Jump to content
Annons

JohanDahlberg

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja det är sant, det är genelec som rekommenderar i ett rektanluglärt rum som fallet var då.
  2. Testa mixen i något annans ljudssytem istället för att köpa ett eget? Man ska helst testa i flera olika för att få en bra uppfattning.
  3. Det som Anders säger är absolut inge fel. Men tänk på att det är 8 hörn i ett rum och inte 4st 😉
  4. Du ska ha ett mellanrum på 60 grader ungefär mellan monitorerna om du förstår vad jag menar? Dem skall vara riktade in emot din lyssningspunkt. Avståndet till närmaste vägg skall ej vara mer än 1m. Ju närmare väggen du har monitorerna ju mera bas kommer du att få vilket du redan kanske visste. Kanske kom ifrån ämnet lite men hoppas jag var till någon hjälp iallafall!
  5. Tänk på att inte ställa basen i ett hörn då du inte vill ha så mycket bas som du säger, anledningen är att två väggar kommer då att påverkas och basen förstärks ännu mera, man brukar säga att den kan förstärkas med ända upp till +6dB om du har den emot EN vägg. Det finns hur mycket faktorer som helst som påverkar hur ditt ljud kommer att låta. Har inte bara med bas placeringen att göra men i ditt fall så undvik att ställa den emot en vägg eller i ett hörn, det är de tips jag kan ge.
  6. MotherOfSound, att köpa ett Universal Audio eller Motu är kanske inget att rekomendera då han inte har fetaste plånboken. Båda märkerna är väldigt dyra. Men prestandan helt underbar! Men som sagt, man får vad man betalar för. Det kortet du länkade dseestrand är ett ganska bra kort för dem pengarna.
  7. En lite pik bara, snälla köp inget av märket behringer!! Allt dem tillverkar är totalt värdelöst!
  8. Hejsan, Jag ska inte säga 100% men har för mig att det inte kommer funka då den endast absorberar dem längre frekvenserna, basen. Dock tror jag det funkar men inte lika bra som om du låter det vara.
×
×
  • Skapa ny...