Jump to content

SamuelKarlsson

Medlem
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About SamuelKarlsson

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hej, jag har en Marshall Valvestate VS102R transistorkombo med en liten strängreverbslåda i botten som har slutat funka. Jag tänkte att man kan öppna upp förstärkaren och kolla vad som är fel men har ingen erfarenhet av detta. Vet någon hur man ska göra? Reverbet: http://i.imgur.com/K3W7rrf.jpg Förstärkarens baksida: http://i.imgur.com/sN1v65U.jpg Tack på förhand!
 2. Hej! Jag använder ProTools 10 och letar efter någon plugin som liknar Xpand. Alltså med så verklighets trogna orgelljud, blås o.s.v. som möjligt. Finns det någon plugin som mäter sig med Xpand i dessa ljud? Ett stort plus är om det finns ett bra pianoljud också. Tar gärna emot alla tips. Tack på förhand!
 3. Tack, när jag gör det får jag ljud i hörlurarna som är inkopplade i ljudkortet (Saffire). Problematiken är att jag har högtalarna inkopplade i datorn och inte i ljudkortet. Går det att få ljudet genom högtalarna utan att koppla in dem i ljudkortet?
 4. Jag har ett Saffire Pro 24 ljudkort kopplat till min windowsdator med firewire. I min dator har jag även kopplat ett par högtalare. Jag undrar om det är möjligt att koppla in en bas till ljudkortet och få ut ljudet genom datorns högtalare? Alltså att på någon vis få ljudkortet att sända signalen vidare till datorns interna ljudkort. På så vis hade jag kunnat spela bas med hjälp av ljudkortet utan att behöva kravla bakom datorn och koppla ur högtalarna för att sedan koppla in dem i ljudkortet. Tack på förhand!
 5. Jag har ett Casio Celviano AP-21 elpiano med MIDI ut och ingångar och ett Focusrite Saffire Pro 24 ljudkort kopplat till datorn med firewire. Jag har kopplat elpianots midi-ut till ljudkortets (Saffire Pro 24) midi-in. Hur går jag sedan tillväga för att kunna få det att funka i ProTools? När jag skapar ett intrument track med t.ex. Xpand, så händer inget när jag trycker på pianots tangenter. Jag vet inte riktigt var jag ska börja.
 6. Tack så mycket, det är stora ord från en sådan forumguru. Du vet var du har oss!
 7. 25 downloads

  Alla som gillar groovig musik uppmanas att lyssna! Detta är mitt band, vi är 16-18 år och går på Spyken i Lund. Vi spelar ungdomlig, dansvänlig funkig soul. Lyssna gärna på Spotify: Frog or a dog: http://open.spotify.com/track/5JAnHQ544jWjY3wxNyd8Ns Take me back: http://open.spotify.com/track/14kdFGKBmZGZuCJpit1qQD Vice: http://open.spotify.com/track/5qsTr5q83Bsl5x6cBuY97A Vår Facebook: https://www.facebook.com/detfunkar
 8. Hej! Jag har en Ibanez SR500 elbas som har hängt på väggen ett tag nu utan att ha spelats på. När jag spelade på den idag så märkte jag att den strängarna rasslar mot bandstavarna. Beror detta på att halsen böjt sig lite så att strängarna hamnar för lågt eller vad kan det vara? Isåfall, hur fixar jag det? Tack så mycket!
 9. Hej! Jag har ett Casio Clasinova elpiano vars notställ viker sig väldigt lätt. Jag har bifogat en videolänk som visar att bara man sätter en bok på, så faller notstället. Vet någon hur man kan lösa detta? Tack på förhand!
 10. Jag har en elbas inkopplad till mitt Focusrite Saffire Pro 24 ljudkort och kan höra denna med mycket låg latency genom Saffire's Mix Control program som innebär att signalen inte behöver konverteras om till digital utan går direkt ut i lurarna som analog (eller nåt sånt?). Problemet är att jag vill ha ljudet i mina högtalare som är inkopplade i datorn. Finns det nåt sätt för signalen att gå från basen, genom ljudkortet, in i datorn och ut genom datorhögtalare? Tack på förhand!
 11. Tjena alla musiker och ljudteknofiler! Jag försöker spela bas direkt genom ljudkortet in i Cubase, men får ett mycket ofredande distljud. Jag kör en Ibanez SDGR bas in i ett Focusrite Saffire PRO 24 ljudkort. Jag har en kraftfull dator och spelar in med 96 khz och 32-bit, ASIO buffer size 64. Jag har provat sänka sample rate och ändra med rattarna på basen, sänka gain, ingenting hjälper. Det är inga spikes eller någonting i inspelningen. https://soundcloud.com/samuel_karlsson/unwanted-bass-distortion Vad kan detta ljud bero på, tror ni?
 12. Hej! Jag har precis strängat om min gitarr för att spela in med och jag satte mig ned för att lyssna noggrannt efter störande ljud. Jag vet inte om detta ljudet kom efter strängbytet eller om det bara var då jag först uppmärksammade det, men det hörs ett klickande, högfrekvent ljud när jag plockar på strängarna. Det är alltså inte från inspelningen, utan ett akustiskt problem. Det låter liksom som att jag drar fingrarna mot plast varje gång jag plockar. Om ni lyssnar på inspelningen kanske ni kan få ett sus om vad som ligger bakom detta ljud och hur det kan motverkas. https://soundcloud.com/samuel_karlsson/plockljud Tack på förhand!
 13. Hej! Jag går i 9:an och bor i Malmö. I sommar vill jag jobba och har tänkt mig något med musik, eftersom det är vad jag dedicerar mitt liv till. Jag spelar trummor, gitarr, bas, piano, munspel, sjunger och skriver & spelar in musik. Jag kan tänka mig det mesta, men det får gärna vara något annat än musikaffär. Jag har självklart ingen arbetslivserfarenhet eller utbildning att gå på, men förutom mitt fritidsmusicerande har jag praoat på 4sound och går i musikklass. Vad har ni för jobbförslag som passar min beskrivning? Jag har tänkt på om man kunde vara "springpojke" på nån studio, alltså en assistentliknande post, eller kanske roddare. Vart ska jag vända mig? Tack på förhand!
 14. Hej! Jag var och kollade bland olika Jamtracks till gitarr och hittade denna lilla låten: http://www.guitarbackingtrack.com/play/jamtracks/deja_blue.htm Jag fastnade genast för ackordföljden och låtens stämning, men kan inte komma på varifrån den låter bekant. Vad hittar jag fler låtar i ungefär den här bluesiga ackordföljden och var kan jag lära mig spela det på gitarr om ni t.o.m. skulle veta det. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.