Jump to content
Annons

Kaggdängarn

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Kaggdängarn

  1. Nja.. 7-strängat är inte ett alternativ. Vad är den där "statistiken" baserad på? Verkar inte vara så mycket grövre än vad jag redan har 😮 Då borde det ju rimligtvis inte vara några större problem än att slipa ner sadeln och intonera?
  2. God dag i lingonskogen. Går i tankarna om att stämma ner yxan ganska rejält, C och eventuellt drop A# från Drop D och standard. Dock så vet jag inte hur lätt det är att gå från 10-56 (som jag kör med nu) till grövre strängar utan att få problem med gitarrens prestanda och funktion. Vilken tjocklek är att rekommendera till tidigare nämnda stämmningar? Eller är det att rekommendera överhuvudtaget att stämma ner den såpass mycket om man inte vill få problem med gitarren? Ursäkta om jag vart otydlig, annars så säger jag tack på förhand!
  3. Behöver inte vara Schecter, föredra dock Schecter för dom håller väldigt hög standard. Tyckte inte heller om Omen, den kändes.. klumpig på nåt vänster.
  4. Kaggdängarn

    Schecter 006

    God kväll! Prövade en Schecter 006 på Jam för ett tag sen som jag blev väldigt förtjust i. Nu verkar dock modellen ha utgått, så jag undrar om det finns nån gitarr som liknar 006:an i pris och känsla. Tack på förhand!
  5. Tjenixen! Ska köpa ett externt ljudkort då jag vill börja spela in lite musik på skoj, budgeten ligger runt 1800:- Jag har inte möjlighet att micka upp en förstärkare så det får gärna vara nån typ av pre-amp i kortet. Har hittat en gratis plugg som får duga så länge så det är inget problem. Jag vill även ha möjlighet att koppla in mina digitala trummor i kortet, dock inte genom MIDI för jag vill ha det ljudet som redan finns i trummorna. Ungefär allt det vill jag kunna göra med kortet, vore bra om det ingår nått inspelningsprogram som Cubase eller dylikt. Tack på förhand!
  6. Kaggdängarn

    Bas köp

    Go' kväll. Går rakt på sak, ska köpa bas. Har ingen erfarenhet så jag frågar här. Har bara prövat en Squire P-bas classic vibe och en Epiphone Thunderbird. Squirern kändes väldigt bra och välbyggt, gillade inte Epin alls. Dock så har jag hört mycket dåligt om Squire, men vad säger ni? Är Squirern ett bra köp och vad ska jag pröva för fler basar om jag gillar Squirern? Tack på förhand.
  7. Var inne i butik och då var det tydligen LTD som gällde istället för Epiphone, är lekman på allt det här med gitarrer då jag dänger kagge egentligen.
  8. Tjena, ska byta upp mig från min nybörjar gitarr inom en snar framtid. De lär bli en Explorer, vilket märke vet jag inte än och de är där ni kommer in. Vill veta vilket märke som gör den bästa Explorer modellen i den billigare prisklassen som fortfarande är värd att satsa på. Metal är det som framför allt kommer spelas.
  9. Ursäkta om jag var en smula otydlig.. det är så att jag la "projektet" på is och har tagit upp det igen. Min budget ligger runt 1800 riksdaler, så nån lösning för mer pengar är jag inte interesserad av.
  10. Amorphis - Skyforger, mycket trevlig och behaglig platta.. rekommenderas! Megadeth - Endgame, svårt och tro att 2009 års Megadeth kan leverera en så pass snabb och hård skiva, bra jobbat Mustaine!
  11. Jag var där, dock med en bruten tumme. Lyckligtvis hade jag köpt sittplats biljett vilket inte tillhör min vardag att göra, jävla tur att jag gjorde det. Grym drag hursomhelst, mycket trevligt folk också!
  12. När man kommer till köp av digitaltrummor så är det bara Roland och Yamaha du ska kolla på, inget annat och då menar jag INGET. Väldigt mycket skitmärken med dålig trigg mm, så de avråder jag dig ifrån. I den billigare prisklassen rekommenderar jag bara Yamaha, då Rolands billigaste mackapär är för liten och har för dåliga funktioner. Undertecknad har Yamahas DTXplorer och är mycket nöjd med dom, passar både nybörjare och erfarna, räcker gott och väl för att öva på.
  13. Bumpar denna då jag har fått samma problem igen.
  14. Kaggdängarn

    Ljudkort

    Tjena! Har kört fast i inspelningsträsket. Ska börja spela in mina digitaltrummor in i min dator. Vad jag förstått behöver man ett ljudkort, dock är ju såna prylar obehagligt dyra, sen har jag ingen koll på hur man ens spelar in. Nu undrar jag hur man går till väga och och vad det billigaste alternativet är för att få in trummorna i datorn med hyfsad ljudkvalité. Trummorna i fråga är Yamaha Dtxplorer. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...