Jump to content
Annons

slemhefta

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av slemhefta

  1. ok, nytt försök. -midi går in i cubase men det når inte mjukvarusynten under själva inmatningen. Jag måste alltså spela in utan att höra vad jag spelar. Midi finns i sequncern och kan spelas upp i efterhand. -Någon som fattar? -Det är antagligen bara en kryssruta som skall klickas i eller ur... Snälla! Jag behöver hjälp!! SOS!!!
  2. Tack för hjälpen, men det var dessvärre inget som bet på problemet... Alltså: Jag hör inte något ljud när jag spelar på midiklaviaturet, däremot så ser jag att midi-info går in i cubase. När jag spelar in hör jag andra ljud som ligger sedan tidigare, men inte det jag spelar från klaviaturet. För att höra det nyss inspelade måste jag stoppa inspelningen och sedan trycka play. Då hör jag midinoterna spelas upp av softsynten. Ahh. När jag spelar reagerar endast cubase. Midi-info lampan på synten reagerar inte. Någon som känner igen problemet?
  3. slemhefta

    cubase sx 3

    Jag kör SX3 och när jag spelar på mitt midiklaviatur reagerar allt som det skall, men jag hör inte softsynten samtidigt som jag spelar. När jag spelar upp efter inspelning hörs midispåret. -Vad skall jag göra för att spela och höra samtidigt?
  4. slemhefta

    Vad heter pluggen?

    Jag har tidigare använt en gratis trummaskinsplugg och nu när jag har formaterat och det är dags att ladda hem den på nytt så står det helt still! -Vad heter pluggen? Kan någon hjälpa mig? Den kom från någon engelsk musiktidning. Den är röd. Den är elektronisk i sin klang. Jag tror att den hette något med "5" Den är, som sagt, gratis. Ringer det en klocka, någon?
  5. Låter väldigt mycket 1998! Kul!
  6. Ett sätt att komma ur ditt sätt att följa en mall när du gör en låt är att: Ta en låt som du tycker om, sampla några takter från ett representativt parti och släng sedan in det i din sequencer. Nu är det bara att sätta igång och göra musik som passar till loopen, efter ett tag mute:ar du loopen och så är du igång! Lite som att använda stödhjul, men det funkar bra för mig. -Och nej, det blir aldrig ens lite likt orginalet när jag är klar. Lycka till!
  7. En gissning: Kan det vara synken som är satt att utgå från ljudkortet och inte från Reason?
  8. Vill inte vara den, men jag kräks lite grann.
  9. osiris -> Vad skulle du tipsa om för monitorer om priset inte får överstiga 5000kr?
  10. Ok, jag sökte men hittade bara en tidigare tråd. Där var de ju iofs nöjda... Kanske blir ett par vid löning. Men jag är mottaglig för feedback ifall någon är sugen!
  11. Jag är på väg att köpa ett par Phonic PA8. Är det någon som har något att säga om dem? Någon som är missnöjd eller skitnöjd? Jag har prutat ner dem till 3400kr för båda...
  12. Jag tror att det kan bli spännande om du stökar till i trummljuden lite grann, själva programeringen låter bra! De ljud du har nu låter, i mina öron, lite för klassiska för att göra låten riktigt spännande. Hade jag varit i din sits hade jag strävat efter att ha trummljud med lite vassare tänder. Det är svårt att säga hur de skall låta, men du kanske kan testa att bitcruncha, pitcha ner och sedan ta ut en liten del av det sabbade ljudet. -Kan tänka mig att det skulle funka på highhat tex... Remixdiskussionen pallar jag inte att ge mig in på nu. 🙂
  13. Målet är väl ändå att alltid göra så bra musik som möjligt? Är orginallåten fulländad finns det knappast någon poäng att remixa. Som remixmakare har man ju möjligheten att rätta till allt som orginallåten misslyckades med. -Så ser i alla fall jag på det. 🙂
  14. Jag tycker orginalet är fint även om jag inte är hänförd. Vidare tycker jag att din remix är ok även om jag själv hade försökt använda trummljud med lite mer särpräglat ljud. Jag är säker på att du skulle kunna få ett riktigt spännande resultat om du var lite mer vågad i användandet okonventionella trummsamplingar. Vid 02:36 kommer en massa pukor. -Har du prövat att filtrera dem? Kanske kan bli tufft...
  15. Blekinge Tekniska Högskola har inom medieteknikprogrammet ett spår som heter digitaltljud. Kanske kan vara något att kolla upp?
×
×
  • Skapa ny...