Jump to content
Annons

daemonologist

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om daemonologist

  • Födelsedag 1984-02-21

Om mig

Socialt

  • Skype
    larsebakken@hotmail.com
  1. ...pff.. ptja.... ja å henke gör lite elektronisk post punk som är väl tänkt att bli en sjua till hösten.. annars försöker jag lära mig att ratta jungle-trumljud osv.. felet är väl att man bor i dattaåldern.. Man har råd att göra lite av varje utan att behöva boka studio och ta ledigt från jobbet. som sagt; Det var bättre förr! Ha.
  2. Att göra musik på dator är ju en så kallad "het potatis" ute på kontinenten. Att snacka om vilket sätt och program som är bäst/sämst lika hett det, som vi alla här inne känner till. Det jag var lite intresserad av var och få reda på om hur ni som bor i olika städer och gör musik ihop arbetar när ni inte kan sitta i samma rum. För att starta denna tråd ordentligt tänkte jag bidra med ett utkast från det ännu odöpta industrialprojektets senaste bandmöte/session (industrial som i young gods och inte manson/nin): henke säger: hm men saaaaatan jag har ju sagt att vi inte ska göra rock i reason kukneger =) lars säger: mm. lyckades hitta ett ljud som passade perfekt. och ät väldigt likt ditt henke säger: japp lars säger: haha Överföringen av refsolo i ryggraden trams.wav är färdig. lars säger: då får det väl bli en kukneger då jag tycker det låter skönt när den här låter reason men det är väl som vanlickt! henke säger: mja men alltså lars säger: man vet aldrig vad man tänkt sig henke säger: nu vet jag inte ens vad vi hade sagt om det här projektet. tur att jag har skriviGt upp allt. en sak som INTE står med är iaf bögiga 80talssolon. typ scorpions på en skyskrapa. hö hö hö ejhh. henke säger: jo men haha det är bögigt den kommer iofs gå hem! lars säger: ja, verkligen!' henke säger: det coolaste är versen faktiskt. lars säger: mm henke säger: refrängen är bara bögig, men den är ändå nödvändig. lars säger: mm. det krävs en klimaxref efter en sån vers annars blir det bara en för lång ministrylåt utan poäng 5 min för lång henke säger: Ja, fast frågan är om jag skrev refrängen på rätt sätt. Skulle lika gärna kunna skriva en mer punk/rock-aktig refräng med motorhead eller minus-ackorden. och behålla rockkänslan ist för att spela på skära sig i armen-känslan. lars säger: ärs, bara att sjunga bruceigare sålöseresej henke säger: mjo höhö jag har en ny flickvän. lars säger: misnann? gratis! Skämt åsido, som grönsakshandlaren sa, hur gör ni?
  3. Det måste jag minsann. Men hur som helst får jag nöja mig för stunden. Det går att spela iaf. ME jag har inte kollat hur det funkar med Cubase ännu. Men tack för all hjälp!
  4. Det skulle jag ha gjort. men efter att jag uppdaterat till drivers från hemsidan så har jag inte alls den valmöjligheten i panelen som jag hade innan, tråkigt nog.
  5. Nu testade ajg dock att ställa ner buffern i Reason till 256 samples och då blev latensen ännu högre, tyvärr. Så nu vet jag inte alls vad jag ska ta mig till. Tack ändå för tipset.
  6. Jag testade att starta om, bara som en chansning, men det gick som sagt inte.. Anledningen till att jag ville testa midi var för att jag provade att ställa ner buffern men att det inte hjälpte. Jag ska iofs testa en gång till och se hur det går. Tack för tipset!
