Jump to content
Annons

Leon

Medlem
  • Antal inlägg

    130
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Leon

  1. Provade dessa förra sommaren och blev helt såld, A-B testade även med k701 samt PS-1000 (vilka dock var olyssningsbara pga diskantheten).

    Och det var verkligen samma känsla som när jag jämförde ägg (Sennheiser hd200) med mina då nyköpta K701, otrolig klarhet men hd800 hade en lite annorlunda soundstage (kändes lite äggformad).

    Jag har haft mina K701 länge nu, och mixat mycket i dem men pga dess "luftighet" tenderade centerpanoreringar (motsägelse) att vara volymstarka i början. Eventuellt känns dessa lurar lite kalla, det skulle dock vara trevligt med en uppgradering.

    Är det någon som jobbat med hd800 och vill ge en utvärdering? Gärna med jämförelse utav dem samt en studiomiljö (närfält, sub)

    Grymt!

    Leon

  2. Jag har en liknande macbook pro och klarar problemfritt 32 kanaler, mångs spår med space designer etc samt native instruments pluggar. Har tom kört logic i 32 bitsläge pga otroligt seg laddning av kontaktplayer i 64 (tror det beror på min seghet i upg av prog) men de flyter fint. Ett externt ljudkort är dock ett måste för att lätta cpukraft.

    Tror inte att i7 ger märkvärd effekt annat än pris samt värme:)

    Har dock 8gb kostade runt 500:- för 1600mhz so-dimm ddr3

  3. Dessa hörlurar köps inte för att få en tung bas utan för dess soundstage, klarhet samt möjlighet till millimeterprecision gällande pan/nivå. dock kan centrerade panoreringar bli för höga pga dess luftighet. Men som sagt subbas är svår att generera utan en "stor" högtalare oavsett om du använder små närfältare eller lurar.

  4. Jag har lärt mig att höra de vanliga ackorden bra men det är vissa jag blandar ihop hela tiden och som jag har jättesvårt att höra skillnad på. Det är: Cdim, C+ och Cm7b5. Om ackordet spelas först med lösa toner och sedan "läggs" som helackord är det lättare. Men om ackordet bara spelas rakt av är det jättesvårt att höra tycker jag. Hur ska jag tänka och vad ska jag leta efter? (Om de spelas lösa toner tänker jag såhär: dim -> leta efter moll, + -> leta efter dur m7b5 -> leta efter 7:an. Är det rätt? Är svårt att hitta dessa om ackordet bara läggs)

    Prova att sjunga med grundtonen, då kan det vara lättare att känna hur ackordet. Det blir tydligare samt lättare att höra vilket ackord som spelas när det sker i arpeggio (sjunga varje ton) inte så konstigt då hjärnan kan bli snurrig av att spela tonerna samtidigt. Ofta kan detta hjälpas om man känner vart bastonen är med rösten.

    2. Fråga två hör egentligen ihop med ettan men kör den som en egen ändå. Annars blir den andra så himla lång. Det är: vilka av mina ackord ovanför är egentligen tre- resp. fyrklanger? Först läste jag mig till att treklangerna var: C, Cm, Cdim, C+, Csus4 och Csus2 och fyrklangerna var: C7, Cmaj7, Cm7, Cm7b5, C6 och Cm6. Men vid mer efterforskning verkar det som att detta kanske inte stämmer. Är t e x dim en tre- eller fyrklang?

    Fyrklager är alla ackord som har fyra toner i sig och vilka dessa är har du redan svarat på själv.)

    Det är ganska klurigt att känna igen skillnader emellan ackord och det tar tid innan de sitter naturligt, lycka till på provet.

    Och visst bör ett dimackord innehålla ex C Eb Gb samt Bbb dvs A, men din lärare menar nog bara att du skulle känna igen en förminskad kvint som det blir i detta fall C Eb Gb.

    Som vanligt på detta forum ursäkta (bajsas) det iväg med så mycket utfyllnad att du som frågeställare blir mer förvirrad än hjälpt. Visst ska teori diskuteras men när det faller till att glänsa över varandra blir det lätt banalt.

