Jump to content
Annons

blackfor3st

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ok.. tusen tack!! undrar vad som skulle kunna vara en vettig buffer och latency på en amd phenom II 3.2ghz? det är precis vad jag har och lyckas få sprak och knaster vid 256 buffer. (6-7ms latency) det när jag spelar upp ca 10 ljudspår varav 8 utan tunga effekter och 2-3 spår guitar rig 2 osv.. undrar även om detta kan bero på att jag andvänder windows 7 64 bit och alla ljudkort och pluggar, program osv inte är riktigt optimerat till det? skulle det möjligtvis bli skillnad om man petade in xp 32 bit?? jag tycker att det borde gå att få ur lite mer kräm ur den här pc:n än vad jag får nu!! många tycker nog att det är korkat att köra med amd. men jag vet att utefter mina behov så borde det duga helt ok!!
  2. bara som en jämförelse, vad har ni för latency, vid vilka buffervärden och vad har ni då för pc spec?? det skulle nog vara bra för vissa (mig inc) att jämföra.
  3. lysande!! det verkar som du har rätt! dock skulle jag behöva en hel del hjälp med att få grejerna att funka. andvänder superior 2.0 hemma då och då. skulle inte vara så dumt att trigga ett kaggeljud där tänkte jag och skickade midisignalen till superior osv.. det hände ingenting!! jag har säkert missat ett lätt fel nånstans, men skulle ändå behöva hjälp av nån som andvändt grejerna.. tusen tack för övrigt 🙂
  4. ska prova protrigger imorn. helt ok pris om det nu funkar!! jävligt surt att cubase inte har nån sån funktion när det verkar som alla andra har det.. dock läste jag att det va nån snubbe som hade pysslat med hitpoints och fått till liknande resultat.
  5. har win 7 64 b och använder cubase studio 5. hur funkar det då??
  6. blackfor3st

    audio till midi

    nån som känner till nån vass plugg som gör om ett audiospår till midispår. ja, typ drumagog eller drumtracker.. enda kruxet är att det ska vara gratis (eller väldigt billigt) ska byta ut en tråkig kagge vid inspelning till en triggad variant.
  7. är det någon som andvänt toontrack's drumtracker och vad tycker ni om det prog.? om det funkar väl skulle det nog vara ett alternativ till att trolla till en kagge som låter skit!
  8. Tack för alla svar! Intel vart nyligen dömda för att "mutat" flera tillverkare och återförsäljare med olika förmåner om de endast sålde deras processorer. I övrigt så har jag en grej för underdogs. I det här fallet Amd. Anledningen som gjorde att det känndes ok att andvända dessa delar till DAW pc var även att rain recordings andvänder amd i deras pc och har fått helt ok recenssioner i soundonsound. På moderkortet är det amd 790 fx nb och 750 sb, och de ska vara bäst till daw enligt amd. Hade xp på acern. Ska prova att styra upp tipsen ni gav. I övrigt har jag inte optimerat windows ett dugg så det kanske skulle vara i ordning att göra det. Trodde bara att en ny "värsting" (enligt mig) till dator skulle prestera så mycket mer!
  9. blackfor3st

    ny dator.. Fail?

    Köpte nyligen ny dator. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Gigabyte GA-790XTA-UD4, Socket-AM3 Western Digital Caviar® Black? 640GB ASUS Radeon HD 4350 512MB DDR2 Silent Fractal Design Define R2 Black Pearl Cooler Master Real Power M520, 520W PSU Kingston ValueR. DDR3 1333MHz 4GB, CL9 Microsoft Windows 7 Home Premium SE OEM, 64bit Har ett Motu 8pre. Andvänder cubase studio 5. guitar rig 4 pro. superior 2.0 och spelar in en del i replokalen. Gick då på AMD linjen helt enkelt för att jag inte vill stödja Intels smutsiga marknadsföring osv. Antar att det inte ska vara någon fara då jag i vanliga fall spelar in 3-4 guror med gr och 1-2 basspår. trummor med superior och lite synth och sång. Problemet är att det inte är så stor skillnad, mot min förra dator, som jag hoppats på (acer laptop, intel core duo 2,3. 4 gb ram). Känns som jag behöver lite info. som exempel kan nämnas att när jag andvänder guitar rig 4 så är processorbelastningen på 30-40% med buffern på 64 och ca 3-4 ms latency. Är det som det ska??
  10. Är i full färd med att spela in trummor. Dock är förutsättningarna dom bästa. Min trummis har i mitt tycke riktigt skitdåliga trummor och dom står i en pissdålig lokal (replokal på ca 12*3 meter) +att han envisas med att stämma dom lite konstigt. Kaggens klubbskinn t.ex spänner han åt rejält så att han får det lite lättare med dubbeltrampet osv. Efterssom jag är mer eller mindre nybörjare på detta så vill jag gärna ha lite tips på hur tusan jag ska kunna "polera denna bajskorv" då mickarna jag andvänder även tillhör budgetklassen förutom virvelmicken (sm57) och oh mickarna som är nå dyra adk:are.. kaggen till att börja med låter "tjooomp" istället för "thick" (försök förstå vad ja är ute efter). Ska jag plocka bort framskinnet eller inte? placera micken nära träffytan. Tvinga polarn under knivhot att stämma om (ner eller upp)? Eller bara ge upp?? Jag har redan harvat igenom ett par trådar här angående liknande. Och tro mig, jag har gjort allt i min makt för att försöka få snubben att köpa nya trummor och stämma om osv.. Det kommer inte hända. Så ge mig nå tipps är ni snäll!
×
×
  • Skapa ny...