Jump to content
Annons

Firechild

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Just bastrumspels muskel inblandning var jag lite själv intresserad av för tanken är väl att jag skall lära mig lite på vägen också men spontant och initialt hade JAG lite problem med mjölksyra på stamp-benet så korkat eller inte så ärjag tacksam för svar i den frågan också.
  2. Japp, kåpor på, självklart. Och missförstå mig rätt. Jag försöker med alla medel styra bort honom från musikträsket men när han envist tar fram varenda kastrull och monterar upp "trumset dagligen" så får jag öppna upp lite ändå. Ok, heel up - heel down är alltså inte en vetenskap med endast ett svar...
  3. Jag tänkte lära en ung rocker ( snart 5 år ) att spela trummor. Tyskt och rakt ala Scorpions 😄 I och med att jag inte kan själv behöver jag några nybörjartips. I prioritetsordning. 1. Hur stampar man på trumpedalen? Med "hela" benet lyftandes eller låter man hälen vila kvar på pedalen och så att säga jobbar med vadmuskeln. Själv får jag kramp med denna teknik efter 30 sekunder, vore nice att orka 4 minuter... ( Det naturliga för mig mot ett golv är att ha främre delen av foten kvar och bara lyfta hälen...alltså tvärtom, eller kan man köpa special pedaler ;D ) 2. De flesta basic komp verkar spelas med höger hand på hihat och vänster på virvel. Korrekt ? 3. Hur viktigt är det med "paradiddeltänket" ? Är det bara att köra på känsla eller är det bättre långsiktigt att öva in paradiddel kombinationer? 4. Är det några patenterade tips ni har för nybörjare, så fram med dem. Vi siktar ju högt. I och med att jag själv tar mig fram hjälpligt på övriga backline instrument så ser jag en potentiell studiotrummis att lära upp här... Best Retards Firechild
  4. Firechild

    HD PCI

    Jag var lite otydlig. Jag menar att DSP kraften i ett HD3 system kanske motsvarar CPU:n motsvarande en duo Intel 1.6 Ghz. Så om du hypotetiskt tar en Digidesign certifierad dator i övrigt ( stationär, med separata diskar för audio) men att i tankeexperimentet utan Accelkorten och Core kort och i istället sätter dit en extra Intel 1.6 Ghz CPU som enbart hanterar pluggar så menar jag på allvar att denna 800 kronors CPU kan hantera alla pluggar motsvarande vad ett HD3 dsp bygge skulle göra. Om jag inte drar det så långt så skulle en i7 920 2.66Ghz hyperthreading CPU för 2.400:- definitivt och dubbelt därtill hantera alla motsvarande pluggar. Lägg därtill ett med dagens mått mediokert ADDA interface 192 I/O, låt säga högt räknat att detta är värt 15.000:- och ProTools 8 som som vi säger är värt 10.000:-. Ja, då har vi ett pris på 30k. Alltså, dedikerade DSP kort nuförtiden är alltså bara dyra donglar och framtiden borde vara helt native. Jag kör inte Protools HD själv, med det trodde nog ingen heller men jag hoppade på DSP tåget för 10 år sedan och är så nöjd med vissa pluggar att jag tvingas behålla den lösningen trots att min dator inte skulle behöva hjälp av DSP kraften om det gick att köra DSP pluggarna native. Jag kör UAD-2 duo,UAD-1PCIe,Powercore Fw samt Duende PCI-e på en 8 core 3.2Ghz,Logic 9.1 och 10.5.8.
  5. Firechild

