Jump to content
Annons

sixpakk

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om sixpakk

  • Födelsedag 1978-09-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Johanneshov
  1. Har du kollat www.gitarrdelar.se? Dom säljer Musikkraft halsar som går att beställa i detalj efter dina behov. Om dom är bättre eller sämre än Warmoth kan jag inte svara på men vad jag förstått så ska det vara hög kvalitet på Musikkraft. Kan ju vara skönt att beställa från butik i Sverige samt ha någon som hjälper till med specifikationerna. Tror inte heller du kommer Uppleva din stratasom LPhur du än gör men du kan jukomma ganska nära genom att välja samma profil, band och radie.
  2. Nej, men för all del, maila dem själv om du har frågor.
  3. Allt jag försöker säga är att det är ok att ha mp3 på sidan. Vilket du säger att man inte får. Så jo, i det avseendet har du fel. Men jag säger inte att du ljuger. Tråkigt att höra att du hade så mycket trubbel och att dom visade upp en så dålig sida på supporten. Jag har dock bara bra erfarenheter och har aldrig stött på trubbel med One/Wordpress.
  4. Under 1.1 står det ju ganska klart och tydligt varför du blev avstängd samt varför det är helt fel, (att du dessutom utan källa), påstår att du inte får ha mp3 på din sida som ligger hos One.com: http://www.one.com/sv/affaersvillkor Edit: Jag blev lite nervös av ditt påstående så jag mailade också supporten som svarade mycket vänligt 40 min senare att det inte vara några problem att lägga upp mp3 på sin hemsida.
  5. Detta stämmer inte! Du får ha din egen musik hos one.com så länge det inte strider mot svensk lag gällande copyright. Jag använder själv Wordpress och One, funkar toppen och jag tycker supporten hos One är både snabba och trevliga då man har funderingar. Kan tillägga att jag inte har så mycket funktioner på sida och det enda problem jag har haft är då man uppdaterat Wordpress och min html5 spelare slutat funka.
  6. Har du testat jplayer? Den är klockren tycker jag och funkar i smartphones också. (Html5) Kika på min sida som jag nyss slämgde upp: www.handersson.se
  7. Shit vilken smart grej! En sån måste jag ha! Har aldrig hört talas om eller sett förut... Du får hojta till om du hittar något smidigt sätt att köpa en så gör jag detsamma, ska forska lite...
  8. Man får ta till lite knep ibland. Man kan ju göra en låt, som i mitt fall som alltid hade programerade trummor, då spelade jag in den i 130bpm säger vi och sen sänkte eller höjde jag den med 20 bpm och dundrade in den igen. Kanske att man ändrar något på riff eller melodi. Den tredje versionen kanske man klipper om lite osv... Typ så. Så fick dom heta typ "Slow Rocket" och "Fast Rocket" eller något annat fånigt. Detta funkar kanske inte alltid men man vet ju att dagarna kommer då man kanske helt enkelt inte har inspiration, då gäller det att försöka med lite trix. För man vill ju inte jobba heltid och oroa sig för att hälften inte blir godkänt. Det blir trist när räkningarna kommer. Med det blev jäkligt lätt, i alla fall för min egen del, parodi på mina egna låtar. 1 bra och 10 mediokra. Sen är det nog kanon med färdiga templates som någon här sa.
  9. Jag kan då säga att jag inte har en blekaste aning. Prova att skicka ett meddelande via profilen till Criss.
  10. Tack för det Criss! Då hade jag fått detta om bakfoten. Bra hur som helst att du svarade på detta då jag tror det är något många undrar över.
