Jump to content
Annons

mopedhead

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. De här har lite billigare Hispace-skivor, tror jag: http://www.primera.se/shop/ Åtminstone om man har företag och regsitrerat bort piratavgiften. Jag har beställt 200st icke-fullface-skivor därifrån och tycker de verkar ok, skulle velat sluppit de två små hispace-loggorna. Någon som provat skivorna (100st kostar 235kr) med denna beskrivning från wscd och har kommenterar? "100st. MDA Fullface Printable Diamond Silver 100st. MDA Fullface Printable Diamond Silver 52x Skivorna har en silverfärgad brännyta och vit översida. Fullface printable" Tips på vart man kan köpa billiga och bra storpack (25-200) med plastfickor till cd?
  2. Jag är ute efter cd-r skivor som är printable och har en silvrig skrivyta, så det inte syns att den är bränd. Här har jag hittat sådan skiva (länken), tänkte kolla om någon har något billigare alternativ, gärna som man kan köpa i vanlig affär?
  3. Det låter vettigt det ni skriver. På väggarna sätter jag skivorna om vart annat så att på väggen mittimot en skiva sitter det ingen skiva. Tror jag väntar med regeltricket och ser hur bra dämpat det blir ändå, kommer ha en stor soffa i rummet också. Hur ska man göra i taket, sätta upp så mycket dämpplatta som man kan, eftersom det studsar rätt bra i golvet trots mattan där? Är det bra/viktigt att trolla bort hörnen i rummet genom att sätta en dämpskiva rätt över där också? Man spelar väll rock för att det är tufft, och hur tufft vore det med en bokhylla i repan:) Tack för hjälpen!
  4. Nu har jag fått tag i en repa. Den är kanske 3,5*5,5 m^2 stor och 2,4m i takhöjd. Betong i vägg, tak och golv (med heltäckningsmatta). Jag har massa akustikplattor (kanske 5cm tjocka) som jag undrar hur man placerar bäst för att blir av med eko och rumsresonans? Det räcker inte till att täcka både väggar och tak, så man måste vara lite klurig. Musiken som ska spelas är rock på hög volym, trumsetet kommer stå i ena kortväggen på rummet. Tipsa supergärna om hur akustikplattorna ska placeras, vägg, tak hörn osv?
  5. Hej alla! Jag har läst runt här om mickar och annat i några dagar nu och fått uppfattningen att dessa mickar är bra budgetval: Studio prodjekt B1, TSM MT184 och MT87. Så här tänker jag. Jag kommer mest spela in akustiskt gitarr och sång, men även munspel och annat lite vad som helst. Jag vill gärna också kunna ställa en mick i rockskrammelrepan och få vettigt ljud, men det har lägre priotet än det föregående. Inspelningen kommer mest att ske i vanliga lägenheter med temporära lösningar för att förbättra ackustiken. Ska man då skaffa en mick med så lokal ljudupptagning som möjligt och vilken skulle det vara i så fall? Jag känner spontant för B1-micken, kanske för att den nämns så ihärdigt här i forumet 😲, men också för att jag har fått för mig att den kan vara bra för att den inte färgar det övre registret så mycket? En annan sak, är det någon som har erfarenhet från Edirol UA-25? Jag väntar på den från Musikbörsen, skulle ta en månad innan den kom till Sverige sa dom.
×
×
  • Skapa ny...