Jump to content
Annons

KiliC

Medlem
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KiliC

 1. Hej, Jag är låtskrivare som söker både sångerska och sångare till diverse projekt. Genrer varierar. Jobbar för bolag och släpper även eget. Väldigt lite info här Men skicka PM så diskuterar vi vidare ADDICTIONSTUDIO https://www.instagram.com/addictionstudio Allt gott!
 2. Tjo och hej! Nu har det varit en tid sedan jag fortsatt med min lilla hemmastudio. Tänkte ta tag i det igen och färda det sista med bordet. Absorbenter m.m. SKa ta och uppdatera när jag har något nytt Ps. Studio rescue.... nja... vet inte riktigt ) Ds.
 3. Trähuset är i småland Älmhult, fast det borde finns liknande på fler ställen. Köra med sticksåg blir nog svårt. Få raka kanter är jättesvårt utan "ställ" till sticksågen. Mina ben är ikea lack bord som jag har kapat benen på och sedan "fyllt" med en regel som passar i benen så de blir massiva. Lack bord i vitt på ikea 45:- kanon! Sedan har jag satt vita täckskivor runt om!
 4. Hej Simon och tackar! HÅller med dig, det tar tid.... jag är så otålig med och skulle helst velat ha allt klart igår ) men men, tid och pengar... hehe Jag ritade upp bordet i sketch up. Sedan åkte jag till en affär här "Trähuset" och visade ritningen och gav måtten. Sedan ritade vi upp det på en mdf skiva och de sågade till den och fasade kanterna. Gick hur smidigt som helst faktiskt och inte dyrt alls De rekomenderade 22mm skiva. Så jag körde på det. Blev riktigt nöjd. Jag har med varit på jakt efter vaderad kant fast inte heller hittat något bra.... så hittar du något sjysst så hojta gärna! Wellness: Ska skaffa en sådan och mäta , sedan börja att montera upp absorbenterna ! Tålamod , inte min starka sida
 5. Då är det REW som gäller först , Tack wellness, är så ivrig bara det är ju själva skapandet som är roligt! oki anatar att det inte funkar med en röde nt1a de hade tips på en ok mick ifrån behringer. Får skaffa en sådan först..
 6. Tack för tipsen!! Cborg! nu är jag med Wellness, hängde inte riktigt med. Adrumdrum, Såklart! hade helt glömt bort det, kanon ju! tack En annan fråga. Är det ok att ha monitorerna ca 20 cm ifrån vägg/ eller absorbenterna bakom? Har genelec 8030, hittade några riktilinger tidigare, men har eldat upp det tydligen Sedan. Skall man ha ca 1.30 till närfältsmonitorerna eller längre bort eller närmare? Hur pass viktigt är det också att man sitter i 1/3 av rummet och lyssnar? mitt rum är inte så stort Hoppas någon är alert här ikväll tänkte börja mäta lite och sätta upp absorbenter! Tack för all input hittils! Känns mycket lättare med kloka råd!
 7. Är det någon som kan svara på vad största skillnaden är på att tex köpa: http://www.thomann.de/se/the_takustik_cbt_37.htm Istället för att bygga själv? Vad blir bäst liksom? Eller är det helt och hållet rummet som avgör vad som låter bäst? Cborg: Hur menar du med 50% luft bakom? Hängde inte riktigt med , och tack förresten!
 8. Tack drloop! Nej, det är inte permanent Ska ställa in avstånden rätt när jag försökt förstå mig på REW , annars får jag köra spegelmetoden igen Såhär ser det ut nu, Ska sätta skenor under bordet så jag kan ha keyboarden där och sedan sätta min lilla monitor station rakt fram så alla kablarna kan gå ner under bordet.
 9. Tack Tack så mycket! Nu har jag äntligen fått bordet klart, riktigt skönt Ska dra hem REW ikväll och se om jag kan få någon koll på det. Ska det inte vara någon luftspalt bakom basfällorna? Tack för tipset, har du kört på det viset?
 10. Idag skall jag styka bordet sista gången, sedan är det på med täcksidor på sidorna ( no shit sherlock) Sedan skall jag upp med absorbenter, Någon som vet vilket program jag kan ha för att mäta upp rummet? Basfällor är det viktigaste som jag förstått? Eller är det helt ifrån rum till rum. Skall basabsorbenterna gå ifrån golv till tack eller räcker det att man sätter typ 1.20 höga vid varje hörn om de monteras i mitten mellan golv och tack? Tips mottages gärna! //Kim
 11. Fixar min lilla hemma studio!

