Jump to content
Annons

Herr Åhman

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag hittar ingen möjlighet att styra direct monitoring på ljudkortet (varken via ESI's kontrollpanel eller via XP's kontrollpanel).. Det jag inte riktigt förstår är varför det fungerar med de två andra alternativen och inte ASIO 2.0.. det är den senaste drivrutinen jag har.. Sällan skådat så mkt problem för att spela in lite musik hemma... fantastiskt.. Hur kan jag aktivera ljudet på 1&2 i cubase?
  2. Okej, har haft lång huvudvärk över hur jag ska koppla allting med min mixer, men nu har jag löst det på ett annat sätt.. Men nu när jag ska spela in saker börjar såklart problemen.. I Device Setup -> VST Multitrack -> Setup: 1. Väljer jag ASIO 2.0 - ESI Juli@ får jag ca 5ms latency (lite väl jäkla högt). 2. Väljer jag ASIO DirectX Full Duplex Driver får jag 325ms på out, och 11ms på in. 3. Väljer jag ASIO Multimedia Driver får jag liknande latency som på 2:an. MEN. Låt oss säga att jag nöjer mig med 5ms på in och ut, vilket är bisarrt mkt för ett pcikort tycker jag. Väljer jag 1. Får jag ingen medhörning. Väljer jag 2 och 3, får jag medhörning med den där förskräckliga latencyn. Varför får jag ingen medhörning med ASIO 2.0 drivarna? Jag blir skogstokig.
  3. Kör mestadels Cubase SX 2 (lite adobe audition för enkelhetens skull).. Fattar inte riktigt hur jag ska göra härnäst.. Har använt samma programvara och mixer tillsammans med ett SB Audigy 2 förut, och då fungerade allting klockrent..
  4. nä nu tusan ger jag fan snart upp :/ (min dator har varit paj ett tag så jag har inte kunnat fortsätta..) men nu när jag väl ska försöka igen är det så här: Jag har kopplat precis som -ix- säger: Ljudkortets "line out" till "tape in" Mixerns "main mix output" till ljudkortets "line in" Hörlurar i "phones". Endast "2tk to control room" intryckt. Problemet som uppstår nu är så här: Har jag "2tk to control room" itryckt, hör jag inte mig själv, men kan spela in samtidigt som den spelar upp, har jag den inte itryckt, så hör jag mig själv men inte det som spelas upp..
  5. Jag ska köpa ett Midikeyboard för att underlätta reason/dfh superior t ex. Kollade på prodikeys men det blev ju kapat vid fotknölarna! Sen hittade jag den här: TerraTec. Hjälp mig!
  6. Är Prodikeys nåt att ha? Har läst lite om den, men det står inte så mkt vettigt. Hur är tangenterna? Nån som har egna erfarenheter? Jag tänkte mest använda den till att köra DFH Superior och Reason.. Flipp eller flopp?
  7. hehe, jo, var lite trött när jag skrev.. alltså, jag vill göra som man alltid vill, spela in på ljudkortets två rca-ingångar, och spela upp från kortets rca-ut via min fina, nätta lilla mixer.. men det går inte som jag vill! ska fixa bilder på det jag äger så får ni se rent fysiskt hur jag har det!
  8. Problemet är att när inget är kopplat i directwire, så spelar den in det som kommer till input på kortet... jag förstår inte hur tusan jag ska koppla, har provat en miljard varianter snart...
  9. Annars kan ni köpa den här för knappa tusenlappen:
  10. Dessa två mjukvaru inställningar kan jag göra i kombination med den koppling jag har gjort enligt -ix- rekommendationer. Jag har läst manualen för ljudkortet men där står inget om hur tusan man gör för att inte spela in det som spelas upp..
  11. absolut inget mysterium, hehe, snarare nåt jag bommat! Jag tror att det har nåt att göra med mjukvaruinställningarna. Ska försöka lite!
  12. Jag har inga andra alternativ tyvärr. Jag har ingen förstärkare att dra ut ljudet till.. Grejjen är att jag har fasen i mig provat alla olika tänkbara kombinationer.. blir helt förvirrad att jag inte lyckas komma fram till något..
  13. Okej, jag blir knasig, och hoppas nån kan hjälpa mig och se om det saknas nåt i min kabelsamling! Mixer & Ljudkort: Jag har alltså ett Juli@ ljudkort och en Alto S6 mixer. Sladdar å grejjer: a) 1st 2 x rca - 2 x tele 😉 1st 2 x rca - 2 x rca c) 1 par hörlurar Nu har jag kopplat: a) från ljudkortets rca-portar 1/2 till mixerns "Main mix output". (har även testat vice versa) 😎 från mixerns "tape in" till ljudkortets rca-portar 3/4 c) tadaa, "headphones" pluggen. Jag lyckas spela in, jag lyckas lyssna på det jag spelat in, jag lyckas höra det jag spelar in när jag spelar in, men, då spelas även det jag hör in, alltså, jag pingpongar. Jag har provat att flytta flytta sladd a) till "Control room output", och jag har provat allehanda kombinationer med 2TK to control room och 2TK to mix, hur jag än vrider och vänder på det lyckas jag inte spela in samtidigt som den spelar upp. Vad är det jag har missat? Måste jag köra ljudet ut från datorn / ljudkortet via en förstärkare och sen till lurar? Jag tycker ju att de sladdar jag har, och den utrustning jag har lyckats skramla ihop till borde räcka långt! Nåt jag i all hast bara glömt att kolla?
×
×
  • Skapa ny...