Jump to content
Annons

Wyff

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  1. Är den så tyst att du kan göra inspelningar i samma rum ?
  2. Tack Wellness . Ska skicka ditt tips till min bror som ska bygga ,har tummen mitt i handen.
  3. Tack Linus . Jo jag har blivit tipsad om in/ut fläkt . Det jag inte vet är vad för sorts isolering jag ska ha i skåpet . Jag har en fläktkontroller så jag har dragit ner varvtalet till 500 på de 2 främre fläktarna och lite mer på den bakre . Min bror ska ordna så att jag också kan sänka CPU fläktens varvtal med fläktkontrollern . Jag tror det är CPU + utblåset och aggfläktarna som låter mest . Har passiv kyning på grafikkortet . Kanske det blir mycket tystare när jag kan sänka CPU fläkten och byta elagg ?
  4. Hur stort är det ? Mitt chassi är : djup 63,bredd 25,höjd 48. Vad kostar det ? (Kan betala 1500 kr) Hur gammalt är det ? Hur bra är det ? Det är fläktarna som hörs mest från mitt Fractal design r4. Min bror bor i Stockholm .
  5. Min bror ska bygga mig ett datorskåp liknande detta : http://www.jbmusik.se/ljuddampad.php Är det nån som vet vad det är för ljudisolering i detta skåp (kan inte hitta det påderas hemsida). Kanske nån här använder detta skåp , det verkar ju användas i en del studios men är för dyrt för mig . Vore mycket tacksam för nån hjälp ,det är jobbigt med dator suset även fast det ligger runt 25 db.
  6. Ja visst ,det stämmer vad du skriver,speciellt att disabla alla strömsparfunktioner i biosen. Men det som överraskade mig mest var att Nvidias grafikkort ensam drog upp latencyn till helrött på latencymätaren o orsakade clicks . Så byte till ett AMD kort +windowsexpertens batchcode hjälpte faktiskt mer än att koppla ur internet o antivirus! Sen är det intressant med det lite bredare perspektiv som finns i utomsvenska forum.
  7. Det kanske låter som att jag upphöjer "windows experten" till nån slags PC Gud. Men efter att ha varit med i REAPER forumet några år och sett hur han har hjälpt andra och nu mig med krånglande Intelbaserade windows datorer ,och läst hans svar på knepiga problem,så har jag förstått att han har stor kännedom om windows. Så det är inte utan orsak jag kallar honom för "windows experten". Men de e klart: ingen kan ju allt. Sen har ju dom flesta Intel baserade PC:n. Efter att han löst mina problem så frågade jag honom vad han hade för PC variant och fick svaret ovan.
  8. Jag vill veta varför dom flesta höjer upp Intel o sänker AMD,när AMD verkar passa bättre för audio.Det är inte troligt att jag byter så länge min Intel funkar.
  9. Jag fick tweaka både windows och mobo:n .Dom största bovarna var EIST ,C1E, Asus Com Service , Asus HM Com Service , Asus System Control Service i mobo:n .Function discovery resource publication (minns inte om den var i windows eller i mobo:n). I windows var det en hel del bakgrundstjänster som jag kunde disabla genom en batch code jag fick av windows experten på REAPER forumet samt naturligtvis stänga av internet (speciellt wifi) och antivirus skyddet .För säkerhetsskull kollade jag på flera andra forum (Avid , NI, Focusrite mfl.) och gjorde en återställnings punkt då jag var lite skeptisk . Men dessa tweaks (speciellt i mobo:n ) gjorde en väldig skillnad . Inga clcks eller popups och Latencyn ligger stadigt på grönt .
  10. Vad jag förstått ska den ligga under 500 us ( de ska bara vara gröna staplar i DPC Latency checker)Innan jag tweakade windows och mobo:n låg jag på rött ( över 2000 us) . Har Motu UltraLite mk3 Hybrid + Mytek Stereo96DAC.
  11. Vad jag förstått när jag fått hjälp på REAPER forumet ,är att med AMD:s prylar behöver man inte tweaka alls lika mycket . Och den här killen på REAPER forumet är en riktig windows expert . Men du har rätt , det skiljer inte mycket på cpu:erna . Det är Intel baserade mobo som är största problemet .
  12. Bara CPU:n kom med här är mobo : http://www.inet.se/produkt/1908693/asus-crosshair-v-formula-z-990fx
  13. Har förnuvarande i7 2600K 3.40GHz + Asus P8Z68-V PRO GEN 3 (LGA1155). Har haft ganska mycket problem med mobon ( för hög latency enl. Latency Mon och DPC Latency checker ), clicks och popups . Det har jag fått hjälp (på REAPER forumet) att få bort genom att tweaka windows + att disabla ett par funktioner i BIOSEN:EIST + C1E . Så nu rullar min PC ganska bra för studiobruk . Dock rekommenderar en windows expert på REAPER forumet at byta till en AMD baserad PC med föjande : http://www.inet.se/produkt/5308711/amd-fx-8350-8-4-0ghz-black-edition samt http://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_V_FORMULA/ Vad tycker ni om det ? Jag har ju alltid fått höra att Intel baserade datorer är bättre men enl. honom slipper man många tweaks om man kör AMD ???
  14. Jag installerade inte heller hd-audio när jag hade nvidia , men det hjälpte inte . Men nu funkar det ju med AMD.
×
×
  • Skapa ny...