Jump to content
Annons

Morsan

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Morsan

    Hejsan! :)

    Välkommen! Är ny själv sen några dar dock!😄 Och dom va lika snälla mot mig.jag är just det jag kallar mig för-morsa! Som har en trummande son och några gamla gitarrer varav en elgitarr härhemma men spelar inte så mycket nu förtiden.
  2. Min snart sexårige son trummar (på trummorna och på allt annat i huset! 🤪 ) och han har lyssnat på massor med olika musik och särskilt ACDC.Vi har inte drillat honom på nåt särkilt vis utan han har fått leka sig fram och det går hyfsat nu och låter hyfsat! :)Jag själv kan bara de mest enkla komp och inte lika bra på trummorna som på knäna med pinnarna.Han ska om han fortfarande vill då få börja på kulturskolan om några år:)Mitt råd är att låta barnen leka och lär dom på deras villkor.Men alla är ju olika.
  3. Hade vi haft hus med möjlighet till att isolera källare eller liknanade hade det inte varit nån tvekan om att vi köpt ett vanligt hederligt "akustiskt" trumset men vi insåg efter sonens grundliga test på musikaffärn att vi hade fått spunk och grannarna hade kommit med grepar och facklor! 😄
  4. Min sexåring har ett Big Beat Kick it digitalt trumset och det är exakt samma som det från Millenium som har röda cymbaler om ni vet vilket jag menar.Jag är inte duktig på det här ämnet men tycker att Millenum/Big Beat KIck it verkar väl enkla med infästningar till sladdar,skruvar etc som tycks skaka ur rättså och det blir glappt och så.Nu ska vi försöka byta ut delar till det ändå.Visserligen har han nog slagit lite för hårt(?)innan han som nu fått upp en lite bättre slagteknik med mindre yviga rörelser. Vi testade ett annat set från Roland på Musikbörsen som verkade lite mer gediget och roligare med mer riktig trumkänsla men vet inte vilket det var tyvärr.Lycka till:)
  5. ååH *dregel*!!! Les Paul-modeller är snygga:)
  6. Morsan

    Morsan här

    ja det ligger nåt i det sixties..så egentligen skulle vi kunna börja fiffla mer med musik eftersom alla de sakerna finns här hemma ☺️
  7. Morsan

    Morsan här

    Nä det är ingen av dom "farsorna"😄 men han är också inblandad i mysteriet med det strulande trumsetet 😄
  8. Jo..det har dom ju..ska kolla garantin 🙂 och om det inte går av nån anledning ska jag kolla thomann..är faktiskt teoretiskt sett kund där redan.Registrerade mig förra året.Måste ju försöka underhålla hans musikintresse och ha honom borta från den organiserade sporten 😆
  9. Morsan

    Morsan här

    tack vad snälla ni är :)Kommer kanske att gå in här då och då..har fler frågor men måste fundera lite först.
  10. jag har funderat på det också..hela setet var ju rätt billigt och om det går sönder mycket kan man undra om det är lönt..hmm..undrar hur mycket som kan gå på garanti..
  11. Morsan

    Morsan här

    Hej! Kanske är ett UFO i såna här sammanhang... en rätt snäll småbarnsmamma som är musikintresserad (kan spela lite gitarr..äger en gammal Charvel )för husbehov med son som spelar trummor.Kan inte så mycket om teknikaliteter och speciellt inte ny musikteknik.Jag kan typ byta strängar på mina gitarrer, stämma den samma och hör om det låter bra eller tokigt och gå in i en affär och förklara vad som är fel på mina gitarrsaker om det är det men mycket mer än så är det inte hehe! Jag har registrerat mig för att få hjälp med sonens digitala trummor som krånglar just nu.Har lagt upp tråd om det:)
  12. oops smög sig visst in en del fel men timmen är sen för en småbarnsmorsa..men ni begriper väl ändå antar jag:D.Mycket tacksam för svar:)
  13. Köpte digitala trumsetet Kick it från Big Beat på musikbörsen åt sexåringen i julas.Han har blivit rätt bra på trumsetet moch kan lira med i vissa låtar hyfsat men har misshandlat kitet ordentligt?Har inte hittat nåt på Musikbörsens hemsida.Vi har försökt att meka lite själva och delvis lyckats men sen har sonen lyckats "banka upp" problemen igen som glappkontyakt osv...:S.Vet nån här om dom olika "trummorna"finns att byta ut?🙂
×
×
  • Skapa ny...