Jump to content
Annons

amb01

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av amb01

  1. Löste problemet! 🙂 Jag trodde jag hade de senaste drivrutinerna till Mbox 2 eftersom filen jag hade hette precis samma som den som var släppt i Oktober 2012. Men så var inte fallet.
  2. Jag har ett litet problem som jag hoppas någon kan hjälpa mig med: Jag har ett Yamaha P80 digitalpiano som jag har kopplat från "Midi out" till ett Mbox 2 ljudkort (Midi in). Problemet är att jag inte får pianot att fungera i Logic Pro. Om jag t.ex är inne i pianorollen och klickar med musen på tangenterna får jag ljud men inte om jag använder pianot. Är nästan säker på att det fungerade förrut (har haft ett långt uppehåll från musikskapandet). Kanske har det blivit något knas efter OS-uppdatering eller någonting. Eller så är det någon inställning jag har glömt bort att göra. Känner mig lagom bortkommen bland alla inställningar just nu 🙂 Jag kör Mac OSX 10.8.3 för övrigt.
  3. Tror jag har fått ljudkortet att fungera med Logic nu i alla fall, nu blir det att installera diverse pluggar 😄
  4. Kommer jag förresten kunna köra Pro Tools också på datorn eller blir det någon komplikation med Logic? EDIT: Det är "vanliga" Mbox 2 jag har. http://www.protel.co.nz/digidesign/mbox2.html
  5. Ok tack! Ska prova drivrutinerna och se om jag kan få ihop det, ska bara ta hem Logic Pro från App Store först 🙂
  6. Jag har en Mac och tänker skaffa Logic Pro 9. Mitt ljudkort är ett Mbox 2 som jag har kört med Pro Tools 8 LE på PC innan. Har läst att det inte fungerar med Mbox 2 och Lion ihop? Måste jag skaffa ett annat ljudkort? Vilket rekommenderar ni i såna fall som är likvärdigt med Mbox 2 som jag för övrigt har varit mycket nöjd med? Vad kan man få för ett begagnat Mbox 2?
  7. Oj jag hade glömt bort tråden, men jag tackar så mycket för tipsen! Ska ta tag i detta i dagarna 🙂
  8. Hej! Det är så att jag ska köpa en ny Mac. Men problemet är att jag har lite projekt som jag vill flytta över till den nya datorn. Räcker det att kopiera mappen med alla projekt i? Samt att man installerar samma pluggar på den nya datorn? Eller är det något mer jag ska tänka på?
  9. Okej, tack så mycket för svaret! Har en annan fråga...jag ska till New York till hösten, kan jag köpa Logic Express 9 där? Är det någon skillnad mot det som säljs i Sverige?
  10. Jag har funderat på att gå från Pro Tools 8 LE till Logic Express 9 då jag endast kör Mac nuförtiden. Pro Tools strular väldigt mycket med låsningar, omstarter m.m. Kommer det att fungera med Mbox 2 och Logic? Eller måste jag skaffa nytt ljudkort? Fungerar Amplitube, Ampeg SVX och Miroslav Philharmonik bra med Logic?
  11. Hejsan! Sitter och försöker skapa lite "filmmusik" med hjälp av Pro Tools 8 LE samt Miroslav Philharmonik. Har följande fråga: Jag har en MIDI-ton som sträcker sig över några takter (stråkar i detta fall) och jag vill att tonen ska bli mer dynamisk. Alltså att den ska börja på ganska låg volym, sen öka och sen ner till lägre volym igen. Hur ritar man in detta i MIDI-editorn? Eller kanske ni som är bekanta med Miroslav Philharmonik vet något annat sätt att utföra detta på? MVH //Andreas
  12. Jag kör Pro Tools LE, har funderat på att spela in...problemet är att jag inte har någon mikrofon. Tips på någon bra till bra pris? 🤪
  13. amb01

    Fingerknäppning?

