Jump to content
Annons

Wyff

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Wyff

  1. Är den så tyst att du kan göra inspelningar i samma rum ?
  2. Tack Wellness . Ska skicka ditt tips till min bror som ska bygga ,har tummen mitt i handen.
  3. Tack Linus . Jo jag har blivit tipsad om in/ut fläkt . Det jag inte vet är vad för sorts isolering jag ska ha i skåpet . Jag har en fläktkontroller så jag har dragit ner varvtalet till 500 på de 2 främre fläktarna och lite mer på den bakre . Min bror ska ordna så att jag också kan sänka CPU fläktens varvtal med fläktkontrollern . Jag tror det är CPU + utblåset och aggfläktarna som låter mest . Har passiv kyning på grafikkortet . Kanske det blir mycket tystare när jag kan sänka CPU fläkten och byta elagg ?
  4. Hur stort är det ? Mitt chassi är : djup 63,bredd 25,höjd 48. Vad kostar det ? (Kan betala 1500 kr) Hur gammalt är det ? Hur bra är det ? Det är fläktarna som hörs mest från mitt Fractal design r4. Min bror bor i Stockholm .
  5. Min bror ska bygga mig ett datorskåp liknande detta : http://www.jbmusik.se/ljuddampad.php Är det nån som vet vad det är för ljudisolering i detta skåp (kan inte hitta det påderas hemsida). Kanske nån här använder detta skåp , det verkar ju användas i en del studios men är för dyrt för mig . Vore mycket tacksam för nån hjälp ,det är jobbigt med dator suset även fast det ligger runt 25 db.
  6. Ja visst ,det stämmer vad du skriver,speciellt att disabla alla strömsparfunktioner i biosen. Men det som överraskade mig mest var att Nvidias grafikkort ensam drog upp latencyn till helrött på latencymätaren o orsakade clicks . Så byte till ett AMD kort +windowsexpertens batchcode hjälpte faktiskt mer än att koppla ur internet o antivirus! Sen är det intressant med det lite bredare perspektiv som finns i utomsvenska forum.
  7. Det kanske låter som att jag upphöjer "windows experten" till nån slags PC Gud. Men efter att ha varit med i REAPER forumet några år och sett hur han har hjälpt andra och nu mig med krånglande Intelbaserade windows datorer ,och läst hans svar på knepiga problem,så har jag förstått att han har stor kännedom om windows. Så det är inte utan orsak jag kallar honom för "windows experten". Men de e klart: ingen kan ju allt. Sen har ju dom flesta Intel baserade PC:n. Efter att han löst mina problem så frågade jag honom vad han hade för PC variant och fick svaret ovan.
  8. Jag vill veta varför dom flesta höjer upp Intel o sänker AMD,när AMD verkar passa bättre för audio.Det är inte troligt att jag byter så länge min Intel funkar.
  9. Jag fick tweaka både windows och mobo:n .Dom största bovarna var EIST ,C1E, Asus Com Service , Asus HM Com Service , Asus System Control Service i mobo:n .Function discovery resource publication (minns inte om den var i windows eller i mobo:n). I windows var det en hel del bakgrundstjänster som jag kunde disabla genom en batch code jag fick av windows experten på REAPER forumet samt naturligtvis stänga av internet (speciellt wifi) och antivirus skyddet .För säkerhetsskull kollade jag på flera andra forum (Avid , NI, Focusrite mfl.) och gjorde en återställnings punkt då jag var lite skeptisk . Men dessa tweaks (speciellt i mobo:n ) gjorde en väldig skillnad . Inga clcks eller popups och Latencyn ligger stadigt på grönt .
  10. Vad jag förstått ska den ligga under 500 us ( de ska bara vara gröna staplar i DPC Latency checker)Innan jag tweakade windows och mobo:n låg jag på rött ( över 2000 us) . Har Motu UltraLite mk3 Hybrid + Mytek Stereo96DAC.
  11. Vad jag förstått när jag fått hjälp på REAPER forumet ,är att med AMD:s prylar behöver man inte tweaka alls lika mycket . Och den här killen på REAPER forumet är en riktig windows expert . Men du har rätt , det skiljer inte mycket på cpu:erna . Det är Intel baserade mobo som är största problemet .
  12. Bara CPU:n kom med här är mobo : http://www.inet.se/produkt/1908693/asus-crosshair-v-formula-z-990fx
  13. Har förnuvarande i7 2600K 3.40GHz + Asus P8Z68-V PRO GEN 3 (LGA1155). Har haft ganska mycket problem med mobon ( för hög latency enl. Latency Mon och DPC Latency checker ), clicks och popups . Det har jag fått hjälp (på REAPER forumet) att få bort genom att tweaka windows + att disabla ett par funktioner i BIOSEN:EIST + C1E . Så nu rullar min PC ganska bra för studiobruk . Dock rekommenderar en windows expert på REAPER forumet at byta till en AMD baserad PC med föjande : http://www.inet.se/produkt/5308711/amd-fx-8350-8-4-0ghz-black-edition samt http://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_V_FORMULA/ Vad tycker ni om det ? Jag har ju alltid fått höra att Intel baserade datorer är bättre men enl. honom slipper man många tweaks om man kör AMD ???