  7. God Eftermiddag. Glad i hågen kom jag hem från börsen med ett midiklav av typen Korg K49. Direkt testade jag att köra det via USB till Reason 3.0 och Cubase SX. Det fungerade bra men självklart med en lång jäkla latens, vilket jag förstod att det skulle bli. Hursom helst ville jag bara veta om det fungerade. När jag sen med en sproilans ny midikabel försökte testa signalen via midi så mötte jag boväggen. XP säger att midienheten är installerad och fungerar, men jag får inga indikationer från vare sig reason eller cubase att det skulle komma in någon signal. Nu har jag gått igenom allt jag kan tänkas behöva gå igenom som lekman för att hitta problemet, men jag hittar inget. Spelfingrarna kliar ordentligt nu, hur kan jag lösa problemet? Tack på förhand /Lars Bakken
  8. Hmm. Ja.. mitt problem kanske är mina referenslurar. Visserligen låter mp3:an tydligare än min master på datorn, Heh. Cubase kanske sålla bort frekvenser som gör att bastrumman hörs bättre. När jag jobbar har jag ett par audio-technica ATH-M2 Monitor headphones och det låter väldigt annorlunda i högtalarna, men eftersom det är en vanlig hi-fianläggning så väljer jag att inte lita på dem, eftersom de inte spelar upp ljudet rakt. (fressten hände något med alla strings i exporteringen med)
  9. Jo, det skulle ju kunna gå. problemet är bara att ljudet i sig är fruktansvärt tungt och brett. Jag börjar fundera på utifall frekvenserna krockar med gitarrernas och att det bara förefaller som att den inte hörs.
  10. Jepp. Det har jag gjort nu. 🙂 Vore kul att få ordning på det här. Nåväl, håll till godo: http://www.oskarart.net/annat/all_alone_studioexp.mp3
  11. Jadu.. vet inte riktigt. Men det är Jungleradio i alla fall. www.jungletrainnet asbra när man vill lyssna på något men vet inte vad. 😱
  12. Jag vet inte om jag har hamnat i fel forum, det var ett tag sen jag hängde här. Hur som helst, jag sitter med en standardrocklåt som bygger på Trummor i Groove Agent (som jag fått att låta jäkligt bra), Elbas med aningen overdrive, distade gitarrer, nedstämda till D och handspelade strings på ett stagepiano. så det enda som är midi är just trumorna. Mitt enda problem är att bastrumman knappt hörs. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag har provat med kompressor, vilket fick hela trumsetet att pumpa, jag har sänkt alla andra kanaler med hälften för att försöka lyfta fram bastrumman. Nu senast lade jag över varje trumma på en egen ljudmodul för att kunna kompriimera trumman, men ingenting får den att låta igenom. just nu sitter jag med en riktigt bra låt, med en bastrumma som låter ungefär som när man trummarlite på hörlurarna man har på sig. Vad gör jag nudå?
  13. jadu. allt det där är jag tyvärr medveten om. glömde skriva att allt är gjort på fyra dagars arbete, dvs en låt per dag. störigast av allt är att när vi mixade allting i slutet och bara körde trummor, bas gitarr x 2 så var det riktigt fett. men sen med alla pålägg lyckades vi inte bibehålla tyngden. allt är helt omastrat. vill du ha resten av låtarna kan du få en url.
  14. ja. förutom den sämsta låttiteln och tillika dåliga texten var det ju inte så tokigt. försök bara slita er från heavymetalklychorna mer så kan det nog bli bra det här. hitta ett eget sound, helt enkelt.
  15. LÅTNAMN: The High Priestess of Gai-Ben-Hinnom ARTIST/GRUPP: Remains of the Grotesque GENRE:Black-Death-Power Metal LÅTLÄNGD: 10:11 KOMPOSITÖR: Oskar Öberg / Lars Bakken PRODUCENT: Oskar Öberg / Lars Bakken MEDVERKANDE: Oskar Öberg, Lars Bakken, Malin Solinger INSPELNINGSÅR: I år FORMAT: 128 k/s mp3 STORLEK: 9,3 mb STATUS: Färdig demo. LÅTLÄNK: http://www.oskarart.net/annat/Remains/Priestess.mp3
×
×
  • Skapa ny...