Jump to content
Annons

SamuelKarlsson

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av SamuelKarlsson

  1. Hej, jag har en Marshall Valvestate VS102R transistorkombo med en liten strängreverbslåda i botten som har slutat funka. Jag tänkte att man kan öppna upp förstärkaren och kolla vad som är fel men har ingen erfarenhet av detta. Vet någon hur man ska göra? Reverbet: http://i.imgur.com/K3W7rrf.jpg Förstärkarens baksida: http://i.imgur.com/sN1v65U.jpg Tack på förhand!
  2. Hej! Jag använder ProTools 10 och letar efter någon plugin som liknar Xpand. Alltså med så verklighets trogna orgelljud, blås o.s.v. som möjligt. Finns det någon plugin som mäter sig med Xpand i dessa ljud? Ett stort plus är om det finns ett bra pianoljud också. Tar gärna emot alla tips. Tack på förhand! 🙂
  3. Tack, när jag gör det får jag ljud i hörlurarna som är inkopplade i ljudkortet (Saffire). Problematiken är att jag har högtalarna inkopplade i datorn och inte i ljudkortet. Går det att få ljudet genom högtalarna utan att koppla in dem i ljudkortet?
  4. Jag har ett Saffire Pro 24 ljudkort kopplat till min windowsdator med firewire. I min dator har jag även kopplat ett par högtalare. Jag undrar om det är möjligt att koppla in en bas till ljudkortet och få ut ljudet genom datorns högtalare? Alltså att på någon vis få ljudkortet att sända signalen vidare till datorns interna ljudkort. På så vis hade jag kunnat spela bas med hjälp av ljudkortet utan att behöva kravla bakom datorn och koppla ur högtalarna för att sedan koppla in dem i ljudkortet. Tack på förhand! 🙂
  5. Jag har ett Casio Celviano AP-21 elpiano med MIDI ut och ingångar och ett Focusrite Saffire Pro 24 ljudkort kopplat till datorn med firewire. Jag har kopplat elpianots midi-ut till ljudkortets (Saffire Pro 24) midi-in. Hur går jag sedan tillväga för att kunna få det att funka i ProTools? När jag skapar ett intrument track med t.ex. Xpand, så händer inget när jag trycker på pianots tangenter. Jag vet inte riktigt var jag ska börja.
  6. Hej! Jag har en Ibanez SR500 elbas som har hängt på väggen ett tag nu utan att ha spelats på. När jag spelade på den idag så märkte jag att den strängarna rasslar mot bandstavarna. Beror detta på att halsen böjt sig lite så att strängarna hamnar för lågt eller vad kan det vara? Isåfall, hur fixar jag det? Tack så mycket!
  7. Hej! Jag har ett Casio Clasinova elpiano vars notställ viker sig väldigt lätt. Jag har bifogat en videolänk som visar att bara man sätter en bok på, så faller notstället. Vet någon hur man kan lösa detta? Tack på förhand!
  8. Jag har en elbas inkopplad till mitt Focusrite Saffire Pro 24 ljudkort och kan höra denna med mycket låg latency genom Saffire's Mix Control program som innebär att signalen inte behöver konverteras om till digital utan går direkt ut i lurarna som analog (eller nåt sånt?). Problemet är att jag vill ha ljudet i mina högtalare som är inkopplade i datorn. Finns det nåt sätt för signalen att gå från basen, genom ljudkortet, in i datorn och ut genom datorhögtalare? Tack på förhand!
  9. Tjena alla musiker och ljudteknofiler! Jag försöker spela bas direkt genom ljudkortet in i Cubase, men får ett mycket ofredande distljud. Jag kör en Ibanez SDGR bas in i ett Focusrite Saffire PRO 24 ljudkort. Jag har en kraftfull dator och spelar in med 96 khz och 32-bit, ASIO buffer size 64. Jag har provat sänka sample rate och ändra med rattarna på basen, sänka gain, ingenting hjälper. Det är inga spikes eller någonting i inspelningen. https://soundcloud.com/samuel_karlsson/unwanted-bass-distortion Vad kan detta ljud bero på, tror ni?
