Jump to content
Annons

elanen

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. elanen

    Ny medlem

    Karl, glömde att skriva att bägge England bara gjorde var sin. Medans jag tror den senare inte fick ut sin andra platta.
  2. elanen

    Ny medlem

    Karl, det finns två England från England. En som gjorde en privatpressad Lp från 1976. Deras platta var rock album. Med fina gitarrriff. Sedan den andra England som heller inte är dålig. Det skiljer bara nåt år emellan dessa skivor. Den senare är remastrad. Finns att köpa på Mellotronen i Gamla Stan. Om den inte är slut. Grabben har bägge plattorna. Han tycker att bägge är bra. Och jag har lyssnat på bägge. Håller med honom. Lyssnar just nu på Kansas (Point Of No Return). Använder en hederlig Marantz förstärkare från 1970 modell 2015. Är av den klassiska Marantz serien. Ljudet är i klass med dom bästa än i dag. Samma sköna ljud som i en rörförstärkare. Till det en nyinköpt CD spelare av märket Nad C 542. Med HDCD omvandlare med 24 bitar. Till det 4 högtalare. Som ger ett superljud. Perfekt bakom datorn när man sitter och gaggar.
  3. Sämsta jag läst. Vilken blandning av både bra och rena skämtartisterna. Kent och Enimen. Är ju för småbarn. Produkter är just namnet. Och Britney Spjut och de andra soporna i samma produkt kategori.
  4. Hur fagerlund kan man ladda ner sånt pissljud. Det som var bra med Napster var ju att man kunde lyssna på grupper man inte visste så mycket om. Och sedan kunde avskriva som vissa grupper som skit. Gillar man nåt köper man ju helst bra remastrade CD eller engelspressade LP skivor för bästa ljud. Så att med en bra CD-spelare typ Denon C542 kan utnyttja 24 bitars remastrade och med CDHD omvandlare få ännu bättre ljud. Med då måste man få tag i dessa HDCD DC-skivor. Som det just nu inte kryllar av. Att sedan sen inte ha bra högtalare eller bra kablar i mellan CD och förstärkare. Blir ju saken inte bättre av. Även bra högtalar kablar inte gör saken sämre. Att då lyssna på risigt MP3 ljud. Med redan dålig anläggning är ju sorgligt. Vitsen är ju att njuta av musik. Inte stå i garderoben och lyssna på det som spelas utanför och tycka det är mysigt. Då kan man ju lika gärna satsa på en skivspelare med gammal picup. Och med alla felinställningar för skivspelaren och med repiga plattor. Eller en billig CD med ljud som i en kakburk. Många tror att bara man har en CD så är det bra ljud. Är så stor skillnad i ljudkvalite på CD spelare, som om det gäller högtalare. Cambrigde gör prisvärda bra CD-spelare från runt 1700 och uppåt. CD-skivor från runt 1984 till runt 93-94 är inga ljudhöjdare. Japan remastrat, 24 bitars remastrat och även vanligt remastrade kan vara bra. Den enkla remastringen som ibland inte är tagen från mastertejpen. Kan vara dåliga. Där dom bara lyft fram vissa delar av musiken och minskat på andra delar av densamma. Ett bra exempel på det är gruppen Rainbow. Där LP-skivan (engelskpressad) låter exakt likadant. Medans en toppremastring på Uriah Heep skivor blivit ett ljudlyft av bästa klass. LP skivorna på dom engelspressade är där kassa. Medans den USA pressade är kanon. Just på grund av att dom antagligen fått tag på mastertejp. Och gjort en bra mycket bättre pressning. Är en djungel att forska och lyssna sig fram. Men är ett spännande ljudlyft när man provar. Gillar man att uppleva grupper som haft dåligt ljud på LP. Kan man idag bli som pånyttfödd med bra CD-spelare, högtalare och bra CD skivor. Lyssnar just nu på Uriah Heep, Demons And Wizards. Ett av dom bättre plattor från 70-talet. Är av den billiga remastringen där skivan kostar 89 kronor på Ginza. Medans den ännu lite bättre japanska Remastringen kostar över 200 kronor. Manfred Manns bästa plattor där sångaren Paul Jones slutade och Mike D, tog vid finns på japanremastrat med kanonljud. MVH Gunnar J.
  5. elanen

    Ny medlem

    Tjäna ny på detta forum. Kan rätt mycket om LP skivor, olika grupper mellan 1963-75 och CD. Har det mesta i musikväg både på Lp och CD. Lyssnar för jämnan på massor av grupper mellan 1963-1988. Favoritband, är Lucifers Friends första med samma namn. Den tyska gruppen första skiva från 1970. Den engelska sångaren John Lawton. Som sen gick över till Uriah Heep. Har en uppsjö med bra tips om bra tidiga bra grupper. Den progressiva eran är ju min favorit. Och den psykadeliska är också mitt lindebarn. Så mycket bra men för många okända grupper. Sportfiske är ju annars mitt gebit. Och då mest jiggfiske, pimpelfiske och även modernt mete. Läs gärna Fiskejournalen nummer 3 där jag visar på balansfiske från is. Nu har det ju kommit ett nummer till. Men om nån har det numret vet ni ju vem man är. MVH Gunnar Jansson.
  6. Hur kan man klanka ner på en sån skön grupp som Redbone. Niki Hokey är ju inte alls dum. Lyssnade på en alldeles nyligen. Hela gruppen Redbone är ju kanon. Bästa musiken gjordes ju från 1963-1975. Ett guldår är ju 1970. Och ett annat 1967. Allt annat är ju en upprepning. Hiphop, var ju redan på 30-talet och en bit in på 40-talet. Cab Calloway var ju tidig. Rap, var ju i krokarna där redan. Ove Törnqvist var ju vår svenska rappare. Ungarna i dag tror nog att det är nåt nytt. Fast det är ju sexet som lockar. Att klänga på varann halvnakna verkar ju vara melodin nu i 10-15 år. Dessa sopor i dag som lyssnar på äldre garagerock. Men som inte är skolade musiker. Då faller det pladask direkt. Stå och slå på en gitarrsträng och yla med torr stämma. Tur att massor med vakna ungdomar insett att det var bra grejor tidigare. Kul att se unga grabbar komma in på loppisen där jag bor. Och där vi har massor med LP-skivor. Dom söker efter musik av svenska artister som Agneta Fälskog, lill Lindfors, Siw Malmkvist, bra svensk progg, disco (äldre), jazzfusion, och även udda grupper av den äldre skolan. Tysk proggressiv musik, engelsk, och från dom flesta länder med proggresiv typ. Tack för ordet. MVH Gunnar Jansson.
×
×
  • Skapa ny...