  5. Tackar som tusan för dessa fina ord kul att ni gillade min stämma:)

    Och jag har faktiskt inte funderat kring vilken typ av samarbete som kunde vara aktuellt...är väldigt öppen för förslag.

    Det skulle vara intressant med allt ifrån remixa till producera färdigt material utifrån skisser..etc

    Håller med att det är "spridda skurar" på min myspace, det är lite så jag jobbar och producerar i den "stil" som faller in.

  6. Jag startade Guitar pro och satte mig och testade olika takter, jag tror jag förstår nu.

    På 3/2 så behövs alltså tre stycken halvnoter för att göra takten fullständig, eller en helnot och två fjärdedelsnoter, eller en helnot och fyra åttondelsnoter.

    Innan trodde jag att en helnot alltid tog upp en hel takt, men nu vet jag bättre! 😛

    Tackar för hjälpen hörni!

    En helnot är sonika 4st 4:e delar.

    När man bygger udda taktarter sätter man ihop pulserna ex 7:takt 2, 2, 3= Åttondels känsla, Åttondels känsla, Triol känsla. Detta mönster kan självklart vara 2, 3, 2, eller 3, 2, 2. osv

  7. Tjenare!

    Nu är det så att jag aldrig fick lära mig på musiken hur man RÄKNAR takter.

    Och JA jag har sökt men inte funnit ett svar som passar mig.

    alltså om det är 3/4 eller 4/4. Som jag förstått så är den mesta musiken 4/4.

    Men hur räknar man egentligen?

    har det nåt med kick och snare att göra?

    eller bara kicken man räknar?

    Ja alltså förstår inte riktigt hur man räknar. någon som kan förklara utförligt?

    1. Du har en puls ex från en metronom eller(kicken i en houselåt) ställd på kanske 120bpm och sedan stampar/klappar eller slår varje gång som den ger ifrån sig ett ljud.

    2. Nu kan du räkna på varje slag: 1, 2, 3, 4 och sedan börja om igen 1, 2, 3, 4 och igen 1, 2, 3, 4 osv här har du en 4/4 takt eller fyra fjärdedelar, dvs varje stamp/klapp/slag/ljud är en 4:e del= 4 stamp/klapp/slag/ljud i varje takt.

    Tar du samma puls men räknar två slag på varje fjärdedel alltså: 1 och, 2 och, 3 och, 4 och, har du hittat åttondelarna (som är på= och) Räknar man samtliga siffror samt (och) får man 8st alltså är åttondelar i varje takt.

    3. Vill du ha en tretakt räknar du bara 1, 2, 3 och börjar om 1, 2, 3 osv. samma med åttondelarna 1 och, 2 och, 3 och, sedan börjar du om igen.

    Skall man koppla detta till kick och snare är ett vanligt rockkomp på trummor i 4/4: 1 (kick), 2 (kick, snare) 3 (kick), 4 (kick, snare) + hihat.

  8. Tror att det helt enkelt beror på att det startas så pass få nya trådar här nuförtiden att när någon äntligen startar en tråd är vi många som brinner av lust att få diskutera. Vilket tyvärr ofta gör att diskussionen lätt handlar om även sånt som TS inte frågade om. (Mina fem cent, eller nåt.)

    Visst skall ämnen diskuteras, men skrivs det frågor gällande grundläggande teori och som sedan får svar av denna karaktär är det väldigt troligt att er diskussion endast fungerar som en "knäpp på näsan" vilket påverkar frågeställaren negativt.

    Varför inte starta nya trådar själv där du behandlar sådan teori?

  9. Fantasin bygger på tidigare erfarenheter, varierade in i det oändliga. Därav kan du inte fantisera om sådant du aldrig tidigare erfarit och det är därför t ex utomjordiska livsformer är i (sci fi) liknande oss med armar, huvud etc.

    Detta bekräftar att ditt "omöjliga sound" endast kommer vara en tes du aldrig kommer att kunna kan besvara då du inte kan fantisera/fundera fram det.

    Om du sedan försöker skapa ett "nytt ljud/sound" bör det framföras i annat än hz då vi troligen har uppfatting om samtliga hörbara frekvenser, men då är det helt plötsligt inte ljud;)

×
×
  • Skapa ny...