Jump to content
Annons

olleoljud

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om olleoljud

  • Födelsedag 1970-11-01

Om mig

  • Stad/plats
    Gävle
  • Intressen
    Mångsysslare: håller på med lite av varje:<br>musik, ljudkonst, konst, performance, film <br>
  • Hemsida
  1. wesellcd nämns väl på flera ställen..? De ligger visserligen i utlandet men det verkar inte vara något problem att skicka hit. http://www.wesellcd.dk/shop/default.asp?SetLng=6
  2. jo, jag använder mig av den metoden och visst ska det om det är rätt dyka upp en ruta där man talar om var filerna ska lägga sig. Nu gjorde det inte det i det här aktuella fallet, men jag tror det har att göra med filallokeringen eftersom jag sen hittade filerna fast då liggande direkt under roten dvs utanför sessionmappen, utanför själva namnmappen och direkt på hårddisken. Så jag skapade helt enkelt två nya mappar med "audio files" och "fade files" och det gick bra att dra alla filer dit och PT hittade dem också. Å dessutom har problemet lösts, den skapar undermappar nu.. Jag har ingen ingen aning om varför det blev så.. men jag är glad över att det har fixats sig nu iaf :-)
  3. det är helt klart skumt.. nu har jag åter varit i studion och testat lite. Test 1 funkade bra.. den skapar fade files- och audio files-foldrar som vanligt. Men när man inte gör så utan istället importerar ljudfilen läggs inte den i ljudsessionsmappen.. fastän att rutan som anger att man tvångskopierar filer är ikryssad. (automatically copy files on import) Ser likadant ut på TEST 2, med midit. Jag brukar inte använda så mycket midi så jag kommer inte ihåg hur det brukar se ut när jag använder det.. Men alltså, normalt sett ska man inte behöva spela in ljud för att få subfoldrarna att ligga under sessionsmappen.. Det är någe kajko någonstans. ..nu har jag hittat kryssrutan för "create subfolders for audio, video and fade files" Den finns i "Disk allocation". Och kanske finns felet där, för någon månad sen hade vi problem med att det inte gick att bounca ner till samma hårddisk som sessionen ligger på. Detta löstes efter att den studioansvariga slängde pref-filerna (eller vad det heter, jag har inte full koll).. Men det verkar inte ske några förändringar där.. jag ska kolla lite mer i manualen och försöka förstå vad som menas. Dock är manualen (den slitna i papper) för version 5.
  4. Hej hopp.. när jag nu senast skapade en session så blev det ingen audio-folder för ljudfilerna som alltid brukar skapas, utan de importerade och de filer man gör i sessionen läggs direkt i projektmappen.. Någon som har en aning om varför? Jag gick in och kollade någon sorts inställningsruta för nåra dar sen och tyckte mig se en kryssruta där det stod "create subfolders for audio" eller nåt ditåt, eftersom jag inte hittar de inställningarna igen. Iallafall, den rutan var ikryssad så det borde bli subfoldrar. Dessutom finns ingen mapp för fades som också brukar finnas, och när jag nu skapat en fade syns den inte överhuvudtaget. Och innan någon gnäller på det, kan jag tala om att jag har sökt forumet, sökt i manualen plus PT reference manual for Dummies.. (Mac G5, OS X 10.3.9, Digi002, PT LE 6.4)
  5. Jag har köpt från redan nämnda wesellcd.com, 235 spänn för 100 st, vit printbar ovansida och silverbaksida. Några exemplar har visserligen inte funkat i alla cdspelare fast det där är som ett lotteri.. man vet aldrig vad som funkar. Vad som däremot nästan alltid funkar är Clas Ohlsons absolut billigaste skivor.. (179 kr för 50 st). å sen har jag alltid haft problem med Verbatim som hela tiden marknadsförs som någon sorts elitskivor. Fast det kanske beror på att jag kör Mac?
  6. öh kanske... men iallafall, det gick att klippa bort spikarna, lite jobbigt men det fungerade.
  7. visst, jag har läst den.. fast jag tyckte den inte gav något bra svar..
  8. Tjo.. finns det något sätt att ta bort digital distorsion...? Via något filter eller.. Programmet som alstrade dem borde ha en inbyggd limiter, men det är väl att begära för mycket, det är framför allt ett live-redskap (grainbox)
  9. apropå gitarrer.. http://www.teuffelguitars.de/
  10. Det verkar som om jag måste skriva något i den här tråden. Jag har dock läst första sidan och sista.. men jag har missat allt emellan, hoppas det inte gör något.. 🙂
  11. ..en hund som hoppar från en stol? Det låter inte så skumt, tycker jag.. fast han/hon kanske använde det som trumljud, eller? Trevligt att så många välkomnar en till forumet! 🙂
  12. Jag har en humbucker som jag vill löda till en tele-hona, dvs en line-out eller är det line-in..? öhh.. iaf, en telesladd (obalanserad) ska iaf kunna stoppas in där.. alltså vanlig elgitarrsladd. Det går tre trådar ut från pickupen, röd, vit och skärm. Lineouten har två ytor att löda mot, tip och skärm. Den röda löder jag till tip och skärmen till sleeve, men den vita..? Löder jag ihop den med skärmen?
  13. olleoljud

    hej hopp

    tjo, tänkte bara tala om att jag är ny medlem. Jag håller på med lite av varje.. musik & konst i skön förening. Mest gör jag fin musik under namnet Olle Oljud, men också elektroakustisk musik med efternamnet Åberg. Jag bygger även egna instrument, bygger om andra.. arrangerar konserter och festivaler med vänner.. och är närapå inventarie på Norbergfestivalen. buss & kran Olle.
×
×
  • Skapa ny...