson i backen så att det försvann en massa färg från huvudet plus att jag tror att en stämskruv gick sönder då. Den har använts som fyllejamsgitarr i typ 6år och inget hade hänt med den dessförinnan. Sen när jag skulle öppna upp stämskruven och kolla om det gick att fixa på nåt sätt så upptäckte jag att man inte ska kunna öppna dom där stämskruvarna, jag hade alltså haft sönder den helt. Nåväl, jag fick i alla fall en anledning att beställa nya stämskruvar så nu är den igång igen.
×
×
  • Skapa ny...