  10. Hej! Jag har precis strängat om min gitarr för att spela in med och jag satte mig ned för att lyssna noggrannt efter störande ljud. Jag vet inte om detta ljudet kom efter strängbytet eller om det bara var då jag först uppmärksammade det, men det hörs ett klickande, högfrekvent ljud när jag plockar på strängarna. Det är alltså inte från inspelningen, utan ett akustiskt problem. Det låter liksom som att jag drar fingrarna mot plast varje gång jag plockar. Om ni lyssnar på inspelningen kanske ni kan få ett sus om vad som ligger bakom detta ljud och hur det kan motverkas. https://soundcloud.com/samuel_karlsson/plockljud Tack på förhand! 🙂
  11. Hej! Jag går i 9:an och bor i Malmö. I sommar vill jag jobba och har tänkt mig något med musik, eftersom det är vad jag dedicerar mitt liv till. Jag spelar trummor, gitarr, bas, piano, munspel, sjunger och skriver & spelar in musik. Jag kan tänka mig det mesta, men det får gärna vara något annat än musikaffär. Jag har självklart ingen arbetslivserfarenhet eller utbildning att gå på, men förutom mitt fritidsmusicerande har jag praoat på 4sound och går i musikklass. Vad har ni för jobbförslag som passar min beskrivning? Jag har tänkt på om man kunde vara "springpojke" på nån studio, alltså en assistentliknande post, eller kanske roddare. Vart ska jag vända mig? Tack på förhand! 🙂
  12. Hej! Jag var och kollade bland olika Jamtracks till gitarr och hittade denna lilla låten: http://www.guitarbackingtrack.com/play/jamtracks/deja_blue.htm Jag fastnade genast för ackordföljden och låtens stämning, men kan inte komma på varifrån den låter bekant. Vad hittar jag fler låtar i ungefär den här bluesiga ackordföljden och var kan jag lära mig spela det på gitarr om ni t.o.m. skulle veta det. Tack på förhand! 😉
  13. Hej, jag håller på att lära mig spela in trummor. Jag använder separata mikar till alla trummor och kör Cubase. Jag undrar om det är möjligt att på något vis göra så att mikarna (utom Overhead) fångar upp ljudet närmare ifrån eller kanske bara ljud inom en viss frekvens. Jag vill nämligen inte att de andra trummorna ska höras lika mycket eftersom alla har separata mikar (t.ex. vill jag höra bastrumman så lite som möjligt genom pukmikarna). Ursäkta otydligheten, hoppas ni förstår vad jag menar. Tack på förhand! 🙂
  14. Jag har löst problemet men stött på ett annat. Jag var bara tvungen att sätta på bus på alla tracks, så fixade det sig. Som jag har sagt har jag en OctuPre som är kopplad till Saffire Pro 24. De mikarna som är kopplade direkt till Saffire Pro 24 funkar perfekt, men de mikarna som är kopplade till OctuPre brusar något fruktansvärt. Jag har spelat in ljudet från en av dessa och fotat OctuPren. http://img685.imageshack.us/img685/1630/img1028yc.jpg http://img9.imageshack.us/img9/5469/img1027zn.jpg https://soundcloud.com/samuel-karlsson-3/floor-tom-04 Vet ni varför det blir så? Tack återigen för hjälpen.
  15. Hej igen, ursäkta uppehållet, jag har inte haft tillgång till min "studio" under julen, så har inte varit aktiv i tråden. För att summera problemet, som det ser ut nu, så är det att jag inte vet hur eller att det inte funkar att spela upp det jag har spela in. Alltså, när jag trycker "Record" så syns det i staplarna att mikarna funkar och det blir en sån "ljud kurva" på tidslinjen. Problemet är att när jag försöker spela upp det, så låter inget. För att klargöra att det inte är jag som gör fel och att det faktiskt funkar så frågar jag nu, hur spelar man upp det? Det finns ju olika alternativ med "Monitor" o.s.v. Jag kan använda ljudkortet som ljudkälla och koppla in hörlurarna och få ljud.