 12. Tjenare där, (Inte för det verkar vara någon som kikar här med utifall att Nu börjar mitt egen tillverkade studiobord bli klart så jag tänkte dela med mig. Det som återstår är rack skenor en stykning till Därefter är det dags att mäta in monitorerna och absorbenter //Kim
 13. Kan tipsa om någon annan har samma fråga som jag! Hittade på appstore: SpeakerAngle ifrån Genelec. Kanon till ändamålet! och funkar kanon tillsammans med TriangelCalc //Kim
 14. Nu har jag målat och donat grunderna. Skönt! Tänkt börja placera ut monitorerna.Har lite funderingar som jag hoppas på att få lite hjälp med Jag har Genelec 8030. Enligt deras anvisningar så skall monitorerna inte stå minder än 1,2 ifrån golvet. och sedan 60 grader ifrån varandra och ca 5 cm ifrån vägg. Någon som vet hur jag kan mäta ut 60 vinkel mellan högtalare och lyssnings position. Mitt rum är 2,80 brett Tacksam för svar
 15. Tack för den artiklen! Rummet jag har är ganska litet 4,10 * 2,80 till tak är det bara 2,15 Är det oftast hörnen som är det man bör försöka åtgärda först? Är det någon skillnad om jag skulle köpa färdiga i skum, eller funkar det med de som är på bilden om de höjs upp? Golvet, eftersom jag har betonggolv , och det är källare, så hade jag tänkt lägga en matta för att det blir så kallt där. Speciell matta som andas. Lägga flytande golv med planton matta under och sedan dämpning, bygger för mycket på höjden vad jag tror? Vad är det bästa att göra då? Idag skall det målas och inhandlas spånskiva till fönster och mdf skiva till skrivbordet Härligt med tisdag! Bilder kommer under kvällen.
 16. Studio dagbok uppdatering! Vill passa på och tacka för de tips jag har fått hittils! Uppskattas verkligen! Nu är det dags att börja om lite och försöka få det lite mer "cleant" och fräscht Jag har börjat röja ut. Som bilderna visar Min plan är att in med ny matta (som andas), Måla om väggar + tak. täcka för fönster. Sedan bygga en spotlight box från vägg till vägg rakt fram. Bygge av studio bord i mdf och mäta ut vart ljud absorbenter bör sitta. Tanken med rummet är att kunna lägga sång + att kunna mixa. Något särskilt som jag bör ha i tankarna ? Kommer post bilder utmed resans gång (Obs, den "snea" pinnen i mitten av fönstret är för att hålla press mot de andra reglar tills limmet har torkat ordentligt ) Tips är välkommna!
 17. Tjenare, Har kikat igenom denna tråden och måste säga att den varit till stor hjälp och stor inspiration! Riktigt kul att se, grattis till ett super jobb! Jag har en fråga också, På sista bilden , när allt är klart så ser jag att dina monitorer är rätt högt upp. Hur blir ljudbilden då? Är dom riktade lite neråt? Eller hur funkar det? Anledningen till att jag frågar är jag ska ge mig på samma som du att bygga ett studio bord. Jag har 2 st 24" skärmar i bredd så jag tror att jag kommer få ha dem en bit upp som du om de skall vara i 30 graders vinkel? Har du några ideér eller tips? Tack för en bra tråd som sagt! //Kim
 18. Tackar för tipsen , som vanligt alltid lika kul när folk tar sig tid! Här har jag satt upp lite dämpning som jag byggt , har 5 st till i samma mått jag tänkte ha upp. Någon i taket och väggen bakom. NÅgra synpunkter? Tackar!!
 19. Så här ser det ut nu, är det bäst att sätta ljudabsorber bakom högtalarna eller bakom monitorerna? Någon som har lust att tipsa lite ;o)
 20. Tack så mycket för den videon och infon! Nu har jag skaffat ljudabsorbenter. Eller rättare sagt byggt tillsammans med min farsa. 10 st som är 1,20 * 60 , ska placera ut dem i rummet efter de tipsen jag fick ifrån videon. Kan man på något vis mäta skillnaden på ett enkelt sätt? Några andra tips hur jag kan sätta dem bäst? Härligt med sommar!!
 21. Nu har jag fått till någon form av skiss, Se bild Väggen rakt framför skrivbordet, Är det bäst att regla upp en helt ny vägg (den befintliga är i betong)? Eller bara sätta absorbenter? Så här osexigt är det nu. Och det är alltså väggen rakt fram. Skall man ha mellanrum mot den befintliga väggen? Skall det vara någon vinkel osv?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.