  14. Jag installerade inte heller hd-audio när jag hade nvidia , men det hjälpte inte . Men nu funkar det ju med AMD.
  15. Håller med . Problemet är mitt rum .Det blir väldigt trångt om jag har både Motun, 2st Mytek , preamp + mic. Det är enda skälet till att byta ut Motun mot ett PCI card .Kanske jag kan få tag på en liten rack, men har inte hittat nån ännu...
  16. Tack för tipsen , men Mytek(+ Dynaudio BM5A MKII) har precis det sound jag vill ha att jobba med , och Mytek är förkållandevis billiga. Min DAC gick på 6000 kr och ADC kostar ungefär detsamma . För mig räcker 2 kanaler då jag spelar in ljud som jag sen manipulerar i Audio-Mulch och vidare till REAPER. Men visst sitter soundet hos användaren som Signia skriver . Men med Mytek hör jag saker jag kan rätta till som inte hördes med bara Motun . När det gäller mic har jag blivit rekommenderad Audio-Technica 4050 ,vad tycker ni om den ? Preamp är jag mer osäker på , det finns ju massvis i alla prisklasser . Har ni något tips ?(kan tänka mig att betala upp till 10000,om det behövs) .
  17. Jag hade turen att få låna hem Mytek Stereo96 DAC ,VILKEN FÖRBÄTTRING av Motun det blev .Älskar det sortens ljud Mytek ger så jag köpte den o ska fortsätta med Mytek Stereo96 ADC +en bra mic+en bra micpreamp (men det kostar för mig som är sjukpensionär) . Ett frågetecken är om jag ska byta ut Motun mot tex.RME HDSP 9632 (eller Lynx) så att jag kan få lite mer utrymme i min lilla studio .(tips från e-music). Vad tycker du ?
  18. Tack för hjälpen , inan jag läste detta inhandlade jag AMD Radeon HD 5450 (Sapphire) . Oj vilken skillnad , ingen Latency i datorn (enl. Latency Mon och DPC Latency checker ). (Jag hade senaste drivers och inga IRQ konflikter när jag hade Nvidia). Jag har Motu UltraLite mk3 Hybrid (Firewire) som jag förbättrat nåt oerhört med Mytek Stereo96 DAC. Så nu funkar det fint , det är bara när jag jobbar med en del freeware Vsti som det kommer clicks ibland . När jag jobbar med tex. Komplete 8 så rullar det hur fint som helst . Har fått kanon hjälp att tweaka Windows 7 64 bit på REAPER forumet . PS. Nätdel Corsair 800W DS.
  19. Hej, funderar oxå på platinum , undrar om den har möjlighet att använda olika skal/stämmnings val (tempererad , ren , olka kvartstonstämmningar) som den gamla gold versionen hade. (När dom samarbetade med NI). PS. Vad jag förstår kan jag som eu-medborgare köpa av sweetwater.com , någon som gjort det ? DS.
  20. Der var den nyare versionen av Mytek Stereo96DAC jag fått låna och jag tänker köpa den . Mytek förbättrade ljudet från Motu UltraLite mk3 Hybrid enormt . Mycket klarare och detalj rikare , speciellt när jag jobbar med många tracks . Bara ett problem : när jag ska jobba i 88.2 KHz (jag har ställt om i Motus audio console och i REAPER) får jag ett felmed. "Fel . The Motu Audio can not be configured while audio is running . Close all audio applications and try again." Men jag har ingen audio application öppen . Vad är fel ? I Myteks manual hittar jag inget om hur jag ändrar sample rate .
  21. Jag köpte Gigabytes grafikkort GT 520 Passive cooling för att det skulle vara bra för en musikdator. Men det bara strular : ger hög latency och hackar (eller låser sig) under playback i REAPER. Nån som vet om det går att göra något åt ? Eller måste jag köpa nytt. Nån som vet något stabilt grafik kort . (Aldrig mer nvidia). Det ska vara med passiv kylning. Jag kör win 7 64 bit , 16 GB RAM.
  22. Tack , jag ringde e-music där jag köpt Motun och han sa samma som du och rekommenderade denna kabel :http://www.emusic.se/product/14435/-Audiokabel--S-PDIF%28RCA%29-ha-ha--coaxial--1m Ska höra med Mytek importören vilken version det är jag ska få låna hem . Vad menas med elektrisk SPDIF ? Det står bara digital , vad jag kan se ?
  23. I Motu manualen står det Spdif Digital Jag testade att sätta i en RCA kontakt men den sortens anslutning funkade inte , hur tar jag reda på vilken anslutning Motu kortet har när det bara står Spdif Digital i manualen ?
  24. När jag gogglar verkar det finnas en uppsjö på olika AES/EBU från en hundring till flera tusenlappar och dessutom olika sorters kontakter . I Motu manualen står det bara att det ska va S/PDIF digital . Hur ska jag veta vad jag ska köpa ? Butiken där jag ska få låna Mytek verkar inte ha kablar .
×
×
  • Skapa ny...