Jump to content
Annons

Orient

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack! Sen undrar jag oxå om hur många Gig logic studio kan använda sig av som mest., om nån vet 😄
  2. Orient

    Imac prestanda?

    Tja! Jag har köpt den nya Imac 24 med 3 gig ram + logic studio. Har inte fått igång allt för jag väntar på ljudkort. Någon som testat detta system? Jag undrar om jag har bra prylar nu för jag har inte jobbat med Mac så mycket. Räcker 3 Gig ram?? Sen undrar jag vilket ljudkort man ska ha till Imac för jag har hört att alla ljudkort inte fungerar till den? Jag vill köpa ett beggat ljudkort och då vill jag veta att det kommer funka innan jag betalar. Vore tacksam om någon svarade på mina frågor. Helst nån som själv har detta system med nya Imac och logic studio.
  3. Orient

    Köpa begagnat

    Tjena! Jag hittade en fin pryl som jag vill köpa men killen som säljer bor i andra sidan Sverige. Hur ska man göra för att vara säker på att man får rätt vara innan man betalar? Det handlar om rätt mycket pengar så jag vill inte betala för varan innan jag fått testa den. Jag undrar om det finns nått sätt att lösa det på? För jag kan inte åka och hämta datorn så det enda alternativet är att han får posta det. Pliiiz ge tips på ett säkert sätt att köpa varan på. MVH ORIENT
  4. Tja! Det finns sånna stråkar i Voices of Istanbul med bra kvalitet, men man får skruva lite med envelopern för att utnyttja det maximalt.
  5. fan, hon har ju nästan lika många synthar som mig
  6. Tjena! Om du vet att du är riktigt duktig på att skriva text och melodi men saknar producent så får du gärna skicka ett pm. Själv skriver jag melodier men ingen text. Du som är intresserad ska syssla med r&b, hiphop,house, pop eller liknande stil. Iden är att vi ska samarbeta och försöka få ut låtar, det är alltså inte du som ska bli stjärnan, vi jobbar ihop för att sälja låtar. Vänta inte för länge ifall du är intresserad, det är värt ett försök iallafall. Jag har redan alla kontakter man behöver, men utan låtar så är det skitsamma. Hörs o syns
  7. Vilket forum är det? Där vill ju jag oxå hänga... Är det tillåtet att göra reklam för ett annat forum?? Men skitsamma, gå in på www.prosoundweb.com så registrerar ni er. På startsidan måste ni välja forum där uppe i menyerna som kommer upp, sen kan ni välja nåt forum där.
  8. Ja! Mina tillexempel! Där har vi 1 änn så länge, finns det fler?? 😛
  9. Hos mig? Hos mig? Haha, den va rolig... Trött på taskiga producenter som bara snackar. Här blir ju alla "hobbynissar" blåsta på näsan. Om man är professionell eller hobbynisse har väl inte med om man är seriös eller inte... .Viktor Hon letade efter betalande jobb, och jag vet inga hobbynissar som pröjsar skäliga pengar för att någon kommer och lägger sång på deras demo men däremot gör proffessionella musikproducenter/låtskrivare så. Det finns en ganska stor skillnad där. Dock tvivlar jag på att hon får napp här med tanke på att dom som har musikproduktion/komposition som yrke knappast letar efter musiker på ett forum som detta. Word, VacUm. Detta är ju et forum för hobbynissar. Jag tror att Fröken Songbird, med de kvalitetskrav hon ställer på sina samarbetspartners, bör söka på andra ställen... Varför tar ni för givet att alla är hobbynissar bara för man tycker det är kul att vara medlem på ett forum? Själv är jag medlem på ett annat forum där jag är mer aktiv och jag kan säga att jag kommit i kontakt med en hel del grymma producenter/mixare där. Bland annat folk som producerat Linkin Park, Ricky Maritin mm. Skitsamma om de inte är era favoriter men det är tunga grabbar som precis som er gillar att skriva och disskutera på forum. Jag känner till ett par killar som är aktiva på det här forumet, och deras produktioner spelas flitigt på radio/tv.
  10. Hennes annons kanske inte gick hem hos dig, men till slut så kanske något proffs nappar på det. Hon kanske är trött på taskiga producenter som bara snackar, då tycker jag det är helrätt att hon är rakt på sak.
  11. Källan till problemet är ofta att man inte har skrivit klart sångmelodin från början till slutet. Sitt ner och skriv din låt och försök att hålla dig borta från datorn, datorn har du för att spela in på, inte skriva sången på.
  12. Hej! Jag tror att många väljer samplingar som låter för jävligt, och då tycker jag att man ska börja där till o börja med. Välj bra kvalitet på de instrument/ljud som du ska ha på låten, en eq kan göra bra saker bättre som sagt. Grundljudet är viktigt. Sen beror det helt enkelt på erfarenhet, men vissa saker är viktiga oavsett erfarenhet. Man kan inte mixa särskilt bra om man sitter mitt i natten och mixar i skitiga hörlurar. Akustiken är också viktig om man vill höra det som verkligen passerar högtalarna. Köp ett par bra monitorer, det är väldigt viktigt. Vilka effekter man använder är väldigt viktigt också. Om du använder pluggar så måste du ta reda på vad proffsen använder och se till att ha liknande grejor, om du har råd. Kom ihåg att lyssna på vad t.ex din Eq gör med ljudet. Kanske en annan eq låter bättre? Det var inte allt som jag hade på hjärtat, men jag skrev utifrån egen erfarenhet.
  13. Jävlar va elaka ni är mot henne. När jag läste hennes annons så skrattade jag till en början, men sen tänkte jag om. Hon kanske är väldigt duktig sångerska och det här är hennes sätt att marknadsföra sig på, vem vet ifall det finns någon producent som verkligen är bra och blir lite intresserad, det kan ju leda var som helst. Jag är avundsjuk på hennes attityd och sätt faktiskt. Önskar att jag kunde skriva en sån annons. Go girl!!!
  14. Orient

    Waves IR-1

    Tjena! Jag har fått ett par skivor med Alghoritmer till IR-1:an, men det är jäävligt krångligt att förstå sig på hur de har tänkt att man ska lägga in de i "Impulses" mappen. På båda skivorna så ligger det typ 40 komprimerade mappar som jag öppnar en efter en, men det visar sig vara samma grejor i alla mapparna. Nån som känner igen det här?
  15. Släng bort Autotune, nu är det Melodyne som gällt ett tag. Finns Autotune ´kvar??? 🙂
×
×
  • Skapa ny...