Jump to content
Annons

Lindh

Medlem
  • Antal inlägg

    75
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Lindh

  1. Ja, och koppla ur all annan USB-utrustning. Personligen tycker jag själva USB tekniken är skit. Har haft mycket krångel med USB. (ej ljudkortsrelaterat) Ska testa att plugga ur alla USB kontakter när jag kommer hem och se om det gör någon skillnad. Har de nyaste drivrutinerna för kortet så det är ej ett problem. Jag är som ni lite lur på att det sker någon konflikt i datorn. Kanske med grafikkortet? Tack för era förslag!
  2. Hej, Som nämns i rubriken har jag problem att få inspelning i Cubase 4 LE att flyta på. Köpte nyligen ett Tascam US-122L ljudkort, vilket jag kopplat till en USB2 port, och fick Cubase 4 LE på köpet. Problemet: När jag spelar in så tar jag upp performance mätaren i Cubase och ser där att ASIO mätaren kämpar oerhört och ligger konstant högt. Även med ett tomt projekt ligger den på ca 20%. Med lite effekter, audiofiler + medföljande vsti instrument maxar den nästan. MEN den undre mätare (cpu-kraft!?) ligger konstant på 0. Ljudet knastrar och det går helt enkelt inte att jobba som jag vill. Mitt system: Windows Vista Home Premium AMD Phenom 9500 Quad Core Processor 4GB RAM minne Nvidia Geforce 8800GT Har massvis med ledigt diskutrymme. Har redan prövat följande: * Har testat ändra ljudkortets inställningar (alla). I Tascam US122L kontrollmeny kan man ej sätta buffer size utan istället väljer man mellan 5 val från lowest till highest. När jag kör på "näst sämsta" alternativet går det hyfsat men knaster förekommer fortfarande och ASIO mätaren kämpar ändå. På "sämsta" alternativet går ASIO mätaren ner lite men då blir latency totalt ohållbar vid inspelning. På "bästa alternativet" maxar ASIO mätaren och jag hör inte ens ljudet. Ingen av inställningarna fungerar helt enkelt. * Har kontrollerat att Cubase tillåts använda samtliga processorer. * Har testat, att i Cubase, ändra inställningar till ASIO drivern men latencyn skjuter då upp i skyn. Har den inställd på Tascams driver. Multiprocess är förkryssat. * Jag har avaktiverat datorns ursprungliga ljudkort. Dvs. i enhetshanteraren högerclickat och valt avaktivera. * Jag kör programet som administratör. * Jag stänger av alla andra program före jag startar Cubase, ex virusprogram. Att nämna är att jag även till en annan USB port har kopplat en USB keybord. Har i och för sig ej testat att köra utan denna. Jag tycker att med så pass stark dator som jag har och det ljudkortet så borde då fungera rätt bra även vid CPU-krävande arrangemang!? Mycket tacksam för all hjälp jag kan få angående detta!
  3. Detta var mycket konstigt men problemet är borta. Jag flyttade skärmarna 3cm från varandra (mer har jag inte att undvara:) och vips var allt ok igen. Vred dem dessutom lite på snedden. Bilden är nu precis som den skall vara på båda skärmarna. Tack för era svar!
  4. Kanon. Tack för det snabbar svaret och jag är övertygad om att du har rätt. Det är som sagt inte så störande så jag får leva med det. Tack igen 😛
  5. Hejsan. Har precis kopplat in en extra skärm till mitt ATI Radeon 9600. Den nya skärmen går via en VGA-adapter in i AVI-uttaget på grafikkortet. Mitt problem är skärmbilden är lite skakig (väldigt lite) och det går en smal nästan igenomskinlig rand nerifrån och upp kontinuerligt. Någon som vet hur jag kan råda bot på detta? /Micke
  6. Nr 10! Skönt gung, bra ljudbild, oväntad.
  7. Om det inte är allt för dyrt kanske herr Olsberg och kompani kan kolla skaffa ett statistik system som de länkar till från hemsidan vid röstningstillfällen. Se på de röstningar som tex. på Aftonbladet, den loggar ip och man kan endast rösta en gång. Jag kan inte tänka mig att det är dyrt. Det borde någon halv-hyffsad programmerare kunna fixa till på 5 minuter. Det sätter åtminstone en käpp i hjulet. För att kunna sätta ytterligare en, vid röstning från olika ip nummer, tror jag då minimum av hundra inlägg är enklaste lösningen. Såvida man inte vill skapa en medlemmar endast ingång.
  8. Kanske finns ipnummer loggade från röstningen? Olsberg har säkert stenkoll på detta. Edit: Ojojoj hundra inlägg. Det var värst. <---------------------------------------------
  9. Välkommen ska du vara. Både till forumet och köphysteri-församlingen.
  10. Jag tror några av er har missförstått kvintcirkeln. Som Frangers säger cm - dm funger ju alldeles utmärkt i Bb-dur. Det är hur ackorden förhåller sig till varandra som avgör hur "harmoniskt" det låter. I Bb-dur är: Ackord 1 = Bbmaj Ackord 2 = Cm7 Ackord 3 = Dm7 Ackord 4 = Ebmaj Ackord 5 = F7 Ackord 6 = Gm7 Ackord 7 = Am7b5 Vill inte skriva någon på näsan, men jag vet att musikteori kan vara förvirrande till en början. För att hålla sig på en inte allt för komplicerad nivå så kan följande vara användbart: II-V-I: or är väldigt vanliga. I ovanstående skulle det innebära Cm7- F7 - Bbmaj (eller då Cm - F - Bb utan färgade ackord) Om du tar samma exempel i C-dur så blir ackord följden också de första ackorden de flesta gitarrister lär sig spela : Dm - G - C Nåväl, hoppas det blev någorlunda tydligt. EDIT: Sen är ju regler, som alla vet, till för att brytas. Men jag spelar mycket jazz och jag hade inte kunnat bryta dessa på ett vettigt sätt om jag inte förstått teorin bakom.
  11. Dessutom pratar han om sig själv i tredje person, vilket innebär han redan kommit en bit på vägen till att bli en stjärna. 😉 Välkommen!!
  12. Det här var ju riktigt kul att höra. Tråkigt att jag inte hann vara med denna gång 😮 Jättekul att höra alla bidrag. För min del var det tre bidrag som utmärkte sig. Och för min del fanns däribland en klar vinnare. Nr 10 - Riktigt bra! Min absoluta favotit. Bra ljudbil och det svänger ju mannen. Nr 17 - Också riktigt bra. Men som andra nämnt, blir mitt andra val pga mixingen. Nr 4 - Väldigt komplett. Jag hade aldrig ens trott det skulle kunna gå att göra detta av Fnykis sång. 😱 Mycket bra! Bra jobbat!!!! EDIT: Klantskalle jag är, jag röstade blankt för att se ställningen 😳 Var för snabb "on the trigger". 10:an skulle fått ett poäng till.
  13. Wholenote Kan vara ett bra nätval för teorilära.
  14. Lindh

