Jump to content
Annons

Chrieon

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Grafisk design. Film. Musik
  1. Schysszszszzst av er!! OK, jag provar runt lite se vad jag kommer fram till. Kan nog bli en rave-slinga på sin höjd om inget annat.
  2. OK 🙂 !! Tack för dom överkvalificerade svaren. Hahah... grodkväkande, ja det kunde jag kanske ha kommit själv, bättre beskrivning än en anka men att det var en basgång trodde jag aldrig. Den första låten var ett ganska dåligt exempel så stryk den, men det var nog mer basgången i den andra låten som jag ville uppnå. OK, då får jag väl chacka på eBay eller se om DLX kanske har en Roland TB-303 eller liknande. Tack!
  3. Jag har hakat upp mig på en ljudeffektslinga eller vad man ska kalla det och undrar om någon här på forumet kanske vet vad den kallas eller hur den skapades. Jo antagligen en synth för det är ju en effekt, men hur sjutton lyckas man åstadkomma den? Jag har hört den i underground/New Beat/ sammanhang runt 80-90 talet. Jag är inte så bra på musikalteoretiska termer men skulle kunna beskriva det som ett väldigt ljust "Goop Gaaoop". Eller nåt digitalt förvrängt high-pitched kvackande. Här ett exempel. Under refrängen hör man den i bakgrunden "Goop Gaoop". 00:37 -, vilket gav låten en slags krydda. http://www.youtube.com/watch?v=m9k40_b_1u4 Här hör man den igen, nästan, fast lite renare och långsammare och mer utdraget, i en Hocico-låt av alla. Mellan 04:28 - 04:44. http://www.youtube.com/watch?v=9DbCwN1yZto Nu låter dom rätt olika iallafall, men mitt öra säger mig att grundidén är densamma. Jag försökte mixa, fasa och vända på en anka i Soundtrack Pro, men det blev bara "kvääänk" av det. (Jag har försökt få tag på banden men dom "har inte svarat ännu"). Vore kul att hitta ett liknande bara.
  4. Naaa... House är inte riktigt min genre förstår inte storheten i den här Press & Play underhållningen. Men det finns små guldkorn absolut så helt Anti är jag inte, men att köra det på loop och repeat kan bli fruktansvärt tjatigt. Men men... folket vill ju ha sånt och då ger man folket det dom vill ha. Däremot ordförådet gör mig vansinning, men det är en helt annan diskussion, dom flesta verkar vara lite inåtvända och torra och dryga i värsta fall :-/ "Typ... liksom... helt sjukt" "Hårdrockens Historia" var betydligt mer intressant"
  5. Verkar luta åt en Juno 60 som har en Arpeggiator. Om jag nu kanske inte råkat blanda ihop båda. Verkar lite mer problem att justera med Juno 160. Ahh jag leker vidare. Tack hörrni.
  6. Lite valet och kvalet mellan båda. Jag har lekt lite med ett stort antal syntar och har fastnat för Rolands fantastiska Junoserie, men undrar nu vad som är den signifika skillnaden eller skillnaderna mellan Juno-60 och Juno-106:an? Juno 60:n är till designen både tyngre och robustare, Juno 106:an hade en basgångsprogrammering som jag blev lite förtjust i men tycker att båda har ett otroligt varmt sound. I övrigt hittade jag inga större eller märkbara skillnader dom emellan ur själva ljud-aspekten. Tänkte investera i en för både basgångar och sfäriska instrumentala kompositioner. Vad säger ni? Vilken känns mest prisvärd?
  7. Åhh en Hocico-diggare, trodde jag var ensam :-)
  8. Jag undrade detsamma om det verkligen är "LIVE", trumsolot i början är live däremot då ljudet ligger mer centrerat, dock inte mono. Sen när låten kickar igång blir det helt plötsligt stereo. Bra låt iövrigt men en ganska tråkig video, en typiskt skandinavisk "OK ställ upp er nu grabbar så kör vi lite coola vinklar." Jag har varit med på många musikvideoinspelningar och oftast har man ingen idé om slutresultatet.
  9. Chrieon

    Hejsan! Hejsan!

    Också ny här... Christoffer heter jag och sitter och leker med lite basgångar och synthriffer i Logic och tycker att det känns väldigt användarvänligt och att jag börjar behärska tekniken och taktkänslan och allt sånt. Under min tid på SAE i London (digital film) nosade jag på ljudmix i ProTools och mixade om befintliga låtar i alla möjliga variationer. Jag får då och då tillgång till en , och hoppas att jag får köpa loss den, framförallt för dess varma ljud. En stor förebild när det gäller basgångar är Denniz Pop som var ett "bassfreak" under sin stortid.När jag var i London fanns det flera småklubbar där man kunde vicka lite för DJn och jag spelade upp några egna "medleys" à 10 minuter. Oftast 80-talsbaserat men jag gillade att lägga bl a reggaelåtar efter varandra så att dom på ett snyggt sätt smälter ihop. Dvs, att publiken inte ens märker av när övergången sker. Vissa medleys har jag sparat och snurrar friskt i min ifån, jag tror att om jag lägger upp dom skulle nog få skivbolagen att se rött så jag tänker inte ta den fighten. Jag frilansar som klippassistent inom TV och annars som videograf och även som grafisk designer. Har gjort ett par musikvideos, filmat och plåtat bröllop. På fritiden förutom att lära mig nya grejer, illustrerar jag, då oftast som en tolkning av en låt som jag har hört. Och därför tänker jag plugga design/animation till hösten för att vidga kunskaperna. Vad gör jag här? Jo, när jag har kört fast så har jag sökt via forumet och fått svar på många frågor, men kan väl vara trevligt att spåna idéer med andra likasinnade. Ska göra lite musik till mina egna showreels få se hur det går. Kanske kan man inleda nåt samarbete, kanske göra en video med ett band, göra en illustration eller en flyer, vem vet. Jag har även lite skivomslag som jag vill sälja av på: http://portfolio.chr...covers-sell-out vet inte om det kanske tillhör "Köp/Säljes" eller någon annanstans. Min musiksmak är det "gamla vanliga," Pink Floyd, Michael Jackson, The Beatles osv, men Italo och Synth-genren är ju en genre som är rena rama skattgömman. Lite episkt aggrotech med HoCICo till Vangelis, Yes och Mike Oldfield, klassiskt, you name it. Den är ganska humörstyrt . Ja lite om mig det. Jag hoppas få fortsatt hjälp och få delta i roliga diskussioner. Allt väl! //Christoffer
×
×
  • Skapa ny...