    HD PCI

    Det lär finnas en orsak till att "kampanjen" ger upp till 54 procent rabatt. Borde komma nya hårdvara. Senaste uppdateringen då PCIe Accel korten kom var för tre år sedan. som bekant händer det ganska mycket vad beträffar DSP utveckling på 3 år. Idag köper man inte en HD3 rig för DSP kraften ( den motsvarar kanske runt en Intel 1.6Ghz duo core dator om ens det) utan för kompatibiliteten då ProTools odiskutabelt är studiostandard och i och med att kraven från Digidesign på övrig hårdvara är ganska strikta så får man ett stabilt system också och det betalar man för. Det rimliga i dagsläget är att ett HD3 system borde ligga på runt 50k plus moms utan vare sig uppgraderings kampanjer eller dylikt.
  6. Tyvärr så är PCM native redan ute på den "fria marknaden" så här dog väl både UAD Lexicon försäljningen samt PCM native... Hm, ja TC Electronic gör rätt som undviker native prylar och håller sig till DSP dongle tricket.
  7. inte så välskött tråd men ämnet torde vara intressant... Nå, har någon köpt och känner sig nöjd? Onöjda borde ju i alla fall alla som köpte pcm96 hårsdvaran nu när man för mindre pengar kan få 100 instanser istället för en ( i bästa fall två )...hehe. Lite sugen.
  8. I år är det faktiskt lite nytänk vad beträffar artister men de som tror att de är av slumpen utvalda pga bra låtar har åter fel... Det som hände i år var att Björkman och co var runt till skivbolagen någon månad innan urvalsprocessen och frågade upprikitgt skivbolagen vilka nya spännande artister som skivbolagen hadetänkt att satsa på 2010 och att man då skulle hålla ett extra öga efter dessa "nya spännande" artister i demohögarna.
  9. Att man har en känd men "fel" artist på en kanonlåt är helt korrekt ett stort skäl till refusering. Sedan lyssnar juryn inte på 4000 låtar utan runt 1000 låtar. De andra tusentalen har Sveriges förlag sållat bort innan de återstående 1000 går till slutjuryn. Att Björkman själv gillar artisten och eventuellt låten är mycket viktigt. Han har en "veto" rätt att lägga tillbaka ett låtbidrag på kvällen som av jurygrupperna blivit bortsorterade under dagen. Och kom ihåg att juryn inte tar de 28 bästa låtarna utan vill ha en spridning på låtgenrerna.
  10. Skulle man antingen få Anna Ternheim, Kent, Robyn, Benny Andersson, Helena Sjöholm, Peter Jöback, Håkan Hellström eller Ulf Lundell att sjunga på en urusel låt skulle den garanterat komma med ändå för att förtydliga mitt resonemang.
  11. Om du även syftade på mitt inlägg så skrev jag att jag FÅTT med bidrag så jag är bara saklig när jag säger att utan en potentiellt intressant artist ur SVT´s ögon minimeras dina chanser att komma med. Sedan om man som låtskrivare är tvärbundis med Björkman spelar roll eller inte det tror jag är av mindre vikt, däremot skall ju produktionen låta i det närmaste klar för pressning också. Jag repeterar. Det är inte låten i sig som är den största faktorn om den blir uttagen utan vilken artist som sjunger samt att låten passar in i en kvoterad låtkategori som saknar låt. Dvs gör du en hiphoplåt istället för svensk Bert Karlsson schlager är chansen 1000 gånger större att komma med, likaså om du gör en iransk ethnolåt då SVT varje år kvoterar in underrepresenterade genrer då de lyder under någon form av Public service som innebär att utbudet skall vara brett och för alla. Så för att undvika att tävla mot 2500 inskickade Skara schlagers där bara 5 kommer med kan man göra en Jazzbossa, en hiphop låt, en hårdrockslåt, en countrylåt eller en teatral låt med tex Björn Kjellman, då minskar man konkurensen men man måste fortfarande ha en etablerad artist.
  12. Ett tips till alla studiofantaster. Har man inte rätt artist på inskickat bidrag så är det i princip omöjligt att komma med. Numera är det artisten som väger tyngst vid urvalet och inte låten som det tidigare sagts. Jag har fått med två låtar de senaste fyra åren och båda gångerna har det redan varit den slutgiltiga artisten på "demon". Med andra ord, pilla inte i produktionen i veckor utan kontakta förlagen så de kan bistå med en aktuell top of the line artist annars är det som att slänga brevportot i sjön hur bra låt och prodd ni än gjort.
×
×
  • Skapa ny...