Jump to content

damien thorne

Medlem
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by damien thorne

 1. Så där ja, nu fick jag igång datorn. Bytte moderkort, så nu är det bara att börja spela in igen. Ska kolla hur mycket ramminne som används när jag kör det mesta jag brukar. Då får jag se om jag behöver köpa mer minne. Tack så mycket alla för alla tips, råd och hjälp.
 2. K9... ASUS PRIME B350-PLUS Alla fläktar snurrar som dom ska. Allt låter som vanligt. Har nollställt bios både genom att ta bort batteriet och kortslutit återställningpolerna.
 3. Jag byggde den för ca 1.5år sen. Den har fungerat bra tills nu. Jag har testat skärmen i alla olika ställen den går att koppla in i, samt en tv, samt en annan skärm. Jag har dessa saker : AMD Ryzen 7 1700 3.7 GHz 20MB Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance (bytte till Ballistix Sport LT Red 3000MHz 2x8GB för nån dag sen då ramminnet gick sönder) Samsung 850-Series EVO 250GB Fractal Design Define R5 Svart WD Blue 1TB 7200rpm 64MB ASUS DVD±RW DRW-24D5MT Svart Retail Windows 10 Home Svensk ASUS PRIME B350-PLUS Corsair RM750x 750W
 4. Tack för alla svar. Har testat allt nu, får inget liv i skärmen. Imorgon ska jag fara och köpa ett nytt moderkort. Angående ramminnena så blir det att börja köra med 2st 8gb. Om jag inte då kan spela in flera gitarrer samt sång på lägsta latencyn, så köper jag 2st ramminnen till. Men först måste jag få igång fanskapet.
 5. Tack. Ska testa det då jag kommer hem. Om det skulle vara så att bios kraschat (om den kan göra det), går det då att ladda ner bios på en sticka och installera im det därifrån även fast jag har svart skärm?
 6. Inga beep codes. Den startar tyst precis som den brukar, förutom att skärmen aldrig startar. Det står no signal på skärmen. Den kraschade flera gånger de senaste veckorna när jag höll på att spela in eller spela upp med cakewalk by bandlab. Blev blue screen med olika felmeddelanden. När skärmen la av så höll jag på att ta ut och sätta tillbaka ramminnena i olika slottar. Först körde jag memtest86 på båda ramminnena samtidigt,då visade den många error. Sen tog jag ut ett och testade ena, då visade den inga fel. Sen tog jag ut det och satta in det andra, då startade inte skärmen. Sen tog jag ut det och satt in det som först fungerade, men nu startade inte skärmen. Testade olika slottar, men fortfarande svart skärm. Köpte två nya av ett annat märke, fortfarande svart skärm.
 7. Tack för alla svar Jag köpte 2st 8gb, så kan jag uppgradera om jag känner att jag behöver det sen. Men tyvärr så är det nåt mer fel på datorn. Den startar, men skärmen är svart. Jag har hållt på hela dagen med att testa olika lösningar som jag hittat på internet. Inget fungerar. Funderar på om moderkortet gått sönder.
 8. Blir det nån skillnad om jag köper 4st 8gb eller 2st 16gb?
 9. Jag byggde en dator för 1.5 år sen för att ha som hemmastudio. Nu har ramminnet (2x8gb) gått sönder. Butiken har 16gb hemma och får hem 32gb på måndag. Min fråga är om jag ska köpa 16gb eller 32gb. Kommer jag att märka nån skillnad? Använder detta: Cakewalk by bandlab Studio instruments bas (midi) Superior drummer 3 (midi) Spelar in upp till 8 elgitarrkanaler samt några sångkanaler ibland.
 10. Hittade det jag var ute efter https://www.scales-chords.com/scalefinder.php Skrev in dom toner som ingick i skalan, och sidan kom fram till samma skala som jag manuellt kom fram till efter att ha jämfört flera skalor.
 11. Det är den billigaste dvs essential som ingår i studio one.
 12. Ja, det ska gå. Jag har inte testat själv. Sök på "melodyne audio to midi" på youtube.
 13. I cubase pro heter den Variaudio. Nu använder jag Sonar, men jag hade Cubase pro 6 för några år sen. Tyckte Variaudio var bättre på att flytta enstaka toner.
 14. Jag tror jag kan svara på första frågan... Högerklicka med musen på wavformen. Klicka på "region fx", "melodyne", "create region fx" Då kommer filen upp i tonform där du kan redigera varje ton. När du är färdig klickar du igen på wavformen och "region fx", välj där "render fx" så sparar den alla ändringar. Då används mindre cpu.
 15. Tack för svar Inte riktigt vad jag var ute efter, men det var bra sidor. Dur och moll går snabbt att se, men det blir svårare om det är en annan skala. Kanske går det att skapa egna skalor i melodyne?
 16. Jag fuskar mig igenom sången med hjälp av Melodyne i Sonar. Har kommit fram till att dom tonerna som ska användas i sången är A B C D E F G# Tänkte välja den skalan i Melodyne och använda funktionen "snap to", som innebär att alla felaktiga toner som jag sjunger ändras till den närmsta av dessa toner. Efter att ha kollat igenom en hel massa skalor kom jag fram till att skalan heter "A Harmonisk Moll". Min fråga är om det finns något lätt sätt att få reda på vilken skala som ska användas? Finns det nån sida där jag kan skriva in tonerna i skalan, så står det då vad skalan heter där dessa toner ingår?
 17. Jag var lite för snabb att fråga... Fick det att fungera nu. Felsökte ljudet. Den spelade upp testsignalen. Jag klickade då på att jag inte hörde den. Då gjorde den några ändringar på drivrutinen (tror jag). Sen hörde jag testsignalen. Nu fungerar ljudet på allt via Focusrite
 18. Hej, Jag har ett Focusrite Scarlett Solo ljudkort som jag spelar in elgitarr på i Sonar. Ljudet fungerar bra där. Har även gått in på inställningar i Spotify så att jag får ljud via Focusrite. Men hur gör jag för att höra ljud från Soundcloud och youtube? Det fungerar om jag stoppar in hörlurarna i hörlursingånegn direkt i datorn. Men jag vill kunna höra via Focusrite. Har testat alla olika inställningar på volympanelen, både på uppspelning och inspelning har jag valt Scarlett Solo.
 19. Hej, Jag har Sonar och Guitar Rig och AmpliTube. Har laddat ner några "effektpedaler" tex tse 808 http://www.tseaudio.com/software/tse808 och KeFIR https://www.kvraudio.com/product/kefir_by_piotr_habib_pyrzanowski Hur installerar jag den i Guitar Rig så att den syns bland "Components"? Hur gör jag i AmpliTube.
 20. Snygg gitarr Roligt att höra ett ljudexempel. Bra ljud, låter professionellt. Jag kan också passa på att fråga hur du fick till sången? Vilka effekter? Hur många "vocal layering"? Autotune? Hur har du ställt "pan" höger, vänster, center på dom olika sångkanalerna?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.