Jump to content
Annons

TVage

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jag tror att jag var lite otydlig, ville bara ha igång en diskussion om inspelning av elgitarrer, så man kan få lite tips av varandra. själv spelar jag in ett skramligt pop/rock-band. en vox (vet ej modellen) + strata och fender twin + les paul. ska använda en sm57a som närmick och eventuellt en sennheiser 421 (är dom bra för det ändamålet?) samt distansmickning med nån form av kondensator.
  2. TVage

    inspelning av elgitarr!

    jag ska spela in elgitarrer ikväll i en fin studio för första gången. nu vill jag att ni/vi delar med er av era kunskaper - hur gör ni i vanliga fall? ...typ av mickar....hur många...placering..stärkare...etc. rock on!
  3. TVage

    Bas-overdrive

    oj, ska vara lite mer uppmärksam 😆 sen det finaste distade ljudet man kan få på bas är ju när det distar lite av sig självt...fast det ärt svårt att styra över!
  4. TVage

    Bas-overdrive

    jag har kört mycket med fuzzad bas. hitills bästa är RAT-pedalen (har bara använt den lilla, vanliga). man får vara mycket försiktig med dist-knappen, ha den typ på ett. om du vill ha lyssningsexempel så lyssna på kim gorden i sonic youth. varm, frasig, elak bottendistortion. härligt. annars funkar gitarrpedalen boss tube screamer fint också.
  5. Tackar tackar för uppmärksamheten! jag har kört vidare trots denna lilla irreterande felkod. det är lite nervigt att inte kunna göra 'consolidate selection', men det funkar andå för jag är nästan klar och ska inte byta mellan olika system eller datorer. nu vet jag i alla fall till nästa gång att pc och mac är som hund och katt... 🙂
  6. jag har bara stött på problemet genom PT. tror jag. ska kolla upp det dock (gav upp sist utan alltför mycket felsök då jag svettats med installation av diverse apparatur....puh!)
  7. det ska inte vara något problem med själva interfacen, de köptes nya och återinstalleras nu efter en produktion utanför studion. jag är assistenten som ska lära mig det här genom att själv koppla allt... 😲 ska gå igenom alla möjliga glapp, måste nog vara det. eller så är en möjlig felkoppling boven i dramat, det är kanske därför som mätarna får fnatt. har inte sett att mätarna påverkas av ljudbortfallet, men ska kolla upp det! alltså klockningen.....dom är synkade med varandra. men de går inte på interfacens interna klocka, utan på en external word clock. det börjar kanske bli uppenbart att jag inte vet vad jag pratar om, det är trots allt första gången 😲
  8. har lite problem när jag har installerat 2st 192 interface. undrar om någon har haft liknande problem och kanske kunde hjälpa... 😲 Efter att ha synkat de båda interfacen internt, samt till en extern klocka, så står mätarna på 4 kanaler på mixerborder i topp. samtidigt så strular ena högtalaren, den knastrar och försvinner då och då. det är inte något fel på högtalrna, då cd-skivor fungerar utmärkt att spela. är det någon som har stött på liknande problem? jag antar att det är någon koppling någonstans...frågan är bara vart! kanske har varit lite otydlig..det är tidigt på morgonen 😲
  9. tack så hemskt mycket för informationen! ska kolla upp det. 2000 är ju en hel del, fast hörseln är ju dyrbar den också.
  10. TVage

    Dyra öronproppar

    Funderar på att skydda min hörsel lite bättre. Är det någon som vet var/hur/kostnad för sådana här "custom made" öronproppar som jag har hört talas om. Tror att de ligger runt tusingen, men det kan vara dyrare.....någon?
  11. eller kan man starta en ny session och importera audio för att komma runt problemet...någon?!
  12. ahhhhhhhh, det är möjligt! är det då försent att ändra på det i macen? eller måste jag lyfta tillbaks det i pc...eller är det försent över huvud taget?!
  13. det kanske beror på att jag har spelat in på pc och mixar nu i mac?
  14. tack tack! jag sökte där förut, men hittade inget..hrrrmm, borde slipa lite på mina datakunskaper! 🙂
×
×
  • Skapa ny...