Jump to content
Annons

Neontripp

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Instämmer verkligen. Inte för att jag är skeptisk, ty det funkar säkert, men jag skulle gärna vilja höra resultaten. Behöver nämligen en kanonkick i min låt jag nu jobbar med.
  2. Hej! Sitter här på nattkröken på mitt jobb o funderade på lite musik och vad mitt nästa projekt ska bli. Då slog det mig att på den gammla goda Amiga-tiden och Protracker fanns det något där man kunde "vibrera" tonerna. Vet inte riktigt vilket ord jag ska sätta på det så "vibrera" får det bli. Man satte iaf en jäkla massa olika sifferkombinationer mellan tonerna och på så sätt kunde man leka med våglängderna(?) på det ljudet man använde. Senare på PC-tiden använde jag mig av ModPlug Tracker men då hade jag gått ifrån att göra sådan musik så jag bemödade mig inte att leta efter ifall det fanns eller inte. Kan man på något sätt göra det i Reason? Har nämligen ett ljud som jag tror skulle passa ypperligt för den sortens lek med våglängder. ------------------------- Vidare när jag satt och funderade kom jag ihåg att på den tiden, om man hade ett kort ljud, så kunde man sätta en loop på den och "ratta" in vart loppen skulle börja o sluta. Går det att göra i Reason?? Det är samma ljud som jag omnämde ovan och jag tror att en komination med att få en loop på detta korta ljud samt att leka med våglängderna skulle kunna bli väldans kul. -------------------------- Visst, är man riktigt skicklig så kan man säkert ordna till ett liknande ljud med Subtractorn och kanske en Scream 4 för att dista ljudet lite. Men nu är jag inte så superhaj på att få till bra ljud med Subtractorn tyvärr. Hoppas någon känner igen detta "fenomen" och kanske t.o.m har en lösning på det. Ha en fortsatt bra kväll, de som är uppe.... / Neontripp
  3. Jag trycker in en RB338 när jag gör Acid-musik iaf. Älskar 303-soundet. Dock kan jag ju bara till fullo hålla med dig om att det är synd o skam att man inte kan få in den i sequencern. Det vore guld värt att få lägga tonerna i sequencern istället. Känns som man skulle ha mer valmöjligheter då.
  4. NOD32! Helt klart det bästa som finns på marknaden... iaf enligt mig och många av mina datafanatiska vänner. Vill man ha ett som är totalt gratis och som är otroligt bra. Och då menar jag verkligen bra alltså. Så surfa in på: http://www.avast.com/ och ladda ner Home Edition. Det enda man behöver göra är att regga sig på sidan.
  5. Hmmm... jag tillhör ju långt ifrån proffsen på denna sidan, men jag får känslan av att det du söker är en vanlig bas. Tror mer att de som gör Goa har ett visst sätt att sätta denna bas i noter än vad kanske Hardcoresnubbarna o trancesnubbarna gör. Jag tycker mig iaf kunna höra den basen i många låtar fast på ett annat sätt.
  6. Ja, jag får väl berätta det för honom. nu tror jag iofs att han redan gör så gott han kan, men jag får väl säga att Herr Shadows sa att han skulle öva så kanske han gör det.
  7. Du skämtar inte alltså?? Vart hittar man sådana midi-filer? Kan du någon länk eller så? Måste ju prova själv.... se om det verkligen är så enkelt. Den jäkeln har lurat oss alla i flera år nu. Det ska han få för 😠
  8. Tjo! Frågan: Undrar om man på något vis kan sno t.ex pianoslingor och få in det i ett musikprogram. Nu menar jag då inte att sampla hela pianoslingan utan att självaste noterna som bygger upp slingan kommer upp i programet. Bakgrund: Anledningen till att jag frågar detta är att jag har en vän som likt mig gör musik. Han gör det både i ModPlug, Reason samt CuBase. Det märkliga med denna snubbe är att han endast gör covers på låtar. Senaste verket är en Techno-version på "Den blomstertid nu kommer". Så långt är väl allt väl om det inte vore för att killen är totalt tondöv i princip. Han lyckas ändå få div. pianoslingor, synthslingor etc precis på noten alltså. Visst kan man få det om man har ett hejdundrande gehör. Men det går ju knappast på Beethovens Fur Elise liksom. Med akord o allt. Han läser väl noter säg någon. Nopp, han kan inte noter. Har aldrig kunnat och som han själv säger har han ingen lust att lära sig heller. Han har väl ett bättre gehör och är inte så tondöv som jag tror säger kanske någon annan. Nopp, jag och en annan kompis gjorde ett litet "oförberett test" på "Blinka lilla stjärna där". Han klarade inte ens det. Självfallet säger han själv att han har gjort varenda not själv. Bullshit säger jag men... Åter till frågan: Så nu med detta i åtanke. Finns det möjlighet att man på något vis kan tanka hem noter som typ "paste:ar" sig själva i ett program likt ModPlug, Cubase eller Reason? Eller kanske rent av sampla slingan, köra in det i ett program som sedan tar ut noterna åt en? Faktum är att jag själv skulle vara intresserad av det med. Vore bra när man har slut på insperation och kunna dra iväg en cover på något härligt pianolir.
  9. Jag tackar o bockar för alla tips, idéer, förklaringar så jag tackar igen. Ska prova göra en sökning på google nu med Multibandskompressor och Limiter tillsammans med plugin så kanske det löser sig.
