Jump to content
Annons

cageman84

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

1 117 profilvisningar
  1. Jag har en "billig"-gura (Squier Jaguar) som jag skulle vilja stämma ned minst ett helt tonsteg men gärna ett och ett halvt. Hur gör jag detta på bästa sätt? Gitarrförsäljaren har på första försöket inte lyckats få den att fungera bra men ska försöka igen med lite mer tid. Därför undrar jag om någon har några tips som kan vara bra att meddela vidare? Särskilda strängar som rekommenderas? Det enda som är problemet just nu är att den inte klarar av att hålla stämningen. Den blir helt enkelt ostämd direkt. Jag är medveten om att det inte är en särskilt bra gitarr och att det kanske blir svårt men man bör ju försöka tycker jag nog 🙂 Har provat ett par squier tidigare och tyckte att just denna modell kändes riktigt bra från början. Tacksam för alla tips!
  2. Hej och tack för hjälpen! Konstigt nog fungerar det när jag startar upp cubase utan mitt externa ljudkort ikopplat först (RME Babyface). Om jag väntar med att koppla in tills dess att jag startat cubase så fungerar det. Jag vet inte om det är något USB problem med datorn kanske? skumt! Men så länge det funkar då så kan jag ju göra på det viset. . 🙂
  3. Införskaffade precis en ny usb klaviatur till min portabla studio, Tyvärr får jag den inte att fungera. Det medföljer en usb-sladd. Jag kopplar in och installerar automatiskt. Jag öppnar sedan cubase och den finns med i listan. Men när jag trycker på tangenterna händer ingenting. Med min andra (en keyboard från M-audio) var det bara att koppla in och köra. Då fungerade allt direkt. Någon som har någon idé? Tack på förhand!
  4. Jag undrar om någon kan hjälpa mig med en sak.. (Rookie-varning!) Använder Cubase 7 och olika ljudbibliotek från Eastwest. Dessa ljud öppnar jag genom att starta ett instrument-spår i VST Instruments och programet PLAY från Eastwest. Låt säga att jag väljer stråkar här.. Om jag sedan vill välja ett Piano ljud till arrangemanget (även det från Eastwest PLAY), brukar jag då öppna PLAY på nytt i ett nytt instrument-spår. Tänker mig att det är väldigt resurskrävande om man har en hel del instrument i projektet., ? Vill bara försäkra mig om att det är så det går till, och att det inte finns någonstans i programmet PLAY där man kan öppna flera instrument som jag missat:) (Var det inte så i Spectrasonics Omnisphere eller minns jag fel) 🙂 Nu har jag lyckligtvis en ganska ny dator med 32 GB minne som säkert klarar en hel. 🙂 Tacksam för svar!
  5. Har precis skaffat mig en ny dator men av någon okänd anledning så går det inte att installera drivrutinerna eller programmen! Varken på mitt Fireface 800 eller mitt babyface som jag precis testade. (använder windows 7 till skillnad mot förra datorn då det var XP) När jag klickar på program-ikonerna som ska starta installationen kommer det fram den vanliga rutan i windows 7 när man ska installera program (att bekräfta att man litar på programet) och när jag gjort detta så händer ingenting alls. RME loggan (eldflamman) syns nere i högra hörnet men det går inte göra något med den. Vad beror detta på? Har provat hämta hem de senaste drivrutinerna på RMEs hemsida men det funkar ändå inte.. Någon som vet vad? mkt frustrerande, tacksam för hjälp!
  6. Har pausat det hela nu, i väntan på info från dig :-) Det är ju trots allt en ganska stor investering för mig, å jag känner att jag gärna lyssnar på dig innan. :-) Är själv en person som ofta köper saker lite utan att tänka efter och kolla upp saker innan, därför försöker jag göra rätt nu.:-) Är det värt pengarna?:-)
  7. Hej Kr-illo! Jag försökte göra en beställning strax innan nyår men verkade vara något tokigt med deras sida då eftersom jag bara fick error- meddelanden. Inga pengar dragna från paypal och har mailat soundsonline men har också läst mig till att jag kan få vänta ett tag då deras support tydligen ska vara rätt kass.. Hur lång var leveranstiden för dig? Jag är mkt intresserad av info :-) så dela gärna med dig om det du känner och tycker.:-) Även jag vill slå till ordentligt och har valt att satsa på platinum versionerna och la även till hollywood strings diamond edition när jag lix var igång ;-) men ordern har som sagt inte gått igenom ännu, och jag hoppas verkligen att jag får ta del av rabatten som skulle upphört nu första januari enl deras hemsida. Har ju förklarat situationen i mailet och det är ju daterat innan 31/12 så jag hoppas det går. som sagt, berätta gärna allt du kan dela med dig av. :-) mvh R
  8. Föresten, en sak till.. Någon som vet skillnaden mellan gold edition och diamond edition? Verkar skilja en hel del i pris ser jag.
  9. aha okej! Då är jag med! Tack för hjälpen, nu blev det betydligt enklare.
  10. Tack för svaren! Precis vad jag hoppades på att få höra också 🙂 Är väldigt sugen på att slå till! Hur gör man om man vill handla utan att riskera sina pengar vid ev borttappade paket osv? PayPal? Har aldrig handlat från USA tidigare och är kanske lite mer nojjig än andra 🙂
  11. Undrar om det finns någon som inhandlat detta pris-pressade paket från Eastwest? Och vad tycker ni iså fall? http://www.soundsonline-europe.com/Complete-Composers-Collection Sen undrar jag om någon har någon teori varför många butiker inte längre har kvar program från Eastwest i sitt sortiment längre? Finns inte längre hos Thomann, e-music med flera.. Tycker det känns konstigt att så få säljer dessa med tanke på att många beskriver dessa program som mycket bra. Vågar man sig på en beställning från USA tro? Tacksam för tips!
×
×
  • Skapa ny...