Jump to content
Annons

blumenfluss

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Mäh, låt han mixa gratis. De som inte har råd att betala för en mix är inte förlorade kunder. Det kanske upptäcker att det är smidigt att få sina låtar mixade av någon annan, och bestämmer sig nästa gång för att lägga lite pengar på det, för att få bättre resultat.
  2. Kyrkan är av mindre storlek, men är ändå inte pytte. Medel-liten, skulle jag säga. Det roliga är raidern spec:ar både reverb & delay. 😉 Umemagnus: tack för tipset!
  3. blumenfluss

    Konsert i kyrka

    Jag ska sköta ljudet på en konsert i en kyrka med en etablerad sångerska. Jag har gjort rockklubbar, utomhuskonserter, teater, men aldrig en kyrka. Finns det något särskilt att tänka på? Tips? Ska man be till gud och hoppas på det bästa? 😊
  4. Knepigt värre 1. 587 hz? 2. 48 hz? 3. 96 hz? 4. 3,7 khz? 5. 210 hz? 6. aj 7. 6 khz?
  5. Haha! Min filosofi är att skruva lite tills det rockar, och om någon klagar så låtsas man skruva på en ratt och sen får man ett leende, tummen upp och: "Ja, precis så, nu låter det mycket bättre!"
  6. Det finns ett reglage i Logic som gör trummisen lite tajtare när han/hon spelar efter klick: tonality i Klopfgeist (plugin som sköter metronomljudet, får du fram bl.a. genom att klicka på "all" i mixerfönstret). Då blir klicket mer blipblop och trummisen hör det bättre. Det hjälper förvisso inte dig nu, men kan vara värt att testa nästa gång. Vid enstaka missöden så brukar jag klippa upp enstaka slag (phase locked editing) och flytta så det blir rätt. Håll inne alt och dra i högra hörnet så går det att time-stretcha om det glappar mellan regionerna. Timestretcha inte anslaget, så klart. Loopa det som funkar, om det så bara är ett bastrummeslag – det funkar ju i de flesta låtar. Heh! Alltså: Jag tycker audiokvantiseringen i Logic lämnar en del kvar att önska. Eller så har jag inte listat ut riktigt hur det funkar för att slippa finputsa vartannat slag manuellt.
×
×
  • Skapa ny...