  16. Okej, jag har nu kopplat in lurarna i ljudkortet och får därmed allt ljud från datorn genom ljudkortet in i lurarna, när jag t.ex. ser på ett videoklipp, funkar det galant. Men jag får fortfarande inget ljud i Cubase, fastän jag har ASIO Saffire drivrutinen och fastän ljudet registreras. Jag uppskattar din hjälp sjukt mycket och det sker framsteg, fastän detta förmodligen enkla problem fortfarande inte är löst.
  17. Jag använder hörlurar och de kopplar jag till datorn, måste man koppla till ljudkortet?
  18. Vad menar du med mitt ljudkorts kontrollpanel? Hur ser jag den? Det finns ett sådant program ja, men där verkar jag inte kunna göra mycket. Jag ser att ljudet kommer in, för när jag utsätter mikrofonerna för ljud, så visas utslag i mjukvaran. Hur menar du med att kunna adressera ljudet? Jag hittar ingen sådan funktion i det medföljande programmet. Såhär ser det ut: http://img12.imageshack.us/img12/8281/saffiremixcontrol.png
  19. Det ser ut såhär: http://img201.imageshack.us/img201/4452/recordingh.png I Cubase har jag valt ASIO drivrutin för mitt Saffire Pro 24 ljudkort.
  20. Jag har installerat nya drivrutiner till både Saffire Pro 24 och datorns ljudkort (Realtek HD audio driver). Så här ser det ut när jag klickar på "Manage Audio Devices" i kontrollpanelen: http://img690.imageshack.us/img690/1269/kontrollpanelen.png När jag testar "Speakers", kommer det ljud i hörlurarna som är kopplade till datorn. När jag testar "Realtek Digital Output" kommer inget ljud i hörlurarna som är kopplade till datorn. Jag är inte riktigt säker på vad detta är för något. När jag testar "Speakers (Saffire Audio)" kommer inget ljud när hörlurarna är kopplade till datorn, men det kommer ljud när hörlurarna kopplas direkt till ljudkortet (Saffire Pro 24). Kan problemet ligga här någonstans?
  21. Jag vet fortfarande inte någon aning om vad problemet kan vara, men det kan vara värt att tillägga att jag använder firewire från Saffire Pro 24an till ett firewirekontrollkort i datorn. Kan det vara så att det inte reagerar korrekt med moderkortets ljudkort eller liknande?
  22. Tack! Det verkar ha hjälpt, för nu visas ljuden i den turkosa stapeln, vilket återigen visar att det fångas upp och att det faktiskt spelades upp. Tyvärr kan jag fortfarande inte höra det, vilket väl lär bero på outputs? Jag har provat att ha både stereo out och 2x mono out från mitt ljudkort, men jag hör ändå inget. Problemet kan mycket väl ligga någon annanstans, jag vet inte.
  23. Nu är output "Stereo Out" från mitt ljudkort (Saffire Pro 24).
  24. Hej, jag är helt ny till Cubase och har nu lärt hur man får rätt inputs o.s.v. Jag har fixat så de tracks som visas är mina inputs (d.v.s 7 trummikrofoner). När jag spelar så syns det i Cubase att alla mikar plockar upp ljudet. Jag har markerat "Record Enable" och "Monitor" på alla tracks. Hur kan jag nu spela in och sedan spela upp inspelningen? När jag trycker "Record" så syns de olika sekvenserna, men jag vet inte hur man spelar upp dem och vad "play" knappen gör. Svaret är nog enklare en vad frågan får det att verka, det är bara jag som är helt ny och inte förstår mig på denna enkla funktion. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa ny...