Jump to content

damien thorne

Medlem
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

damien thorne last won the day on February 6 2019

damien thorne had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutralt

About damien thorne

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

1,867 profile views
 1. Så där ja, nu fick jag igång datorn. 😄 Bytte moderkort, så nu är det bara att börja spela in igen. Ska kolla hur mycket ramminne som används när jag kör det mesta jag brukar. Då får jag se om jag behöver köpa mer minne. Tack så mycket alla för alla tips, råd och hjälp. 🙂
 2. K9... ASUS PRIME B350-PLUS Alla fläktar snurrar som dom ska. Allt låter som vanligt. Har nollställt bios både genom att ta bort batteriet och kortslutit återställningpolerna.
 3. Jag byggde den för ca 1.5år sen. Den har fungerat bra tills nu. Jag har testat skärmen i alla olika ställen den går att koppla in i, samt en tv, samt en annan skärm. Jag har dessa saker : AMD Ryzen 7 1700 3.7 GHz 20MB Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance (bytte till Ballistix Sport LT Red 3000MHz 2x8GB för nån dag sen då ramminnet gick sönder) Samsung 850-Series EVO 250GB Fractal Design Define R5 Svart WD Blue 1TB 7200rpm 64MB ASUS DVD±RW DRW-24D5MT Svart Retail Windows 10 Home Svensk ASUS PRIME B350-PL
 4. Tack för alla svar. Har testat allt nu, får inget liv i skärmen. Imorgon ska jag fara och köpa ett nytt moderkort. Angående ramminnena så blir det att börja köra med 2st 8gb. Om jag inte då kan spela in flera gitarrer samt sång på lägsta latencyn, så köper jag 2st ramminnen till. Men först måste jag få igång fanskapet. 🙂
 5. Tack. Ska testa det då jag kommer hem. Om det skulle vara så att bios kraschat (om den kan göra det), går det då att ladda ner bios på en sticka och installera im det därifrån även fast jag har svart skärm?
 6. Inga beep codes. Den startar tyst precis som den brukar, förutom att skärmen aldrig startar. Det står no signal på skärmen. Den kraschade flera gånger de senaste veckorna när jag höll på att spela in eller spela upp med cakewalk by bandlab. Blev blue screen med olika felmeddelanden. När skärmen la av så höll jag på att ta ut och sätta tillbaka ramminnena i olika slottar. Först körde jag memtest86 på båda ramminnena samtidigt,då visade den många error. Sen tog jag ut ett och testade ena, då visade den inga fel. Sen tog jag ut det och satta in det andra, då startade inte skärmen. Sen
 7. Tack för alla svar 🙂 Jag köpte 2st 8gb, så kan jag uppgradera om jag känner att jag behöver det sen. Men tyvärr så är det nåt mer fel på datorn. Den startar, men skärmen är svart. Jag har hållt på hela dagen med att testa olika lösningar som jag hittat på internet. Inget fungerar. Funderar på om moderkortet gått sönder.
 8. Blir det nån skillnad om jag köper 4st 8gb eller 2st 16gb?
 9. Jag byggde en dator för 1.5 år sen för att ha som hemmastudio. Nu har ramminnet (2x8gb) gått sönder. Butiken har 16gb hemma och får hem 32gb på måndag. Min fråga är om jag ska köpa 16gb eller 32gb. Kommer jag att märka nån skillnad? Använder detta: Cakewalk by bandlab Studio instruments bas (midi) Superior drummer 3 (midi) Spelar in upp till 8 elgitarrkanaler samt några sångkanaler ibland.
 10. Hittade det jag var ute efter 😄 https://www.scales-chords.com/scalefinder.php Skrev in dom toner som ingick i skalan, och sidan kom fram till samma skala som jag manuellt kom fram till efter att ha jämfört flera skalor.
 11. Det är den billigaste dvs essential som ingår i studio one.
 12. Ja, det ska gå. Jag har inte testat själv. Sök på "melodyne audio to midi" på youtube.
 13. I cubase pro heter den Variaudio. Nu använder jag Sonar, men jag hade Cubase pro 6 för några år sen. Tyckte Variaudio var bättre på att flytta enstaka toner.
 14. Jag tror jag kan svara på första frågan... Högerklicka med musen på wavformen. Klicka på "region fx", "melodyne", "create region fx" Då kommer filen upp i tonform där du kan redigera varje ton. När du är färdig klickar du igen på wavformen och "region fx", välj där "render fx" så sparar den alla ändringar. Då används mindre cpu.
×
×
 • Create New...