  10. Alltså jag vet hur man använder sökmotorn... men tack för guiden ändå. Det jag syftade på var mer att jag trots att jag sökt på "plugins", "pluggar", "plug-ins", "plugg-ins" samt "pluggins" ändå inte får fram det önskade resultat jag vill ha. Visst får jag fram länkar o namn på Plug-ins. Men här uppstår 3 problem. (behöver inte besvaras, ty dessa frågor är frågor jag ställer mig själv efter att jag hittat resultaten.) 1. Hur ska jag veta att den plug som omnäms är till för mastring? 2. Hur ska jag veta att den funkar till SoundForge? 3. Hur ska jag veta om den kostar något eller inte? Med andra ord så har väl antagligen ingen skrivit något namn eller länkat till någon sida där jag kan få tag på en (helst gratis) plugin som funkar till Soundforge för att mastra. Eller också har jag missat det totalt. Detta enda jag hitills hittat är Ozone, men det skrevs ju i denna tråd samt att vad jag förstått så kostar den pengar och jag har inte så gott ställt att jag kan lägga mer pengar än jag gjort på min musik.
  11. En liten sökning säger du... 😳 Har sökt som en tok nu men inte inga ju. Visst hittar jag sk. plug-ins, men hur ska jag veta om det är mastringsplug-ins till SoundForge eller inte? Hmmm.... Nä, jag hittade då allt inga... *Funderar starkt över min inkompetens på att söka 🙂 *
  12. Är dessa plug-ins gratis eller? Kan någon länka till en direktlänk för nedladdning av de bästa sådana plug-ins?
  13. Och detta innebär?? Är det ett plug-in till SoundForge eller vad? Har läst att det finns något som kallas VST, men vet varken vad det är eller har någon större lust att vandra den vägen musikaliskt.
  14. Tack för svaret. Har faktiskt läst en del i forumet, men det var svårförstått. Känndes som man redan skulle kunna en hel del för att ens förstå vad det handlade om. Så jag ville bara få lite nybörjarhjälp. Och det fick jag ju 😳 Skulle dock gärna vilja ha namnet på de funktioner i SF som jag ska använda mig av när man mastrar. Gärna i kronologisk ordning om det nu är viktigt att få en funktion innan den andra. För jag tänkte testa mig fram lite då. / Joacim
  15. Är lite osäker på om detta inlägg är i exakt rätt forum och är det inte det ber jag om ursäkt för det. Men eftersom det handlar om lite av 2 saker så satte jag dit det här. Har äntligen lyckats knoda ihop min första låt någonsin med hjälp av programet Reason. Självklart har man ju börjat undra vad detta mastrande, EQ:ande o kompressioner är som alla verkar snacka om här. Har iaf förstått så pass att man behöver något program till detta mastrande o eq:ande. Då jag inte har råd med wavelab som endel snackar sig varm om så tänkte jag avstå detta helt o hållet. Men så har jag en kompis som köpt en dator av, vad han kallar, en såndär "musikidiot"....hmmm... jag tror minsann han syftar på sådana som oss 😳 Men med tanke på att denna "musikidiot" hade förärat honom med div programvara... speciellt ett som jag kunde få bli ny ägare till så kunde jag ju inte gärna kicka arslet av honom för hans benämning av oss musikkomponerare 🙂 Programet jag fick av honom heter Sony Soundforge 7.0. För mig liknar det ett helt vanligt ljudredigeringsprogram som man kan klippa o klistar i typ... Men det skulle väl även gå att mastra i det. Stämmer det tro??? Ja, jag har ingen aning. I vilken ände börjar man liksom? Jag hittade iaf en meny som hette EQ. Väl där hade man 3 val. Klickade där men fattar inte alls vad jag ska göra. Visst förstod jag att man kunde ändra på reglagen... men hur o varför så att det ska låta bra? Komprimering hittade jag inte alls där inne. Men däremot såg jag att det fanns något som kallas för compressor i Reason. Hur använder man det lämpligast? Jag gjorde som så att jag kopplade mixen till Compressorn och sedan till Audio Out. Jag vred o vred på reglagen men märkte ingen större skillnad mot vad jag hörde innan jag satte dit den. Det enda som var var att volymen i ett läge ökade. Mycket bakgrundsfakta här nu utan någon direkt fråga... Kan bero på min osäkerhet inom detta med mastring och vad jag egentligen ska fråga. Det jag vill veta är väl egentligen om någon kan hjälpa mig komma igång med Mastering och förklara lite kort om... 1. Duger Sony SoundForge 7.0?? 2. vilka funktioner jag ska använda och vad jag ska tänka på när jag använder dem för att få bästa resultat? 3. Kompressor. Används det i Soundforge eller i reason? Och hur i så fall? 4. Hur använder jag detta EQ för att få bästa resultat? Behöver ingen uppsats. Bara att någon vänlig själ kan hjälpa mig lite steg för steg på ett enkelt sätt. Visst har jag sökt info på nätet samt i instruktionsböcker, men jag tycker det är rena grekiskan och det verkar som man redan ska vara halvproffs för att kunna förstå. För den som vill lyssna på den låt jag ämmar Mastra, EQ:a, komprimera o allt vad det nu heter så kan ni tanka ner den på: http://bytegruva.mine.nu/~granit/Neontripp...cal%20Fluid.mp3 Hoppas ni gillar den. Har ju gjort så gott jag kunnat. mvh / Joacim
×
×
  • Skapa ny...