Jump to content

modernmattias

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About modernmattias

 • Rank
  Medlem
 1. Tack, har hört bra om styrkulor så ska absolut spana in en sådan också!
 2. Tack för tipsen! Får bli ett stöd för externt tangentbord + mus och ev även handledsskydd om det skulle vara på det viset att man hittar ett par som är behagliga.
 3. Hallå, Jag undrar om det är någon eller några som aktivt skyddar sina handleder, som pågående behandling eller i förebyggande syfte? Då säkert många av oss sitter en stor del av dygnet vid med datorn och/eller med sitt instrument så vill man ogärna dra på sig en skada som i värsta fall leder till att man ev tvingas till att sluta helt med musik. Efter att ha suttit med laptoppen (utan externt tangentbord eller mus) i dålig ställning ett par veckor nu, så börjar jag märka av känningar kring handlederna och runt omkring. Det fick mig att tänka på att man kanske skulle, då man just sitter med datorn ett x antal timmar om dagen vid datorn, kanske skulle köpa sig ett par handledsskydd i förebyggande syfte (kanske något stöd mellan tangentbord/mus och en själv också) som man använder vid datorn samt övrig tid när man inte behöver se cool ut? Är det någon som har just detta och kan rekommendera något bra i så fall, hur är apotekets grejor då dem är rätt prisvänliga (200kr'ish)? Finns en miljon alternativ så vill inte köpa skit till överpris. Tack!
 4. Behövde du då ladda ner (eventuella) uppdateringar från hemsidan efter installationen från hemsidan? Så jag behöver att betala för varje gång jag laddar ner dem utöver första gången, tex vid köp av ny dator eller liknande? Vilka snåljåpar! Gillar ej heller att ha massa lådor liggandes hemma... får se vilket alternativ det blir.
 5. Så alltså kan man köpa Omnisphere 2 i våra svenska butiker för 3.600 som ni snällt informerat om. Får man hem produkten i en kartong med seriekod endast, eller är det fysiska skivor? Är det på något som helst sätt fördelaktigt eller annorlunda att handla direkt från Spectrasonics istället från butik? Tacksam för svar! Kan självklart ringa till butiken i fråga, men om någon här redan vet så kan man väl spara dess personal det besväret
 6. Testade den hos en polare och jag gillade den framförallt för två saker: 1. Padsen, även presets från andra tillverkare än just Specrasonics. 2. I layering; fanns många intressant ljud att lägga diskret bakom en annars tråkig lead för att krydda till den lite. Har min go-to syntar att skruva fram ljud i redan så detta kommer vara en "hitta-ett-ljud-fort-som-fan"-synth för mig. Bra sökfält dessutom. Men priset var inte så roligt, i alla fall inte om man tex jämför med UVI Falcon jag som tycker verkar vara mer avancerad (och för att ej tala om Alchemy som ingår i Logic)...
 7. Vet inte hur det var förr men enligt hemsidan så ska det vara lugnt i dagsläget, dock vill dem att man ska ha en vettig anledning och ej bara sälja för sakens skull. Men i och med hur pass mycket information det var kring bara just lisensöverföringen samt 50USD i kostnad, så får det mig att tänka på om man ej bara ska köpa skiten direkt... Brukar Spectrasonics ha reor likt "alla andra" likartade företag?
 8. Vill köpa Omnisphere 2! 2200 SEK är mitt bud Tack, Mattias
 9. Jag tror standarden på mixarna har blivit "sämre"; mindre separerat mellan spåren, mer mos mos mos osv... Själv gillar jag det, blir mer äkta och ej sådär kliniskt rent som det annars är. Anledningen tror JAG är för att musikproduktion är så lättillgängligt och billigt idag att vem som helst kan göra musik, och idag är det vanligt att den som producerar låten även mixar skiten - i alla fall inom kommersiell musik. Det är t om mer mode idag att vara musikproducent/mixare/dj/whatever än att vara vegan (no offense). Med det sagt har det även fallit naturligt att ljuden samt mix ska låta coolt snarare än kliniskt perfekt. Kidsen vill leka och vara kreativa med det dem gör, inte sitta i klassrummet och lära sig en långsamma processen hur en PERFEKT mix bör vara. Sen är det som med salt och peppar kan jag tycka, varken för mycket mos eller kliniskt perfekt. Lagom.
 10. Antar att vi tolkar text olika över internet. I alla fall, jag varken är eller har varit störd över något i denna fråga.
 11. Svårare är det ej, men ville bara jävlas med dig? ... Nej men tycker personligen det är intressant att höra vad andra har för åsikter om A och B - oavsett eget tycke! Deal with it.
 12. Är deras tube saturator 2 en helt annan eller förbättrad version från denna?
 13. Läste något om detta förut, om just VARFÖR man vill skryta med att gå ovan den mänskliga gränsen. Kan ej komma ihåg varför dock, men vill minnas att det inte var helt ologiskt. Kan det ha något med Nyquist och aliasing att göra...? ... Eller så var det för att skryta bara helt enkelt
×
×
 • Create New...