Jump to content

Momo

Medlem
 • Content Count

  165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Momo last won the day on December 19 2015

Momo had the most liked content!

Community Reputation

11 Bra

2 Followers

About Momo

 • Rank
  Med i gänget
 1. Tja det är ju en digital effekt, och inte en riktig "RackAmp". Vill du inte ha den så behöver du ju inte lägga in den i effektkedjan.
 2. Han pratar om det precis i början av videon, när han visar effektsektionen. ".. It's the RackAmp that's kinda givin' it all the - gnarl... I really love overdriving pads.."
 3. Eftersom du hade samma problem med en Sub som du nu har med dina monitorer så tänker jag att det liknar ett fenomen som kallas "Jordfel" ("Ground loop" på engelska). Det handlar då om att man har fler än en jordning i sitt elsystem. Brummet blir då 50hz, dvs samma som växelström. https://en.wikipedia...op_(electricity) Egentligen har jag ingen erfarenhet av det, men ett exempel jag hört är att kabeltv/antenn-kontakten råkar vara förbunden med jord (pga fel i kabeln), och sedan via tv'n letar sig in i elnätet. Testet i det fallet är alltså att dra ut antennsladden och se om brummet försvinner. I ditt fall har du ju hittat något som har med USB-sladden att göra. Du berättade inte vad det är för något som sitter i i den, men om det har en strömadapter eller liknande så kan det ju vara den som är boven.
 4. Köper man begagnat så går det nog hitta acceptabla saker för runt 3000kr. Dessa finns på Vend just nu: https://vend.se/353265-focal-alpha-80 (5000kr) https://vend.se/353137-adam-a7-monitorer (4900kr) https://vend.se/353304-yamaha-hs7-i-absolut-nyskick (2700kr) https://vend.se/352847-event-studio-precision (3000kr) https://vend.se/352176-studiomonitorer-event-tria-21 (4000kr, men men inkluderar sub) Lite prut kanske kan pressa priserna något
 5. Du kan var lugn. Den här lilla firman har inte råd att skänka bort sina instrument, och än mindre betala för att göra det. Vad jag har hört är Hans Zimmer ganska juste när det gäller små tillverkare som gör saker han gillar. Han har råd att vara generös :-)
 6. Jag misstänker att du menar "ärga"? Det är ungefär som rost, fast det drabbar koppar och kopparlegeringar. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ärg
 7. Klientprogrammet för Steam ( http://store.steampowered.com/ ) har ett alternativ till Remote Desktop inbyggt, som kallas för "In-home streaming". Det är visserligen tänkt att användas till att spela spel över, men fungerar med alla program. Idén är att man har en kraftfull PC nånstans i huset, som har kapacitet att köra avancerade spel. Sedan kan man sitta någon annanstans med en klen laptop eller tablet PC och spela spelen remote. Programmet skickar bild, ljud, tangentbord, mus m.m. mellan enheterna, med såpass låg latency att det faktiskt går att spela spel via det hela. Borde räcka till musikprogram också.
 8. Där är väl inte plats för fler hårddiskar i Macen? Kanske budgetera för en större SSD än den du länkar till. Off topic: Länken till Elgiganten går via Flashback. Är det meningen, eller är det forumet som gör så? Verkar konstigt.
 9. Den här manicken är antagligen liknande den du redan har, men kan förutom analog stereo plocka ut 5.1 kanaler via spdif. http://www.ebay.com/itm/HDMI-Audio-Extractor-Splitter-to-SPDIF-RCA-Stereo-L-R-Analog-Output-Converter-BE/121875407802 Inte 16 kanaler, men billig. (Är det verkligen 16 kanaler? När jag läser om det hittar jag att det finns 8 kanaler okomprimerad LPCM 24bit/192kHz)
 10. Den här sajten har gjort en jämförande test av latency på ett stort antal ljudkort: http://www.dawbench.com/audio-int-lowlatency3.htm Med få undantag så ligger PCI/PCIe före Firewire som ligger före USB. Ett undantag värt att notera är att ESI Maya44e inte presterar vad man kan vänta av ett PCIe-kort. I övre prisklassen så lyckas RME väldigt bra även med sina FW och USB-kort.
 11. Killer e220 är ett nätverkskort, dvs det du kopplar in nätverkssladden i. Har du ett separat nätverkskort, eller är det inbyggt på moderkortet? Du kan börja med att kolla om din moderkortstillverkare har nya drivrutiner till moderkortet, eller kanske till enbart närtverkskortet. Googlade lite på det, och hittade ett forum där någon rekommenderade alternativa drivrutiner. Du kan ju prova det också om det inte hjälper att uppdatera drivrutinerna till moderkortet. https://forum-en.msi.com/index.php?topic=168097.0
 12. Nu har jag inte några Spitfire Audio-produkter, men som jag förstår det så ska du ladda ner deras Audio Library Manager och installera det först. Sedan tror jag du kan registrera din nyckel via programmet, och programmet sköter sedan nedladdningen och installationen av ljudbiblioteket. http://www.spitfireaudio.com/info/library-manager/
 13. Ser väldigt bra ut. Eventuellt kanske du skulle välja en annan CPU-kylare. Den du valt är ganska liten, och det brukar betyda högre fläktljud. De enda recensionerna jag sett av den hittade jag på Amazon, och de verkade ganska nöjda så det är möjligt att den är ok. Själv hade jag valt nåt stort, typ: https://www.komplett.se/product/657097/datorutrustning/kylningvattenkylning/cpu-luft-kylning/cooler-master-hyper-212-evo-cpu-kylare# https://www.komplett.se/product/572572/datorutrustning/kylningvattenkylning/cpu-luft-kylning/noctua-nh-u9b-se2-cpu-kylare#
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.