Jump to content
Annons

soundbox

Medlem
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About soundbox

 • Rank
  Nykomling

Recent Profile Visitors

1,492 profile views
 1. Tjenare, håller på att göra klart mitt sångbås och ska sätta Stereo-Tele samt XLR kontakter i väggen. Hittat en hel del angående lödningen av XLR kontakterna. Men har ej kunnat lista ut vilket stift som är vilket när jag ska löda på Telen. Så jag undrar rakt av vilket är stift 1, 2 respektive 3 på kontakten? undrar också om jag kan använda xlr kabel? Osäker på om jag la denna i rätt del av forumet annars får ni gärna flytta tråden. Tack på förhand!
 2. Låter lovande. Har kontaktat dig via mail!
 3. Hej, vi är en nystartad Hip Hop grupp som gjort musik under många år men aldrig tagit steget att släppa musiken. Vi söker dig som brinner för hiphop och är duktig på att främst mixxa och mastra, men om du även gör beats är det bara ett pluss. Skulle placera oss någonstans i underground genren men samtidigt långt ifrån gangsterrap. Är du intresserad så tveka inte att kontakta mig för att höra material och diskutera hur ett eventuellt samarbete ska utformas! Med Vänliga Hälsningar Lits Lights in the sky
 4. Känns som att det inte blir något självdrag om den blir många vinklar för luften. Då måste jag blanda in en fläkt i det hela, som låter den också. Får se hur jag gör. Tack för svar i alla fall:)
 5. Nej, har inga planer på det. Blir för omständigt att få det ljudisolerat. Men med tanke på båsets storlek så räcker det nog att ställa in pelarfläkten någon minut, med öppen dörr mellan tagningarna.
 6. Nu skulle man väl kunna säga att stommen är klar. Laddar upp lite bilder nu då en polare var över med lite bättre kamera. Översiktsbild1 Översiktsbild 2 Översiktsbild 3 Fönster som ska sättas in. Samt wallplate i bakgrunden som jag gjort av kontakter från aliexpress. 2x Xlr samt 2x Hörlur. Förra inlägget är fortfarande aktuellt så om ni har några tips, åsikter eller bara en kommentar, tveka inte att skriva! Tack på förhand Soundbox
 7. Finns det något sätt att minska storleken på en wav-fil?
 8. Har den som wav-fil, men filen är då 80mb stor
 9. Antar att hiphop inte är i närheten av vad du söker? Mvh Soundbox
 10. Försökte ladda upp en låtskiss för att kunna få lite kritik på den. Men får meddelandet "du har inte tillåtelse att ladda upp denna filtyp". Det är en mp3 fil på 6,1Mb, så det ska egentligen fungera om jag förstått reglerna rätt?
 11. Nu börjar själva grunden ta form, och jag har börjat fundera lite mera på akustiken. Jag är medveten om att rummet är i minsta laget, men får försöka göra det bästa av vad jag har. Att bara bygga ett sånghörn hade inte vart aktuellt då jag har en stor väg utanför lägenheten, med dåligt isolerad yttervägg. Det första jag funderar på är hur jag ska stå i rummet. Jag har hela tiden tänkt att stå med ryggen mot ena hörnet (bild1). Men undrar om det är sämre på något sett i ett litet rum? vore det kanske bättre att stå med ryggen mot väggen (bild2) http://www.ladda-upp...eyecyfhfjgcvyo/ http://www.ladda-upp...l/zmwbquuaukntd Har även börjat fundera på om basfällor är det bästa alternativet i ett så litet rum. Kanske det tillochmed räcker att ha en basfälla bakom ryggen samt använda pyramidskummet till första reflektioner. Är jätte tacksam för alla tips och funderingar ni kan komma med! Inte riktigt förstått hur man lägger in bilderna på rätt sätt, så jag hoppas ni har lite överseende.
 12. Rummet är ca 5x3,5m. Men det är även mitt sovrum så att ge sig på hela rummet är tyvärr inte aktuellt. Har kommit så långt i byggandet att det får bli som det blir helt enkelt. Vad hade du för mått på ditt och hur byggde du väggarna? Och hade du någon akustikbehandling i rummet? Mvh Soundbox
 13. Hej, hade tänkt bygga ett mindre och inte allt för påkostat sångbås. Tanken är en ram med 45x45 med ett lager stenull, enkelgips på utsidan och dubbelt på insidan. Tycker själv det är roligt att kolla igenom bildtrådarna, så tanken är att jag också lägger upp bilder under byggets gång. Det jag undrar över är bl.a om det är värt att lägga pengar på sk akustiklim att ha mellan dom dubbla gipsskivorna? Tack på förhand Soundbox
 14. Problem löst! Var skruven till en av sladdarna på membranet som inte satt ordentligt. Tack för all hjälp!
 15. Menar du i mikrofonen eller till fantommatningen?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.