    Hej! Jag vill lägga in fingerknäppning i en av mina låtar? Finns det något gratis att få tag på? Har letat i Xpand men inte hittat något.
  14. Hur länge brukar locket sitta i innan det försvinner? Det kan bero på spänningar i käke, nacke eller axlar (kanske alltihop rent av). Jag brukar själv få lock i örat lite då och då, nästan alltid då jag sitter vid datorn och spelar eller håller på med musik. Ibland slår det lock så det liksom dånar lite dovt i några minuter innan det går över. Ibland piper det istället. Själv vet jag att jag har lätt för gå/sitta med upphöjda axlar omedvetet, då blir ju musklerna jättespända till slut. Ett vanligt problem är även att man går och biter ihop käkarna omedvetet om dagarna. Om du har några såna symptom kan det kanske vara något av detta som gör att du får lock? Eller så är det något helt annat=)
  15. Och tack för tipsen! Ja det är nog bäst att börja lite smått och ta en bit i sänder. Har märkt att jag på senare tid har börjat lyssna ännu mer på åtminstone vart olika instrument ligger i ljudbilden., speciellt då jag lyssnar på klassiskt. Jag får helt enkelt lyssna på ännu mer musik och får inspiration. Passar på att fråga här också även om det inte riktigt hör till denna tråden kanske: Om jag vill säkerhetskopiera hela projektet (säg att datorn kraschar och jag vill kunna installera om Pro Tools och öppna projektet igen) vilka filer behöver jag säkerhetskopiera? Hela mappen där projektet ligger eller behövs det något mer? Jag brukar också bounca till wav-fil med jämna mellanrum och ha på andra datorer som någon slags arbetskopia.
  16. Okej! Har färgat och namngett spåren sen tidigare. Bussar har jag dessvärre heller ingen koll på än. Och vad menar du med att lägga upp Auxar? Har du något Reverb du rekommenderar som du tror kan passa? Finns det någon tumregel vad man absolut INTE ska lägga Reverb på o.s.v? Jag är som ni förstår total nybörjare på detta. Har inte använt Pro Tools LE mer än några månader heller.
  17. Jag har precis komponerat klart en låt i Pro Tools. Är väl åt filmmusik-hållet. Har använt pluggarna Miroslav Philharmonik Klassik Edition samt Xpand 2. Vart ska jag börja med mixning? Har ingen aning hur man ska gå tillväga. Kanske panorera olika instrument tll höger/vänster? Och sen? Länka gärna till lite läsning också om ni har lust.
  18. Får inte detta att fungera...kund välja nåt med sustain i själva inserten på spåret men det hjälpte inte. Kan man ställa in det någon annanstans?
  19. Trummor med EZ-drummer. Sen spela in gitarrer med Amplitube. Och så vill jag kunna köra några pluggar till, jag har kopplat keyboard via MIDI. Så med den brukar jag lägga stråkar, bas och andra instrument. Ingen inspelning av band. Sitter bara själv och leker på hobbynivå.
  20. Kommer inte använda 32 kanaler i dagsläget. Fast vem vet, kanske i framtiden om man utvecklas och gör mer avancerade låtar. Kommer nog inte använda mer än 16 för tillfället.
  21. Som rubriken säger så vill jag alltså köpa en Mac Mini att köra Pro Tools LE på. Vilken modell tycker ni jag ska satsa på? Klarar jag mig med den billigaste: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=409770 Tänkte bara ha den hemma att spela in musik med, kommer mest använda lite pluggar och så, t.ex EZ Drummer. Ingen jätteavancerad studioinspelning alltså.
  22. Har en fråga. Jag spelar in med min Yamaha P-85 via MIDI-kabel. Problemet är att när jag spelar in verkar det inte som att sustainpedelen som är kopplad till pianot ger någon effekt på det inspelade spåret. Jag använder MiniGrand som plugg. När jag spelar utan att spela in funkar pedalen, men sen när jag spelar upp det inspelade låter det mindre bra. Det blir väldigt plonkigt som ni förstår. Kan man ställa in detta någonstans att MIDI-noternas längd ska bestämmas av sustainpedalen?
  23. Har en till fråga. Jag spelar in med min Yamaha P-85 via MIDI-kabel. Problemet är att när jag spelar in verkar det inte som att sustainpedelen som är kopplad till pianot ger någon effekt på det inspelade spåret. Jag använder MiniGrand som plugg. När jag spelar utan att spela in funkar pedalen, men sen när jag spelar upp det inspelade låter det mindre bra. Det blir väldigt plonkigt som ni förstår. Kan man ställa in detta någonstans att MIDI-noternas längd ska bestämmas av sustainpedalen?
  24. Hur fixar jag i MIDI-editorn så att ett ljud stannar upp helt plötsligt, alltså att noten inte klingar fullt ut. T.ex en cymbal?
×
×
  • Skapa ny...