    Hej hopp...

    -Hello java script:emoticon('😉') Edit: Låter det där vara som en effekt.
  15. ....så välkommen till Studio-laget. Vi vinner.....
  16. Rockskolan "Keyboard" är säkerligen en hyfsad nybörjar bok. Kika in på ditt närmsta bibliotek, det brukar finnas rätt många musikböcker där för att grundlägga din kunskap.
  17. Lindh

    Tjabba!

    Hej hej hallå.
  18. Väldigt bra produktion! Sångerskan är oerhört duktig. Gillade den rösten skarpt. Regnet var inte mycket att orda om även fast det duggar en del kommentarer. Men det måste ju bort. Tack för en skön låt! Edit: oops. Håller med, kantslagen i allra början är onödiga, störde mig på dem också.
  19. Sämsta köp: Definitivt min Marshall Valvestate S80 (förstärkare), ART-SGX 2000 Express (multieffekt), ART DST4 (förförstärkare) Dessa är prylar jag personligen inte har användning för minsann. Bästa köp: Är för många för att nämna. Ska jag nämna ett så blir det min MusicMan- gitarr som jag köpte till ett fördelaktigt pris i USA.
  20. Lindh

    Tjenis

    Hej och välkommen!
  21. Lindh

    Tack Majken

    Va? Jag har inget mer att tillEgga.
  22. Lindh

    Tack Majken

    Befrukta inte den här tråden med fler inlägg nu. 🙂 I Spanien finns det gott om killar vid namn Maria. Huruvida dom är maskulina eller inte....det kan jag inte svara på.
  23. Jag har inte hunnit med alls. Det har varit alldeles för mycket jobb på senaste. Lämnar tyvärr walkover denna gång. Lycka till ni andra!
×
×
  • Skapa ny...