Jump to content
Annons

robban08

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av robban08

  1. Okej,jag skämtade lite där.Det är precis samma sak för mig med dåliga högtalare som jag har fått erfara.jag gjorde en demo för länge sedan innan jag skulle in i studion med otroligt duktiga musiker så jag ville att det skulle låta så bra som möjligt när jag spelade upp låten för dom.Så jag satt hemma och mixade välldigt nogrant i mina superpostorder pionner från 80-talet sen när jag kom till studion och skulle spela upp låten så lät det som om jag hadde mixat inne på toaletten delvis mellanregistret var totalt överdrivet...väldiigt pinsamt 🙂
  2. ÅÅHH..,ack denna mineralullsfixering,hur vet ni att det beror på det för ni har väll fortfarande inte hört någon inspelning?
  3. Jag hoppas verklingen att du skojar?Har du provat att mixa i lurar nån gång? Det ända jag opponerar mig mot är att hon mixar i lurar? Det viktigaste i hela kedjan är att högtalarna har rak freqvens och är så neutral som möjligt om du vill ha ett resultat som funkar så bra som möjligt i alla högtalare!?Om man inte hör alla brister tdigare i signalkedjan så är det svårt att åtgärda eller hur? Så det billigaste är att köpa bra lyssning istället för dyra mickar och preampar. Har du dålig lyssning spelar det ingen roll hur dyra mickar preamps ,effekter du har för det hör du iallafall inte.och det här har ingenting att göra med om man kan spela,sjunga,hålla takten.oavsett vad hon eftersrävar så underlättar det om man hör vad man mixar och (rätt använt kommer man riktigt långt med den enklaste av utrustning)som du säger, så den billigaste och enklaste lösningen som jag ser det är ett par monitorer 1700:- up till 4800:-Det verkar som om du sätter ett värde i att det ska vara så svårt som möjligt? så då kan ju du mixa enbart genom att titta på musiken i cubase ect utan lurar och högtalare!? billigare än så lär det ju inte bli!?
  4. Om någon frågar mig vad klockan är så talar jag om hur mycket klockan är!? Det låter ju rätt självklart,eller hur? Den här tjejen(sandraML) frågar om det är mycket skillnad på vissa mickar osv,ska man då inte svara att det är skillnad på vissa mickar för det är av underordnad betydelse till bra låt,mix, arr,sångkunskaper osv?Det verkar lite underligt om jag får säga!?Nu har vi ju inte fått hört något från hennes låtar så vi kan ju bara hjälpa henne så gott det går. En sak som är viktig tycker jag är att ha en bra lyssning med så rak freqvensgång som möjligt,att mixa genom lurar är väldigt svårt. Köp ett par studiomonitorer då behöver du inte hålla på och lyssna på mixen genom andra högt,lurar etc och då är det lättare att höra brister i mic,preamp,eq och kan kompensera för dessa.har själv köpt m-audios bx8 aktiva monitorer kostar 4800:- paret och är väldigt tydliga och avslöjar varenda detalj. Dom har en drive på musikbörsen med dom mindre bx5:orna har kostat 3400:-paret är nu nedsatt till 1700:-paret nackdelen är att dom inte går ner lika djupt i basen som bx8:orna men för dom pengarna finns det ingen ting som slår dom på fingrarna!? Detta gäller även bx8:orna tycker jag.
  5. Tony royster jr är rätt duktig för att vara 12år....leta upp hans trummsolo på video... säg vad ni tycker!!??
×
×
  • Skapa ny...