Jump to content

modernmattias

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About modernmattias

 • Rank
  Med i gänget
 1. Tack, har hört bra om styrkulor så ska absolut spana in en sådan också!
 2. Tack för tipsen! Får bli ett stöd för externt tangentbord + mus och ev även handledsskydd om det skulle vara på det viset att man hittar ett par som är behagliga.
 3. Hallå, Jag undrar om det är någon eller några som aktivt skyddar sina handleder, som pågående behandling eller i förebyggande syfte? Då säkert många av oss sitter en stor del av dygnet vid med datorn och/eller med sitt instrument så vill man ogärna dra på sig en skada som i värsta fall leder till att man ev tvingas till att sluta helt med musik. Efter att ha suttit med laptoppen (utan externt tangentbord eller mus) i dålig ställning ett par veckor nu, så börjar jag märka av känningar kring handlederna och runt omkring. Det fick mig att tänka på att man kanske skulle, då man just sitter med datorn ett x antal timmar om dagen vid datorn, kanske skulle köpa sig ett par handledsskydd i förebyggande syfte (kanske något stöd mellan tangentbord/mus och en själv också) som man använder vid datorn samt övrig tid när man inte behöver se cool ut? Är det någon som har just detta och kan rekommendera något bra i så fall, hur är apotekets grejor då dem är rätt prisvänliga (200kr'ish)? Finns en miljon alternativ så vill inte köpa skit till överpris. Tack!
 4. Jag tror standarden på mixarna har blivit "sämre"; mindre separerat mellan spåren, mer mos mos mos osv... Själv gillar jag det, blir mer äkta och ej sådär kliniskt rent som det annars är. Anledningen tror JAG är för att musikproduktion är så lättillgängligt och billigt idag att vem som helst kan göra musik, och idag är det vanligt att den som producerar låten även mixar skiten - i alla fall inom kommersiell musik. Det är t om mer mode idag att vara musikproducent/mixare/dj/whatever än att vara vegan (no offense). Med det sagt har det även fallit naturligt att ljuden samt mix ska låta coolt snarare än kliniskt perfekt. Kidsen vill leka och vara kreativa med det dem gör, inte sitta i klassrummet och lära sig en långsamma processen hur en PERFEKT mix bör vara. Sen är det som med salt och peppar kan jag tycka, varken för mycket mos eller kliniskt perfekt. Lagom.
 5. Läste något om detta förut, om just VARFÖR man vill skryta med att gå ovan den mänskliga gränsen. Kan ej komma ihåg varför dock, men vill minnas att det inte var helt ologiskt. Kan det ha något med Nyquist och aliasing att göra...? ... Eller så var det för att skryta bara helt enkelt
 6. Thomann är en stor tysk musikåterförsäljare som har egna produkter inom många olika instrumentgrupper. Kvaliteten är väl sådär har jag hört, men för en som precis ska börja banka på tangenterna lär det ej drabba så mycket kanske... Du har nog ändå hunnit vuxit ur dig det pianot innan garantin tagit slut tippar jag på!
 7. Yamaha har en bra serie där den billigaste (men fortfarande bra) modellen heter P45 och kostar strax över 4000kr ny, men brukar finnas i din budget på blocket. Musiklärare kan vara trevligt att ha om du inte har spelat något annat instrument tidigare, tyvärr så kan det vara slitsamt för plånboken och sååå mycket är skräp. I din situation rekommenderar jag sidor som tex hdpiano.com som lär ut låtar i hög kvalitet på ett pedagogiskt sätt, där får du se samtliga toner och vilka fingrar som kan/bör användas. När du har kommit igång och lärt dig några låtar så kommer du börja känna av vad som saknar utifrån dina mål. Kort sagt så kan man dela upp musikprocessen i två delar, praktiskt och teoretisk; som nybörjare är det förstnämnda viktigast, att faktiskt SPELA på pianot. Det teoretiska kommer vara mer intressant när du vill börja skriva eget material. Bägge går att lära sig på internet vågar jag säga med hjälp utav google och youtube, framför allt det teoretiska. Vill du en dag hamna på virtuoso nivå så rekommenderar jag dock starkt att ta kontakt med en bra lärare för att jobba på tekniken, det praktiska alltså.
 8. Tack, har ej testat Melodyne faktiskt då jag trodde det var endast för finjusteringar av enskilda toner. Ska testa! Har dock för mig att tidigare nämnda alternative också försöker ändra formanterna tillsammans med vald tonförändring, kan mycket väl ha fel. Har dock märkt av att många tillverkare, plugins som DAW's, har väldigt olika uppfattningar om hur dessa formanter bör låta...
 9. Försöker minnas att en delaktig producent i låten jobbar i FL studio som är lite mer anpassad för just kreativa låtar (EDM'ish...), därav kanske bättre på just sådant. Men tråkigt att andra DAWs inte ens kan jämföra sig lite inom detta då det är en frekvent förekommande effekt på topplistorna idag. Ska testa soundshifter, det kanske finns mer hopp i plugins för detta än vad jag tidigare anat. Tack för tipset!
 10. Hallå, Det förvånar mig hur dåligt Logic X's egna "Time and Pitch Machine" låter när man önskar att pitcha upp tex en sång. Just i detta specifika fall så handlar det om att pitcha upp en kvinnlig sång en sådär 4-6 halvtoner, något i denna stil: I exemplet ovan låter det väldigt "smooth", har svårt att höra några tydliga spår från redigeringen. Men när jag själv försöker åstadkomma samma effekt med hjälp utav Logics samtliga algoritmer från deras "time and pitch machine" så låter det förjävligt, låååångt ifrån användbart. Med tanke på att exemplet ovan är 3 år gammalt dessutom gör det ännu märkligare att Logic inte har kommit längre än så. Något tips på ett program som gör detta väldigt bra, eller åtminstonde till den grad att det man redigerar faktiskt går att använda? Alla tips mottages tacksamt!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.