Jump to content
Annons

loveless

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Köpenhamn
  1. Hej igen, allt fungerar nu, blev kanske nått lagg på sidan där mina köp fanns. Tack för respons. /k
  2. hej, har betalt via visa, fått bekräftelse via mail (Din betalning har tagits emot och ditt köp är nu aktivt.) hur/var laddar jag ner pdf:n? kan i 'kundavdelningen' se att mitt köp står som 'väntande faktura' + en blå knapp som vill att jag betalar. vilket jag just gjort & fått bekräftelse på. 'Din betalning har tagits emot och ditt köp är nu aktivt.' hilsen, kalle
  3. Lundin...Jag vill höra en utveckling av det du säger...om du orkar! edit: stavfelsdiktatorn tog en tur
  4. Hans...håller helt med dig. Det jag skriver talar inte emot det du nu skriver. Jag kan inte definiera soulen...vet bara att dess godtyckliga attribut och associationer någonstans dyker upp när jag skriver musik. Alltså kommer det ur min soul, hur jag lärt mig att skriva musik och vad jag vill nå genom att skriva musik. Sen har det ju sakta byggts upp ett informellt regelverk som tyvärr missbrukas (?) i tid och otid. Men det är väl ok, iaf ofrånkomligt...nån ska väl utveckla den soul vi snackar om, men inte kan definiera...för att sedan med våra moderna dagar av dekonstruktion och konstruktion, ta den till nått som folk om 30 år titulerar som..tja..vem vet...Sci-fi soul?
  5. Men med det "mindre allmänna" resonemanget blir ju både Cornelius Vreeswijk och Prodigy "Soul" för den som tycker att dessa är "som en förlängning av sig själva. Gör sina subjektiva förställningar objektivt lyssningsbara. Som poesi eller allt annat som skapar just soul, duende... eller vad man nu än må kalla det vi berörs av." Och för vissa kanske då Vikingarna, Scooter och/eller Carola är Soul! Då blev Soul med ens en riktig allmänning 🙂! - ??? Är soul då det mest slipade intellektet 😛? Kanske var det pop som var det mest intellektuellt krävande? Eller är det måhända lite abstrakta slump-toner plus nån avantgardejazz-nisse trumpetandes sina skalor upp och ned som är det musikaliska intellektets nirvana? Hans...du driver min tes långt, missförstår eller medvetet pajar min så fina poäng 😳. Jag blev just berörd av att min ena katt dödade sin skugga...inte kategoriserade jag den upplevelsen som soulmusik. Ska vi prata om sådana här saker så måste vi förlita oss på att det finns en sorts allmän uppfattning om vad soulens ramverk och andemeningen av dess innebörd är. Vilket visserligen är skitsvårt och mest abstrakt...det är lättar att säga vad som inte är soul. Dvs. Vikingarna och Prodigy. Ingen kan få det till soul, då det att beröras själsligt INTE behöver utgå från soulmusik. Vikingarn refererar inte till soul. Hade de likväl gjort så, skulle detta endast berätta om att de använde soul som en dekor eller kuliss. Innebörden vore fortfarande utan referenser till den soul vi alla någonstans har i bakhuvudet. Det är en viktig skillnad. Ang. namedropping av sk. 'soulartister', så är jag av den tro - att det att droppa några namn eller bestämma sig vilken förmiddag soulen startade - aldrig kan berätta om vad soulens andemening är, hur man gör soul eller vad soul består av. Jag vet bara att all musik börjar med att man skriver en låt i andan av sitt liv och sin intellektuella förmåga. Det sista betyder inte hur skarp eller slipad man är, i en allmännmänsklig bemärkelse, utan hur man lyckas förlänga sitt liv, sina upplevelser och tankar vidare till musik eller vad man nu syssla med. Tycker att namedropping är befängt då man lätt hamnar i HUR saker låter...som om soul vore en kuliss, en dekor av godtyckligheter. En bokhylla kan inte målas förrän du byggt den. Och gör du musik trots det...så har jag fel och det är bara fint! 😆 Ja, jag är en produkt av det postmodernistiska samhället...jag tvivlar överlag och vill med reflex dekonstruera allt för att sätta samman det igen, även mina egna ord...men vissa saker är bara vilseledande, såsom hur saker låter och att detta i sig definierar. Skriv musik och är du lagd åt soul så lägg dig i det medvetande du har om soul. Men låt inga definitioner av soul stoppa dig...för då har du inte använt dig själv...och utan dig själv svänger inget. Särskilt inte soul. Jag vet att jag trasslar och fixar...blir trött bara jag läser mina kråkfötter ovan...vill bara så några frö till Hans antagonism...kom igen..tolka mig!
  6. well...jag tycker personligen inte att det leder någonvart med diverse namedropps av nutida artister, eller för den delen dra fram moderna smyckningar såsom arrangemang, orkestreringar, sound och instrumentation osv. Den sortens resonemang blir för 'allmänt'. För mig handlar det om att påminnas om att allt handlar om att ha ett utvecklat musikaliskt intellekt för att ta ackord eller ett beat vidare...som en förlängning av dig själv. Göra sina subjektiva förställningar objektivt lyssningsbara. Som poesi eller allt annat som skapar just soul, duende... eller vad man nu än må kalla det vi berörs av. En låt är en låt är en låt...sen får man utveckla allt i den riktning man intellektuellt förmår. Gillar du soul så har du väl funnit något av dig själv i detta uttryck...men lura inte dig själv med att smycka din musik med modernt godtyckliga definitioner på soul, innan något av dig återfinns i det du rätt och slätt lirar. lycka till.
  7. Hallå...tack för engagemanget...jag kom till slut fram till maxmaxmax´s förslag under nattens gång...och kunde sluta tänka fel efter lite sömn. Tack igen!
  8. Hallå folk, jag har sökt omkring precis överallt, men ingen tråd berör exakt mitt problem. Elelr så förstår jag inte mitt problem 😆 ...well såhär är läget: Jag har M-audio Firewire 410 ljudkort och en Yamaha MU-80 ljudkodul från nittonhundra frösihjäl, samt en Fatar MasterKeyboard. Vill naturligtvis koppla ihopa alla dessa så att jag kan spela in Midi i Cubase SX. Jag har provat fram å tillbaka på in å out signalerna. Det lyser när jag trycker på keybordet, det lyser signal ut, använder jag någon av de inbyggda syntarna hörs ljud ut...men inget ljud från min modul. Jag blir knäpp. Ni får gärna berätta EXAKT vad jag ska göra för att kunna spela in midi, om ni orkar och vill ha äran av att ha räddat mitt liv. Jag pratar värsta behov av nybörjarförklaring 😄 höres å tack om ni kan ge mig lite vett i skallen! /loveless
  9. loveless

    Tjena

    tack för era välkomnanden...synes brynes.
  10. loveless

    Tjena

    Hallå allesamman. Har hängt här ett tag utan att ta steget in i klubben...nu är det dags och jag måste säga att ni alla är en guldgruva för en lök som jag. Well...annars bor jag i Köpenhamn där jag skriver musik och dricker pilsner som saft. Vidare städar jag blod på sjukhus och arbeta på konsultbasis på en it-firma. Gillar mysiga hemmakvä...nä nu går det för långt. Jag låter nästan mänsklig. Jag är på G att köpa en Frost ACM-20 och det får min existensiella ångest i ro... höres störes! (loveless är mitt fantasilösa försök att bara någonstans ha att göra med my bloody valentine - jag är således inte kärlekslös)
×
×
  • Skapa ny...