  11. Hej! Jag har jobbat för Epidemic Sound ett tag och tänkte bara att jag skulle dela med mig av tankar och erfarenheter till er som står i valet och kvalet. Först och främst vill jag bara säga att jag absolut inte har något ont att säga om E.S, tvärtom så har dom vart grymma att ha att göra med. Alltid trevliga och med feedback på allt man gör vilket i alla fall för mig har vart grymt utvecklande. När jag väl valde att sluta gick det väldigt smidigt även det. Jag har ett heltidsjobb och gjorde detta på sidan och skrev ca 2-3 verk/vecka. Jag hör nästan dagligen min musik på TV vilket är otroligt kul!! Om denna modell är rätt eller fel måste nog var och en ta ställning till. Jag hoppade i alla fall av för att det inte kändes helt rätt för mig att sälja min verk. Idag jobbar jag enligt andra modeller som innefattar stimanslutning men jag kan säga att jag inte har tjänat en krona på min musik sen jag slutade på E.S för ca 10 månader sedan. Men förhoppningsvis kommer det en dag då jag har många krokar ute. :-) Just nu är det inte prio ett men självklart vill jag skriva musik på heltid och försörja mig på det. Jag förhandlar i dagsläget med ett bibiliotek som vill betala mig 40% av sålda licenser vilket skulle ge mig ca 80-200kr. Jag behåller ju ALLA rättigheter men det är ju verkligen inga supersummor vi snackar om. Sen så kanske jag får avräkning från Stim beroende på vart det hamnar. Sen skiljer det ju sig så klart från fall till fall men att få in sina låtar hos dom större bolagen som godtar stimanslutning och där dom kanske betalar lite bättre är svårt för att utrycka det milt. Tillägas kan ju göras att biblioteken är gigantiska. Om jag ska tala från egen erfarenhet så har det inte vart lätt att producera 3 låtar/dag som också har blivit godkänd. Ett sätt att komma igång med sin musik i all ära… men att tro att man bara kan hoppa på och sen skicka en faktura på 40 lök vid månadens slut är nog lite väl för många. I fall för mig. Till Er som lyckas med det måste jag bara säga Grattis!! Jag fick arbeta väldigt mycket med mina verk innan dom blev godkända, då och då gick dom igenom direkt men personligen skulle jag nog än idag inte kunna producera 3 godkända/dag. En fråga till dig Criss David!! Jättekui att höra att Ni soundbrandar med min låt i eran reklamfilm. Mig veterligen såldes och fakturerades den där låten som bakgrundsmusik så jag måste säga att jag tycker det är lite knepigt att se den i en film där ni marknadsför erat varumärke. Som jag fattar det så skulle det vara en helt annan prislapp på musik som hamnade i andra användningsområden än bakgrunder. Ni kanske kan skicka ett faktureringsunderlag till mig? Maila mig via profilen... Eller har jag missat något? Lycka till alla musikskapare!!
  12. Tack godhead! Fick precis här om dagen tag i "rätt" person på stim som sa exakt det du säger. Detta är ju strålande nyheter i mitt fall. Detta gäller endast sk produktionsmusik, ej beställningsmusik, och man måste anmäla verken som "LIB". Tjohoo! Tack för alla svar!
  13. Tack för ditt svar Ulf! Känns lite som en tolkningsfråga det där... så jag ringde till Stim och och det är tydligen så att man automatiskt är ansluten till NCB då man är ansluten till Stim. I praktiken betyder ju detta att NCB har exklusiv rätt att inkassera för det mekaniska vilket i mitt fall inte funkar via min uppdragsgivare. Personen som visste mer om detta var på semester så jag får forska vidare nästa vecka, men förmodligen går det att kringgå detta på något sätt, t.ex genom att undanta vissa verk. Vilket är min förhoppning. Får återkomma med ett svar då jag har ett... :-)
  14. Skulle behöva hjälp med en fundering som jag inte hittar svar på. Om man är ansluten till STIM, är man då också automatiskt ansluten till NCB? Hittar följande info på stims hemsida men blir inte direkt klokare: Ska jag ansluta mig till NCB om jag är Stimansluten? Nej. Om du är Stimansluten tar vi hand om både dina rättigheter vid offentligt framförande (spelning) och vid mekanisering (inspelning). NCB arbetar på uppdrag av oss med de mekaniska rättigheterna. Jag är alltså ansluten till STIM och har fått ett erbjudande som kräver att jag inte är ansluten till NCB. (det är dock inga problem med själva stim-anslutningen). Tacksam för svar!!
  15. "Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet" :-)
×
×
  • Skapa ny...